Odens nuuska (Cold Dry) eli Denssi vai lailliset nikotiinipussit?

Odens Cold Dry - Tietopaketti ja hinnat

Sisällysluettelo

Kymmenen viime vuoden aikana nuuskaaminen on muuttunut ja käyttäjäkunta Suomessa on laajentunut entisestään.  Etenkin pussinuuskat ovat käyttömukavuudellaan syrjäyttäneet ns. löysät nuuskat ja markkinat elävät ja muuttuvat edelleen nopeasti. 

Odens on GN-tobaccon valmistama nuuska. Tehdas sijaitsee Enköpingissä, Ruotsissa. Tässä artikkelissa kerrotaan kattavasti kaikki oleellinen tuosta suomalaisten suosikkinuuskasta.

Kuinka paljon Odens nuuskassa on nikotiinia?

Perinteisessä nuuskassa grammaa kohden on noin 8–10 milligrammaa nikotiinia. Monen suosimassa Oden’s nuuskassa tai tutummin “denssissä” on nikotiinia kuitenkin 22 milligrammaa yhden gramman painavaa nuuskapussia kohden.

Yleisten kulutustottumusten mukaan 80% nuuskaajista käyttää nimenomaan vahvaa nuuskaa ja juuri tähän Odens Cold Dry:n suuri ja nopeasti saavutettu suosio nimenomaan perustuu.

Sen poraavaan ja jopa sätivään makuun tottuu nopeasti ja käyttäjäuskollisuus onkin Odens Cold Dry:lla todella kovaa luokkaa. Haaparannassa sijaitsee noin 10 nuuskaan erikoistunutta nuuskatukkua.

odens nuuskaboxi

Isoimmat ja suosituimmat ovat nuuskatukut ovat:

 • Nuuskakairan tukku
 • Nuuskakenraali.

Suurin osa nuuskaa ostavista asiakkaista on suomalaisia. Oden’s nuuska eli Denssi on eräs suosituimmista nuuskamerkeistä, joita suomalaiset sieltä ostavat.

Saako Odens nuuskaa tilata laillisesti netistä Suomeen?

Tämän tuotteen myyminen sekä Suomeen tilaaminen on Suomen tupakkalain mukaan laitonta.

Suosittelemme lopettamaan nuuskankäytön mietojen, Suomeen laillisesti tilattavissa olevien nikotiinipussien tai nikotiinittomien kertakäyttöisten vape -tuotteiden avulla.

Tässä artikkelissa kerrotaan lisää tuosta merkistä, sen ostamisesta, sekä nikotiinipusseista, joita monet tilaavat laillisesti ulkomailta korvaamaan laittoman Oden’s nuuskan.

Odens Cold Dry 16mg nuuska

Odens Cold Dry nuuskaSuomalaisten suosima Odens Cold Dry 16mg eli ”Denssi” on niin huonoa nuuskaa, ettei se kelpaa ruotsalaisille ollenkaan.

Odens ei ole Ruotsissa edes kymmenen suosituimman nuuskamerkin joukossa.

Suomessa se kuitenkin nauttii kulttisuosiota.

Odens on mainostanut tuotettaan hieman kyseenalaisesti nuorten suosimissa keskustelupalstoilla ja Youtubessa. Netti on täynnä videoita, joissa käydään läpi miten se sätii ja poraa yläpellissä.

YouTubeen tuntuu syntyneen Odensin vahvan nuuskan ympärille rakennettu meemi ja fanikulttuuri. 

Odens Cold Dry:ta kuvaillaan sekä ydinjätteeksi ja Jonnen aamupalaksi. Hirveä maku ja hirveä haju mutta kuitenkin niin jees. 

Kolahtaa päähän liian nopeasti ja tekee heikon olon. Makukin kuin ydinjätteellä.

Mikko E

Odens-purkissa on myös nerokas tarra, joka irtoaa helposti, niin että sen voi liimata eteenpäin vaikka bussipysäkin seinään.

Odens nuuska ei ole suosittua Ruotsissa

Odens nuuska on lähes tuntematon Ruotsissa. Sen nikotiinipitoisuus on huomattavasti korkeampi kuin normaaleissa ruotsalaisissa nuuskamerkeissä. Perinteisessä ruotsalaisessa nuuskassa grammaa kohden on 8–10mg nikotiinia.

Odens nuuskassa nikotiinia on 22 milligrammaa yhden gramman painavaa nuuskapussia kohden, mikä on monien mielestä jo liikaa ja voi aiheuttaa nopeasti riippuvuuden. T45 nuuska on vahvuudeltaan suurin piirtein samaa tasoa

Odensin PH-arvo on 9–9,5, kun muiden nuuskamerkkien PH on 8–8,7. Se on siis tavallista emäksisempää, joten nikotiini imeytyy tehokkaammin elimistöön.

Jos haluat Odenssille vastineen nikotiinipusseista kannattaa kokeilla super vahvaa Pablo nuuskaa. Pablossa on 50mg/g nikotiinia. Tämän tuominen Suomeen on kuitenkin laitonta, koska vahvat nikotiinipussit luokitellaan reseptilääkkeiksi.

odens netistä

Miltä Odens tuntuu suussa?

 • Säkki on sopivan tuhti ja sopii mukavasti huuleen.
 • Pussin kosteus on ehkä hieman kuivemman puoleinen.
 • Parastahan denssin tuntumassa on jäätävä poraus, mutta silläkin on ikävät puolensa. Denssi tuhoaa helposti huulen ihon, koska ph-arvo on erittäin korkea. Usein Denssistä palataankin rauhallisempiin pusseihin tai siirrytään nikotiinipusseihin.

Ruotsalaiset eivät myöskään käytä sitä sen takia, että se on erittäin heikkolaatuista. Sillä voi olla suurempia terveyshaittoja kuin muilla nuuskalaaduilla.

Odensissa käytetään halpaa ja huonolaatuista tupakanlehteä.

Odens nuuskan hinta

Odens nuuskan eli Denssin hintaSuper suositun Odensin eli kansankielellä denssin hinta vaihtelee hieman mausta ja tuotteen mallista riippuen 21-32 euron välillä.

Kaikista suosituin Odens maku on kuitenkin Cold Dry.

Sitä myydään suuria määriä suomalaisille Haaparannan ja Tukholman nuuskakaupoissa. Vahvat nuuskat kuten Ettan, Kapten Mint Vit ja R42 ovat Ruotsissa halpoja, joten Suomessa pimeät jälleenmyyjät saavat niistä suurimmat voitot.

Haaparannan Nuuskakairasta tai Nuuskakenraalista voi saada tornin Denssiä niinkin halvalla kuin 20 Eurolla. Pimeillä markkinoilla sitä myydään pääkaupunkiseudulla tavallisesti noin 40€. Koronan aikana tarjonta hiipui kysyntään verrattuna ja hinnat nousivat yli 60€ per torni tasolle.

Saimme kaivettua joitain suuntaa antavia Oden’sin hintoja Haaparannasta haettuna (per torni eli 10kpl). Tässä ne listattuna.

 • Oden's Cold Extreme White Dry
  25€
 • Oden's Double Mint Extreme White Dry
  21€
 • Oden's Cold Extreme
  28€
 • Oden's Extreme Portion
  28€
 • Oden's Pure WinterGreen Extreme Portion
  28€
 • Oden's Lakrits Extreme Portion
  28€

Odens nuuskat ja maut

Super suositun Odensin eli kansankielellä denssin hinnat vaihtelevat hieman mausta ja tuotteen mallista riippuen 23-32 euron välillä. Kaikista suosituin Odens maku on kuitenkin Cold Dry.
 
Verkkokaupoista löytyviin Odens makuihin lukeutuvat perinteinen Odens Cold Dry, Double Mint Extreme White Dry, Odens Extreme White Dry Slim sekä Mini versiot pienempään pussiin tottuneille, että myös Odens Cold versio hieman pienemmällä poraavuustuntumalla.
 

Oden’s Double Mint Extreme White Dry

Nikotiinipitoisuus tässä tuotteessa on 22mg/g ja pussin paino 1g.
 
Double Mint Extreme White Dry nuuskaa on myyty jo vuodesta 2013
 
Seuraavaksi käydään läpi myös muita tunnetuimpia Odens nuuskia.
 

Oden’s Lakrits Extreme

Oden's LakritsOdens Lakrits Extreme, makea lakritsi ja porautuva Cold Dry. Nämä luovat harmonisen lähes turkinpippuria muistuttavan makuelämyksen.
 
Extreme sarja on yksi vahvimmista Densseistä ja päivittäistä käyttöä tuleekin välttää.
 
Nikotiinia löytyy 22mg/g ja tuote ollut markkinoilla vuodesta 2013. 
 

Oden’s Lime Extreme

Oden's Lime Extreme
Odens Lime Extreme – virkistävä, mutta todella keinotekoinen maku. Parin purkin jälkeen tähän ei usein enää palata.
 
Tämä nuuska on myös melko kuivaa, joten ei sovi kostean nuuskan ystäville. Valuminen on myös tästä syystä vähäisempää joten siitä plussa.
 
Nikotiinia tässä nuuskassa on 22mg/g. Odens Lime on kuulunut nuuskakauppojen tuotevalikoimiin vuodesta 2020.
 

Oden’s Menthol Extreme

Oden's Menthol Extreme White DryOdens Menthol Extreme on kombo hammastahnaa ja päräyttävää nikotiinia. Erittäin raikas, mutta ei kuitenkaan täysin ylivoimainen. Tämä onkin suosittu juuri entisten  tupakoitsijoiden keskuudessa.
 
Odens Menthol Extreme on melko kuivaa eikä juurikaan valuta. Nikotiinia 22mg/g ja tämä nuuska ollut markkinoilla vuodesta 2020.
 

Oden’s Wintergreen

Odens Wintergreen on yhdistelmä joulukuusen neulasia ja Mynthon karkkeja. Tämä nuuska on raikkaimpia mutta samalla myös poraavimpia nuuskia mitä heidän Odens Extreme -sarjasta löytyy.
 
Viimeistään tämän nuuskan kohdalla on aika harkita nikotiinipussien käyttöä ennen kuin ikenet ja limakalvot kärsivät liikaa.
 
Nikotiinia 22mg/g ja tuote on ollut saatavilla nuuskankäyttäjille vuodesta 2019.
 

Muuta Oden’s valikoimaa

Lisäksi löytyy myös laaja valikoima tummia, hieman kosteita perinteisempiä nuuskan makuisia pusseja ilman poraavuus efektiä. Myös perinteiset Olde Ving -tuotteet sulautuivat Odens tuoteperheeseen tarjoten lisämakuina esimerkiksi Fudgen ja Melonin makuisina tuotteina.
 
Pussien määrä eri Odens tuoteperheen tuotteissa vaihtelee 14-20 pussin välillä tuotteesta riippuen. Suosituinta Odens Cold Dry versiota voi tilata online verkkokaupoista myös 0,5kg laatikossa irtopusseina ja hinta on noin 95€ hieman verkkokaupasta riippuen.
 
Valtaosan Odens Cold Dy käyttäjien kokemuksista ovat täysin identtisiä ja juuri tämän vuoksi suuri osa heistä onkin jo siirtynyt käyttämään nikotiinipusseja terveysssyistä sekä hallitakseen paremmin nikotiinin käyttötottumuksiaan. Artikkelissa myöhemmin löytyy yleisiä käyttäjäkokemuksia Oden Cold Dry pitkäaikaiselta käyttäjiltä. 
 

Vaihda Odens nikotiinipusseihin

Nyt kun Haaparanta on koronan takia kiinni kannattaa kaiken maailman ydinjätteen vetämiset yläpeltiin unohtaa, puhumattakaan ylikalliista tupakoinnista, ja kokeilla Pussit.com verkkokauppaa. Meillä on toimivia laillisia nikotiinipusseja, jotka antavat tarvittavan nikotiinin potkun. Voit helposti lopettaa Denssin tai tupakan vetämisen niiden avulla. Verkkokauppa on Suomen markkinajohtaja ja omaa sekä laajimman valikoiman että nopeimman kotiinkuljetuksen.

Pussit.comin tuotemerkit ovat:

 • Klint
 • Grant
 • Shiro
 • Lyft
 • Zyn
 • XQS
 • 77 Pouches
 • Nordic Spirit
 • On!
 • Zafari

Nuuska ja yhteiskunta

Nuorison parissa työtä tekevät päihdetyöntekijät ovat olleet huolissaan viime vuosikymmenen nuuskan käytössä Suomessa. Nuorten nuuskan käyttö on lisääntynyt esimerkiksi ammatillisissa oppilaitoksissa ja joukkueurheilussa.

Odens tarraNuorten suosimaa Odens Cold Dry -nuuskaa salakuljetetaan, markkinoidaan sekä myydään tähtitieteellisellä volyymilla eri internetin sosiaalisen median foorumeilla. Myös katukuvasta voi jo bongata tuotteen mainostarroja.

Pimeä nuuskakauppa on rehottanut verkossa jo lähes vuosikymmenen ja Covid-19 pandemia vain vilkasti kaupankäyntiä ja nosti erityisesti Odens Cold Dry:n hintoja rajojen mentyä kiinni.

Kun ihmiset eivät enää käyneet esimerkiksi työmatkoilla moni joutuikin turvautumaan harmaan talouden nuuskakauppaan saadakseen hankittua nuuskansa. 

Suositun Odens Cold Dryn kohdalla tämä luonnollisesti tarkoitti myös:

 1. katukaupassa tuotteen hinnan nousua
 2. myös saatavilla oleva valikoima pieneni
 3. näin ollen moni perinteisemmän nuuskan ystävä joutui vaihtamaan miedomman nuuskatuotteen mielipiteitä jakavaan Odens Cold dry nuuskaan

Tässä olikin hyvä tilaisuus nikotiinipusseja myyville yrityksille tarjota laillisia ja turvallisia tuotteita nuuskankäyttäjille. Kaikki eivät ole valmiita rikkomaan lakia saadakseen muutenkin haitalllista ja kallista nuuskaa.

Onneksi moni perinteinen nuuskan käyttäjä näki uhassa kuitenkin mahdollisuuden eikä suostunut maksamaan lähes kiskurimaisiksi nousseita nuuskanhintoja vaan vaihtoi kerralla kulutustottumuksiaan ja korvasi perinteisen nuuskankäytön vaihtamalla sen laadukkaisiin nikotiinipusseihin joita heidän oli mahdollista tilata Pussit.comista suoraan postitse ja täysin laillisesti.

Laajan tuotevalikoiman ansiosta myös eri makunuuskien ystävät löysivät nikotiinipussit, koska tarjolla on mahtava valikoima makunystyröitä helliviä ja toinen toistaan maukkaampia pusseja.Tuotteiden tilaaminen suoraan kotiin täysin laillisesti oli myös suuri helpotus monille.

Mitkä nikotiinipussit korvaamaan Odens nuuska?

Tässä muutamia erittäin suosittuja ja huippulaatuisia nikotiinipusseja, joilla asiakkaamme ovat korvanneet Odens nuuskan. Näissä on kaikissa alle 4mg nikotiinia per pussi, joten voit tilata niitä laillisesti Suomeen kotiovellesi!

Erityisesti Killa Flash on suomalaisten nuuskankäyttäjien suosiossa. 0,8 gramman suuret pussit, ja riittoisa 30 kappaleen rasia tekevät tästä maukkaasta tuotteesta ylivertaisen suomalaisen nuuskankäyttäjän makuun.

Odensin käyttäjien kommentteja Killa Niclab Flash 4mg -tuotteesta

Odens nuuska vai Killa Niclab Flash 4mg

Parhaat Odensin korvikkeet verkkokaupassamme

Ale!
3.99
8 Bonuspistettä
10-19 kpl
3.89€/kpl
20-49 kpl
3.79€/kpl
50+
3.69€/kpl

Nois Nikotiinipussit

Nois – Extreme 4mg

4.45
9 Bonuspistettä
10-19 kpl
4.35€/kpl
20-49 kpl
4.25€/kpl
50+
4.15€/kpl
4.79
10 Bonuspistettä
10-19 kpl
4.69€/kpl
20-49 kpl
4.59€/kpl
50+
4.49€/kpl

Voit siirtyä tästä linkistä katsomaan kaikki kauppamme tuotteet:

Denssi ja Nuuskakenraali urheilijoiden suosiossa

Nuuska, tuo suomalaisten himoitsema musta kulta on Haaparannan toiseksi merkittävin myyntiartikkeli heti Ikean huonekalujen jälkeen. Nuuskakenraali on kuuluisa halvoista hinnoistaan ja laadukkaasta nuuskavalikoimastaan.

Yllättäen yksi Nuuskakenraalin eniten myyty merkki on kuitenkin Odens Cold Dry nuuska, jota myös nimellä Denssi kutsutaan. Hinta on halpa ja laatu on huono. Silti suomalaiset rakastavat sitä yhtä paljon kuin nettipelejä ja se on etenkin jääkiekon harrastajien suosiossa.

Haaparannan Nuuskakenraalin osoite ja hinnat

Nuuskakenraalin osoite on Hästskovägen 2, 95336 Haaparanta, Ruotsi.

Ajankohtaiset Nuuskakenraalin hinnat on lueteltuina Nuuskaaja.com nettisivustolla.

Nuuskakenraali on yksi kymmenestä Haaparannassa toimivasta nuuskatukusta ja toiseksi suosituin heti Nuuskakairan tukun jälkeen.

 • General lös 51€
 • Ettan 51€
 • Röda Lacket 51€

Kuinka paljon Odens nuuskaa voi tuoda Ruotsista kerralla?

Nuuskakenraali on loistava paikka nuuskaostoksille. Varsinkin Pohjois-Suomessa asuville ihmisille. Muistakaa kuitenkin nuuskan yhden kilon maahantuontirajoitus. Nikotiininuuskaa jonka nikotiinipitoisuus on yli 4mg annos, ei saa tuoda ollenkaan ilman lääkärin reseptiä.

Lähetimme tutkivan toimittajamme Mikon käymään Nuuskakenraalin pihassa ja tarkkailemassa parkkipaikalla olevia autoja. Minkä maan rekisterikilvissä autot ovat. Ja tässä päivän tulos.

Maa Autoja %
Suomi
134 kpl
85,9%
Ruotsi
21 kpl
13,5%
Viro
1 kpl
0,8%

Tämän yhden päivän havaintojen perusteella on helppo päätellä että valtaosa Nuuskakenraalissa asiakkaista on suomalaisia.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että vaikka Odens eli Denssi on edelleen erittäin suosittu nuuskamerkki, niin moni on huomannut ettei se laadultaan tai maultaan ole kovinkaan hyvää, vaan parempiakin vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla.

Moni on myös muuten vaan saanut tarpeekseen nuuskarallista, ja tilaa mielummin miedompia nikotiinipusseja laillisesti netin kautta kotiinsa. Nuuskakauppa on muuttunut entistä ammattimaisemmaksi mikä tarkoittaa kasvavaa ammattirikollisuuden kasvua. Muista aina, että nuuskan myynti on Suomessa kielletty!

Terveyden ja laillisuuden kannalta nuuskankäytön lopettaminen nikotiinipussien avulla on järkevä ratkaisu. Muista seurata Pussit.comia sosiaalisissa medioissa jolloin näet ja koet uudet nikotiinipussimerkit ja -mallit! Pysytään terveinä ja lopetetaan nuuskan ja tupakankäyttö nikotiinipussien avulla!

Usein kysyttyjä kysymyksiä Odens nuuskasta

Myykö Nuuskakenraali Odens nuuskaa?

Kyllä myy. Nuuskakenraalin valikoimassa löytyy useampaa GN Tobaccon valmistamaa Odensin makua, kuten perinteistä Cold Dryita, mutta myös lakritsin, tupla-mintun ja vaniljan makuisia nuuskapusseja.

Kuinka paljon Odens Cold Dry sisältää nikotiinia?

Odens Cold Dry on paljon perinteistä nuuskaa vahvempaa. Odens Cold Dry nuuskan pussit sisältävät nikotiinia 18-22mg/g. Odens mallistosta tosin löytyy useampaa eri makua ja voimakkuutta. Miedoimmat Odens mallit sisältävät 9mg/g nikotiinia per annospussi.

Mikä on Odens Cold Dryn hinta vuonna 2021 Haaparannassa?

Odens nuuskan hinta vaihtelee melkein päivittäin Haaparannassa. Koska kyseessä on yksi suosituin, jos ei jopa suosituin nuuska käyttävät eri kauppiaat Odensia sisäänvetotuotteena. Nuuskakairasta, Nuuskakenraalista tai Nuuska Outletistä voit löytää tornin nuuskaa Odens nuuskaa tarjouksesta halvimmillaan 18€ euroon. Odens nuuskan eri maut asettuvat kaikki 18-25€ hintahaarukkaan per torni.

Kuinka paljon Odens torni maksaa?

Odens Cold Dry tornin hinta on Ruotsin nuuskatukuissa halvimmillaan 18€. Pimeillä markkinoilla Etelä-Suomessa tornista voi joutua maksamaan jopa 70€. Korona nostanut selvästi hintoja, kun kysyntä säilynyt samana mutta tarjonta ei.

Millaiset arvostelut Odens on saanut?

Odens on laadultaan heikkolaatuista halpaa nuuskaa. Ruotsalaiset eivät käytä sitä ollenkaan ja onkin ihme, että se Suomessa on niin suosittua. Odensin suosio ei perustu laatuun vaan pikemminkin halpaan hintaan ja korkeaan nikotiinipitoisuuteen. Sosiaalisessa mediassa on myös jonkinlainen Odens fanikulttuuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *