Nuuskakaira eli Nuuskakairan Tukku

Nuuskakaira

Sisällysluettelo

Nuuskakaira, viralliselta nimeltään Nuuskakairan Tukku (Snusgrossen), on suomalaisten keskuudessa suosittu nuuskatukku Haaparannassa. Suomessa on jo pitkään vallinnut tilanne että nuuskaa sekä nikotiinipusseja on haettu lähinnä Ruotsista, jossa

Nuuskakairan Tukku on eräs tunnetuimmista ostospaikoista, ja Virosta. Ruotsi onkin ainoa maa joka sai EU:lta erityisluvan jatkaa nuuskan myyntiä. Se on pyritty tekemään Suomen ja Ruotsin välisille rajoille, mahdollisimman helpoksi ja houkuttelevaksi suomalaisille asiakkaille. Sekä Haaparannassa että Tukholmassa on isoja nuuskatukkuja ja nuuskan erikoisliikkeitä, joista on kerralla haettu isoja määriä tupakkaa sisältävää nuuskaa.

Muistathan, että nuuskan tilaaminen Suomeen on laitonta, samoin kuin ulkomailta haetun nuuskan myyminen eteenpäin Suomessa. Suosittelemme lopettamaan nuuskankäytön mietojen nikotiinipussien avulla, joiden tilaaminen Suomeen on laillista.

Nuuskakairan tukun aukioloajat

Nuuskakairan tukku on normaalisti auki joka päivä. Tarkista kuitenkin aina etukäteen ettei ole poikkeavia aukioloaikoja tiettyinä päivinä.

MA-PE, 10-20
LA, 10-19
SU, 12-18
Osoite: Norra Industrivägen 1, 953 34 Haparanda, Ruotsi

Nuuskakairan valikoima ja hinnat

Haaparannassa toimii esim Snuskungen ja Nuuskakaira, jotka myy klassisia merkkejä, kuten:

Tukholmassa on mitä hienoimpia esimerkiksi Swedish Matchin lippulaivaliikkeitä joissa saa haistella ja maistella erilaisia makuja ja uutuuksia. On mahdollista jopa tehdä oman maun mukaan oma nuuskasekoitus ja niin kutsuttu small batch -erä. Omaan käyttöön on nuuskaa saanut tuoda ulkomailta pienen määrän ja vahvaa yli 4mg nikotiininuuskaa ei ollenkaan.

Seuraavassa listassa on tornien (10 kpl) hintaesimerkkejä Nuuskakairan tukusta. Hinnat tarkistettu 30.7.2022.

 • General Extra Strong Lös 10 kpl
  51,99€
 • General Lös 10 kpl
  51,99€
 • Mustang Lös 10 kpl
  42,99€
 • Skruf Stark Lössnus 10 kpl
  53,79€
 • Ettan Lös 10 kpl
  50,99€
 • Grov Lös 10 kpl
  51,99€
 • Kronan Lös 10 kpl
  38,99€
 • Röda Läcket 10 kpl
  52,99€
 • Göteborg's Rape 10 kpl
  50,99€

Virvoitusjuomien valikoima Nuuskakairan tukussa

Battery lava Nuuskakairan tukustaNuuskakairan tukku on myös suosittu virvoitusjuomien ja makeisten hakupaikka. Samalla nuuskan kanssa täytetäänkin usein myös juoma ja makeisvarastot. Monet esimerkiksi Torniossa asuvat suomalaiset hakevatkin juomansa ja makeisensa juuri rajan takaa Nuuskakairan tukusta.

Tunnetuimpien virvoitusjuomabrändien juomatuotteita saa 10-12€ hintaan, 24x 0,35l.

Varsinkin nuorison suurta suosiota nauttivat energiajuomat ovatkin Suomen hintatasoon tottuneille lähes puoli-ilmaisia.

Esimerkiksi:

 • Battery-lavan voi halvimmillaan löytää Nuuskakairan tukusta jopa alle 15€ hintaan.
 • Myös muita energiajuomatuotteita löytyy perinteisten mehujen ja virvoitusjuomien lisäksi alle puoleen hintaan Suomen litrahintoihin verrattuna.

Nämä Nuuskakairasta löytyvät virvoitusjuoma tuotteet ovatkin olleet näkyvästi esillä esimerkiksi Nuuskakairan tukun toimiessa Oulun Kärppien sponsorina, koska yrityksen kivijalka liiketoiminta eli nuuskatuotteet eivät mainoksissa voineen näkyä.

Nuuskakairan liikevaihto

Nuuskakairan tukun liikevaihtoNuuskakairan tukun asiakkaista suurin osaa tulee edelleen Suomesta. Vaikka covid-19 ja sen tuomat rajojen sulkemiset tekivät ison loven tukun myyntiin pyörii sen liikevaihto edelleen noin 20 miljoonan euron tietämillä. Samaan aikaan muiden nuuska ja nikotiinituote tukkukauppojen myyntien ollessa selkeästi pienempiä.

Viimeisen 10 vuoden aikana yrityksen liikevaihto on yli kolminkertaistunut ja yli 10 henkiöä työllistävän yrityksen kasvun veikataan edelleen kiihtyvän mikäli rajaliikenne ei sulkeudu uudelleen epidemian tai muun syyn vuoksi.

Asiakaskunta koostuu:

 1. satunnaisista turisteista
 2. nikotiinituotteiden vakiokäyttäjistä
 3. työmatkalaisista
 4. oman höystönsä asiakaskuntaan tuovat tottakai ammattilaismaiset nuuskan jälleenmyyjäorganisaatiot. Ne operoivat laittoman nuuskan myynnin katukauppaa erilaisilla soisaalisen median alustoilla ja sovelluksissa.

Liikkeen henkilökunta puhuu sujuvaa suomea ja palvelee asiakkaitaan vuosikymmenen kokemuksella oli kyse sitten pienistä tai suurista määristä nuuska/nikotiinituotteita. Mitään valvontaa myytävien määrien suhteen yritys ei harjoita lainkaan vaan valvonta kuuluu viranomaisille kuuluviin tehtäviin rajalla.

Yrityksen edustajat eivät halua julkisesti kommentoida liiketoimiaan eikä kaupassa valokuvaaminen ole myöskään sallittua.

Mitä tapahtui kun Korona tuli ja sulki rajat ja pääsyn Nuuskakairan tukkuun?

Maiden rajat olivat hetken aikaa täysin kiinni ja vapaa-ajan matkustamista kehotettiin välttämään kokonaan. Nuuskan hausta esimerkiksi Nuuskakairan tukusta tuli siis huomattavasti hankalampaa ja mediaan tuli useita viestejä, joissa sanottiin että kauppa on tyrehtynyt.

Tilanne sittemmin raukesi ja rajat aukesivat, mutta monet ehtivät jo huomaamaan, että miedompien nikotiinipussien tilaaminen netistä on nuuskarallia järkevämpi vaihtoehto.

Nuuskakairan valikoima nuuskien osalta

Ettania Snusgrossen tukustaNuuskakaira -nuuskatukku tarjoaa perinteistä ruotsalaista nuuskaa, kuten esimerkiksi

Niiden lisäksi valikoimasta löytyy myös nikotiinipusseja, mutta suurin osa niistä on liian vahvoja, eikä niitä saa tuoda Suomen rajan yli purkkiakaan tai syyllistyy lääkeainerikokseen.

Muutenkin etäisyys Haaparantaan saattaa muodostua suurelle osalle Suomalaisista ongelmaksi eikä laivaliputkaan Helsingistä tai Turusta aina niin halpoja ole.

Nuuskan tilaaminen netistä

Netissä on pari nuuskan myyntiin erikoistunutta ruotsalaista verkkokauppaa kuten:

 1. Nuuskaajat
 2. Snusgrossen

Niistä tilaaminen Suomeen ei ole kuitenkaan laillista. Ainoa mahdollisuus on siis itse hakea maksimissa kilon nuuskaa.

Snusin hinnat ovat Nuuskakairassa ja muissa vastaavissa nuuskatukuissa halvemmat kuin Snus tai nuuska tax freenä ruotsinlaivoilla. Välillä niillä tosin saattaa olla halvat nuuskakampanjat käynnissä. Myyvät tarjouksessa lähinnä Ettania tai Generalia.

Nuuskakairan tukun hinnat nikotiinipusseihin verrattuna

Hinnat Nuuskakairassa ovat vielä maltilliset. Tornin Odenssia tai Ettania voi tarjouksesta löytää alle 30 Euron. Pitää kuitenkin muistaa että nuuskaa saa tuoda Suomeen vain kilon vuorokaudesta. Jos et asu Pohjois-Suomessa niin kannattaa laskea myös menetetty aika ja bensakulut mukaan, jotka matkasta Haaparantaan syntyy.

Pussit.comin kaikki nikotiinipussirasiat maksavat 4.90€ – 5.90€. Tilaamalla yli 100€:lla kerralla tarjoamme ilmaisen toimituksen.

Zonnic maksaa bensiksellä jo melkein 7€ rasia. Nikotiinipussit ovat siis huomattavasti laadukkaampi, terveellisempi ja halvempi vaihtoehto. Tupakkaan kumpaakaan vaihtoehtoa ei voi hintojen osalta edes verrata.

Mitkä nikotiinipussit sopivat Nuuskakairasta haetun nuuskan ystäville?

Niille jotka haluavat somessakin rehottavan laittoman nuuskan tai Nuuskakairan tyylisten ulkomailla sijaitsevien kauppojen sijaan tilata nikotiinipusseja kätevästi netistä laillisesti kotisuomeen asti, on kaupassamme tarjolla runsaasti hyviä tuotteita, jotka monien mielestä korvaavat perinteisen nuuskan loistavasti ja auttavat tupakoinnin lopettamisessa.

Suosituin tuotteemme nuuskankäyttäjien keskuudessa on ehdottomasti meillä yksinoikeudella myynnissä oleva Chapo Whiten Brutal Cold, jossa yhdistyvät kaikki mitä nuuskankäyttäjä haluaa nikotiinipusseiltaan:

 • suuret 0,6 gramman pussit
 • jäätävän kova poraus
 • juuri oikeanlainen mintun maku
 • riittoisa 30 kappaleen rasia

Toinen suosikki on tutulta valmistajalta Killalta, tuote nimeltä Flash, jonka upea minttuinen maku ja isot pussit tekevät siitä todella hienon korvikkeen tavalliselle nuuskalle.

Näitä meidän supertuotteita kokeiltuasi et enää tavallista nuuskaa halua käyttää.

Muita nuuskan ystävien suosikkeja meidän kaupassamme ovat olleet:

Ne poraavat kivasti ja antavat välittömän nikotiinin potkun.

Samoin Lyft nuuskan suosio on Suomessa ollut todella suurta. Lyftissä on vähän normaalia suurempi nikotiinipussi ja tuote on muutenkin loistavassa tasapainossa kosteuden ja maun suhteen.

Grant Ice Cool on erittäin suosittu tuote nuuskan ystävien keskuudessa – jäinen minttu kun usein poraa parhaiten ja miellyttää siksi nuuskankäyttäjiä.

 

Nuuskakaira ja laiton nuuskakauppa

Nuuskakaira kauppaRuotsista virtaava salakuljetettu, esimerkiksi Haaparannassa sijaitsevasta Nuuskakairan tukusta ostettu, nuuska on sittemmin usein päätynyt laittomiin Internetin FB-ryhmiin.

Nuuskaa on voinut jo pitkään ostaa lähes kaikissa Suomen suurissa kaupungeissa pimeästi. Se on kuitenkin täysin laitonta puuhaa. Hinnat ovat nousseet taivaisiin kun kysyntä säilynyt samana mutta tarjonta ei.

Hinnat Nuuskakairan tukussa 2022, ovat vielä maltilliset mutta nousevat sitä mukaa mitä enemmän on ihmisiä mukana piemässä myyntiorganisaatiossa.

 1. Yleensä on kuljettaja joka käy Ruotsissa rajan takana
 2. On toinen kuljettaja, joka ajaa kuorman jonnekin eteläiseen Suomeen, kuten Tampereelle tai Helsinkiin
 3. Kohdekaupungissa se myydään isoissa erissä jälleenmyyjille jolloin vielä purkin hinta on aika maltillinen
 4. Jälleenmyyjä on se joka joutuu ottamaan isoimman riskin ja tapaamaan useita asiakkaita ja myymään tuotetta suhteellisen pienissä erissä, mikä nostaa yleensä hintaakin varsin voimakkaasti

Sellainen tuote joka vielä Nuuskakairassa maksoi noin 3€ purkki saattaa pimeällä markkinalla maksaa jo 6-7€. Kuluihin on tosin mennyt aika lailla rahaakin. Kuljettajan palkkioihin ja auton kuluihin kuten bensaan.

Snusgrossen – Nuuskakairan tukku ja pimeän nuuskan maanhantuonnin riskit

Nuuskatukku NuuskakairaPimeän nuuskan ostajalle saattaa seurata isot ja tuntuvat sakot. Myyjälle seuraamukset saattavat olla vieläkin rajummat, vaikka Nuuskakaira, joka myös nimellä Snusgrossen ja Nuuskakairan Tukku tunnetaan, sitä nuuskaa laillisesti alunperin myikin. Loppuelämä pilalle veroseuraamuksista ja mahdollisesti jopa vankeutta. Auton voi myös menettää valtiolle. Se kun lasketaan rikoksen tekovälineeksi.

Eli mahdolliset seuraamukset pähkinänkuoressa:

 • mahdolliset valtavat sakot
 • mahdollisesti jopa vankeutta
 • saatat menettää auton valtiolle rikoksentekovälineenä

Kun tuote on pimeiltä markkinoilta, seuraa myös seuraavanlaisia ongelmia:

 1. Ei koskaan voi olla varma tuotteen alkuperästä ja laadusta.
 2. Nuuskakairan tukusta noudettu tupakkaa sisältävä nuuska tulee säilyttää kylmässä. Niin ei aina tapahdu, vaan kylmäketju katkeaa.
 3. Eräpäivätkin ovat saattaneet vanheta.

Nikotiinipussit taas säilyvät hyvänä myös huoneenlämmössä ja kestävät helposti vuodenkin hyllyssä avaamattomina.

Moni kansanedustaja laillistaisi nuuskan Suomessa

Nuuskan laillistamisen kannattajat ovat eduskunnassa vähemmistö, mutta yllättävän moni ilmoittautuu yli puoluerajojen äänestämään nuuskan laillistamisen puolesta. Tässä linkki Ylen tekemään artikkeliin jossa käsitellään politikkojen näkemyksiä nuuskan laillistamisen hyödyistä ja haitoista.

Nuuskakairan ja muiden Haaparannan kauppojen takia menetetyt verotulot ja kansanterveys

Monen kansanedustajan mielestä nuuskan myynti ja maahantuonti pitäisi sallia. He uskovat päihdepolitiikassa enemmän haittojen vähentämiseen kuin täysiin kieltoihin.

Myös Pussit.comin Mikko E. on samaa mieltä:

Järkevässä päihdepolitiikassa pyritään haittojen minimoimiseen tehokkaan kontrollin avulla. Säännelty myynti ja verotus voisivat toimia paremmin kun täysi kielto. Ja verokertymällä pystyttäisiin tukemaan kansanterveyttä. Nyt ei esimerkiksi voida ollenkaan vahtia että kuluttajat ovat täysi-ikäisiä. Kouluissa onkin ilmestynyt vastenmielinen ilmiö kuin vanhemmat oppilaat joilla enemmän rahaa ovat alkaneet kuivatella omia nuuskapussejaan ja myyneet niitä käytettynä eteenpäin nuoremmille oppilaille.

Vuonna 2013 tehdyssä laskelmassa päädyttiin siihen että Suomi olisi saanut noin 40 miljoonan verotulot vuodessa, jos maahan tuodut nuuskat olisi myyty laillisesti. Ja nyt määrät ovat varmasti kymmenkertaistuneet joten verokertymä nuuskan myynnistä saattaisi olla jopa puoli miljardia per vuosi.

Lista muutamista kansanedustajasta jotka sallisivat nuuskan

Seuraavat kansanedustajat ovat ainakin jossain vaiheessa olleet nuuskan laillistamisen puolella:

 • SDP:n Marko Asell
 • Perussuomalaisten Juha Mäenpää
 • Keskustan Joonas Könttä
 • Vasemmistoliiton Merja Kyllönen
 • Liike Nytin Harry Harkimo

Ylen tekemässä kyselyssä nuuskan laillistamisesta kommentoivat kaikkiaan 49 kansanedustajaa. 18 sanoi kyllä, 24 sanoi ei ja 7 ei osannut vielä sanoa kantaansa..

Tilaa laillisia nikotiinipusseja netistä Nuuskakairan tukun sijaan

Nikotiininuuskaa ei nimittäin tarvitse ostaa pimeiltä markkinoilta eikä hakea Nuuskakairan tukusta, sillä tupakattomien nikotiinipussien myyminen tai ostaminen ei ole kiellettyä kunhan siinä ei ole yli 4mg nikotiinia per annospussi. Myyjänä saa olla yritys ja ostajana yksitysasiakas.

Pussit.com on suomeksi toimiva verkkokauppa ja tässä seitsemän faktaa kaupastamme, jonka avulla moni on lopettanut nuuskarallin Nuuskakairan tukkuun:

 1. Käytämme vain Postin luotettavaa Smartpost -pakettipalvelua.
 2. Kaikissa lähetetyissä paketeissa on oma seurantakoodi.
 3. Kaikki myytävät tuotteet alittavat myös nikotiinipitoisuudeltaan 4mg per nikotiinipussi. Voit siis olla varma että ostoksesi tulee myös perille Suomeen, kotiin kuljetettuna tai lähimmälle postipisteelle.
 4. Verotkin maksetaan valtion kassaan.
 5. Pussit.comin valikoima on huomattavan kattava. Merkkejä on lukuisia ja makuja vielä enemmän.
 6. Nykyisin myös nikotiiniton ja kertakäyttöinen vape eli sähkötupakka löytyy valikoimistamme.
 7. Yli 100€ tilaukseen tarjoamme ilmaisen kuljetuksen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Nuuskakairan tukusta

Millaiset hinnat Nuuskakairan tukussa on?

Nuuskakairassa on erittäin kilpailukykyiset hinnat. Hinnat riippuvat paljon siitä, mikä mainoskampanja heillä on kulloinkin menossa. Maaliskuussa 2021 maksoi Nuuskakairassa torni Odensia (Denssi) 25€ ja torni General Onea 35€. Todellisiin kustannuksiin täytyy muistaa tosin aina laskea mukaan matkan kulut, jos nuuskaa hakee Suomesta käsin.

Milloin Nuuskakairan tukku on auki?

Nuuskakairan tukun aukioloajat ovat normaalisti seuraavanlaiset:

Maanantaista perjantaihin: klo 10-20

Lauantaisin: klo 10-19

Sunnuntaisin: klo 12-18

Tukun tarkka osoite on: Norra Industrivägen 1, 953 34 Haparanda, Ruotsi

Poikkeusaikana kannattaa vielä varmistaa tämän hetken aukioloajat soittamalla liikkeeseen ennen matkustamista paikan päälle.

Mitä muita nuuskakauppoja Ruotsin puolelta löytyy kuin Nuuskakaira (Snusgrossen)?

Haaparannassa on noin 10 nuuskaan erikoistunutta kauppaa. Isoimmat ja suosituimmat Nuuskakairan lisäksi ovat Nuuskakenraali, Nuuskaoutlet, Snusläppen, Snusbolaget ja Gottebiten.

Mikä on Nuuskakairan paras nuuska?

Se riippuu ihan makutottumuksistasi. Oletko enemmän pussinuuskan vai irtonuuskan ystävä. Suosituimmat pussinuuskat ovat Odens eli kansankielellä Denssi, ja kaikki Generalin tuotteet. Irtonuuskassa eniten myydyt ovat klassiset ETTAN ja muut Swedish Matchin tuotteet.

Mitkä nikotiinipussit korvaavat parhaiten tavallisen nuuskan?

Jos on tottunut perinteiseen ruotsalaiseen nuuskaan, niin on tärkeää valita nikotiinipusseista merkki joka poraa mahdollisimman paljon ja jonka nuuskatyyny on mallia iso. Hyvä merkki tähän on esimerkiksi Shiro. Heidän koko mallistonsa on perinteiseen nuuskaan tottuneen käyttäjän näkökulmasta erinomainen. Shirolta löytyy laadukkaat nikotiinipussit, joissa on hyvä suutuntuma ja jotka myös potkivat hyvin.

Kannattaako nuuskaa hakea Nuuskakairasta vai tilata nikotiinipusseja netistä?

Nyt varsinkin Korona-aikana on turha ottaa riskiä ja hakea nuuskaa rajan yli Haaparannasta. Laillinen maksimimäärä maahantuontiin on kuitenkin niinkin pieni kuin kaksi tornia irtonuuskaa tai neljä tornia pussinuuskaa vuorokaudessa, ja nuuskaralliin liittyvät autoilun kulut ovat nykyisin erittäin suuret. Nikotiininuuskaa saat sen sijaan tilata laillisesti ja vaivattomasti kerralla kotiin toimitettuna 3 kuukauden käyttöä vastaavan määrän.

Onko tavallisen nuuskan tilaaminen Suomeen laillista?

Tavallisen nuuskan tilaaminen netistä Suomeen ei ole laillista (toisin kuin esimerkiksi alle 4mg nikotiinia sisältävien nikotiinipussien). Ainoastaan nuuskan matkustajatuonti on laillista.

Mitä on nenänuuska?

Nenänuuska on kuivattua tupakkaa, joka on jauhettu pulveriksi. Nenänuuskaa koskevat samat maahantuontisäädökset kuin muita tupakkatuotteita.

Mikä on Nuuskakairan tukun liikevaihto?

Nuuskakairan tukun liikevaihto on noin 20M euroa.

3 thoughts on “Nuuskakaira eli Nuuskakairan Tukku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *