R42 nuuska – halpa pussinuuska arvostelussa

R42 pussinuuska

Sisällysluettelo

Tässä artikkelissa aiheena on R42 nuuska. R42 on markkinajohtotähden Swedish Matchin vastine Odens Cold dry tuotteille. R42 on halpuutensa ja vahtuutensa vuoksi noussut suureen suosioon suomalaisten suussa. Halusin selvittää kaikki nämä Suomessa pimeillä markkinoilla myytävät laittomat vahvat nuuskamerkit. Jostain syystä moni niistä pitää, ja pimeiltä markkinoilta ostaa.

R42 markkinoitiin yleisesti niin sanottuna laadukkaampana vaihtoehtona Odens Cold dry -tuotteille. Tämä markkinakikka ei kovin kauas kuitenkaan tullut kantamaan kyseisen tuotteen kohdalla.
 
Sen suutuntuma on:
 
 1. kaikkea muuta kuin laadukas ja
 2. yksinkertaisesti kokemukseltaan huono.
Halpuutensa ja vahvuutensa vuoksi R42 nuuskatuotteet tulivat kuitenkin ryminällä markkinoille ja varsinkin laivamyynnin ansiosta ns. pimeät nuuskamarkkinat pursuavat kyseisestä tuotteesta.

Pussit.com kannustaa vaihtamaan laittoman nuuskan Suomessa laillisiin mietoihin nikotiinipusseihin. 

R42 nuuska on  Swedish Matchin kilpaileva versio Odensista ja T45 nuuskasta, elikä etenkin tupakkaan verrattuna halvasta ja erittäin vahvasta tupakkaa sisältävästä pussinuuskasta. Siinä on valmistajan mukaan yhdistetty mintun voimakas maku samalla kun pussi on pyritty tekemään kuivaksi ja PH-arvo pitämään korkeana.

Kuiva pussi yhdistettynä korkeaan nikotiinipitoisuuteen ja korkeaan PH-arvoon pitäisi takaa voimakkaan ja tehokkaan nikotiinin potkun.

Kuusi erilaista R42 White Portion Super Strong nuuskamakua

 • R42 Super Strong White
 • Polar Ice Super strong White (valmistus lopetettu)
 • Cool Mint Super strong White
 • Red Licorice Super strong White
 • Green Mint Super strong White
 • Peppermint Super Strong White 
 • Classic Super strong White

R42 Super Strong White

Swedish Matchin R42 nuuskaR42 nuuskista, Super Strong White pussinuuska on kenties se suosituin.

Nikotiinia on 20 mg pussia kohden. Makuna minttu ja eukalyptus. 

Nuuskan vahvuus ei ole pelkästään kiinni nikotiinipitoisuudesta. Siihen vaikuttaa myös kosteustasapaino, pussin koko ja kuinka emäksinen se on.

Tässä tuotteessa Swedish Match on pyrkinyt optimoimaan nämä kaikki, jotta nuuskakokemus olisi vahvin mahdollinen.

Ainesosalista – Mitä R42 nuuska pitää sisällään?

Tuotteesta löytyy seuraavat ainesosat:

Tupakka, vesi, suola, kaliumkarbonaatti, makeutusaineet.

R42 Polar Ice Super Strong White

R42 Polar Ice Super StrongPolar ice on malliston raikkain ja vähiten teollisen mintun makuinen. Polar ice nuuskan tunnistaa sinisistä silmistä.

Kaikki R42 nuuskamakujen silmät ovat eriväriset. Suhteellisen harvinainen malli ja maku, vaikka on ollut nuuskaajien yksi suosikeista.

Huom. R42 Polar Ice Super Strong valmistus on lopetettu eikä sitä ole enää saatavilla Swedish Matchin omastakaan verkkokaupasta. 

 

R42 Cool Mint Super Strong White

R42 Super Strong White Cool Mint nuuskaCool Mint on saman tyyppinen pussinuuska kuin Super Strong White. Samaa halpaa ja sätivää pussia.

Nikotiinia tässä tuotteessa on aika paljon, 20mg/g.

Tarkemmat tuotetiedot löydät tästä:

NIKOTIINIA (mg/G) 20mg
SISÄLTÖ (G/PURKKI) 14g
MUOTO Normal
MALLI White Dry
MERKKI R42
VALMISTAJA Swedish Match

R42 Cool Mint testissä

Testattuamme R42 Cool Mintin, tiivistyy kokemus tästä nuuskasta seuraavalla tavalla:

 

Cool Mint White Super Strong maistuu miedosti tupakalta, piparmintulta ja eukalyptukselta. Aika iso pussi joka on pinnaltaan kuiva ja sisältä hivenen kostea. Tämä Dry nuuska on todella vaikea saada valumaan.

R42 Red Licorice Super Strong White

R42 Red Licorice Nuuska Super StrongRed Licorice Super Strong White tuo lakritsin ja vadelman maun tähän super vahvaan pussinuuskaan. Yleisesti maku kuitenkin on melko voiman tupakkainen ja pussi on suuri kuten on myös nikotiinimäärä.

Nikotiinia yksi pussi sisältää 20mg ja painaa 0,77g. Valmistajan lupaus “ei valuttavana” nuuskana ei täysin pidä paikkansa.

Tuote ei sovi suuhun mikäli nautitaan virvokkeita. Harvoin myöskään ilman virvokkeita.

R42 Green Mint Super Strong White

R42 Green MintCool Mint Super Strong white on maultaan erittäin vahvan tupakan ja vihermintun sekoitus.

Valmistajan tuoteselostuksen mukaan se sisältää myös melonin ja guavan sävyjä, mutta tätä on vaikea itse todeta. Se sisältää R42 johtotähteen nähden vähemmän nikotiinia per pussi, “vain” 18mg.

Ph-arvoltaan (ph 8,9) tuote on hieman alhaisempi, mutta on silti erittäin voimakasta ja aiheuttaakin monilla pitkäaikaiskäyttäjillä ongelmia suun limakalvoilla.

Pusseja on kiekossa 20 kpl ja yksi pussi painaa 0,7g.

R42 Peppermint Super Strong White

R42 Peppermint Super Strong White nuuskaPeppermint Super Strong White.

Tämä voimakas R42 nuuska variaatio antaa voimakkaan potkun lisäksi myös erittäin voimakkaan mintun maun.

Nuuskaan on lisätty omenan esanssia, joka ei kyllä tuotetta pelasta. 

Yksi iso pussi sisältää nikotiinia 18mg ja painaa 0,7g. Tuote valuttaa suussa helposti vaikka ensi tuntuma onkin kuivahko.

R42 Classic Super Strong White

R42 Classic Super Strong nuuskaR42 Classic Super Strong White on tarkoitettu niille, jotka hakevat kovaa potkua ja runsasta nikotiinipitoisuutta. Tämä nuuska sisältääkin saman verran nikotiinia kuin R42 Super Strong White.

Maku on pippurinen ja tupakan maku tulee voimakkaasti läpi. Nikotiinipitoisuus on 20mg ja ison pussin paino on 0,77g.

Kyseinen tuote sätii, potkii ja poraa voimakkaasti niinkuin nykypäivänä on tapana sanoa. 

Kuinka paljon R42 nuuska sisältää nikotiinia ja muuta faktaa

 • R42 sisältää nikotiinia 26mg/g.
 • Yhdessä kiekossa on 20 pussia
 • 18-20mg nikotiinia per annos/pussi
 • Paino 0,7 – 0,77g pussi
 • Swedishin matchin merkki
 • Kuusi erilaista makua

R42 nuuskan hinta

R42 nuuskan hinta pääkaupunkiseudulla nyt korona-aikaan, on Odensin luokkaa elikä noin 60€-70€ / torni. Hinta on vieläkin halpa suhteessa laadukkaisiin nuuskiin. Niistä pyydetään jo melkein satasta.  Ruotsissa tolppa R42 nuuskaa maksaa noin 35 – 40 euroa.

Hinnat laivalla (R42 nuuska)

Tällä hetkellä R42 nuuskan hinta liikkuu seuraavissa lukemissa Viking Linen ja Silja Linen laivoilla. 

 • Viking Line hinta / torni
  38€
 • Silja Line hinta / torni
  40€

Kyse on siis myös laivalla erittäin edullisesta tuotteesta.

R42 nuuskan hinta Haaparannan nuuskakaupoissa

R42:n hinnat per torni Haaparannan nuuskakaupoissa liikkuivat ainakin joitain aikoja sitten seuraavalla tasolla. Kannattaa soittaa ja varmistaa tämän hetkisen hinnat itse kaupoista ennen sinne ajamista.

 • R42 Cool Mint pussinuuska
  24€
 • R42 Green Mint pussinuuska
  24€
 • R42 Super Strong White pussinuuska
  24€
 • R42 Peppermint pussinuuska
  24€

Nuuskaajan arvostelut tästä nuuskasta ovat mielenkiintoisia

Nuuskaaja sivustolta on hauskaa lukea ihmisten arvosteluja R42 pussinuuskasta. Siellä on monta hyvää kommenttia, joista käy ilmi että makuja on monenlaisia, mutta edes suomalaisiin makunystyröihin tämä tuote ei iske kovin hyvin.

Tuoksu on kuin olisit juuri herännyt teholta, täynnä kuolevia ja haisevia ihmisiä

Jani

Olen itse testimielessä kokeillut kaikkia R42 eri variaatiota ja jokaisen kohdalla voi käsi sydämmellä todeta niiden aiheuttavan voimakasta vapinaa käsissä ja jaloissa sekä huimausta sekä pahoinvointia. Oikein mitään muita tuntemuksia ne eivät herättäneet ja purkit lensivätkin välittömästi roskiin ensimmäisen kokeilu kerran jälkeen.

Sepe

Pussit.comin Mikon kokemuksia R42 nuuskasta

Mikä olisi parempi tapa avata Formulakausi kuin pizza, pari pulloa keppanaa ja purkki nuuskaa?

Max Verstappen Red Bullilta lähtee paalulta. Bottas kolmannesta ruudusta. Ollaan siis jännän äärellä. Saa nähdä miten R42 nuuska potkii.

Avaan purkin ja taas on voimakas teollinen hammastahnan haju välitön. Koko mun pieni kämppä haisee. Pizzan valkosipuli yhdistettynä Pepsodentiin. Ei hyvä. Onneks on kaljaa. Pussit ovat isokokoisia ja takaavat tuhdin huulituntuman. Maku on sama, kun mitä haju lupailee. Vahva hammastahna. En tykkää. Onneksi pussi alkaa aika nopeasti valuttamaan niin pahasti että joudun keskeyttämään leikin jo ihan alkuunsa. Korkea PH-arvo jotenkin ärsyttää ainakin minun suuta ja syljeneritys on todella voimakasta.

Mikko E:n tähtiarvostelu R42 nuuskalle

1.5/5

Jos pitäisi laitaa järjestykseen Odens, Siberia ja tämä niin tämä on niistä huonoin. Etova maku ja valuttaa nopeasti. Vaikea sanoa nikotiinipitoisuudesta muuta, kun että olisi varmaan ollut liian vahvaa omaan makuuni.

1,5/5.

Perushuomiot R42 nuuskasta

R42 Super strong nuuska

 • iso pussi
 • halpa hinta
 • siisti purkki
 • valuttaa nopeesti
 • liian korkea PH-arvo

Tämän R42 Peppermint Super Strong purkin kävin ostamassa nuuskatukusta nimeltä Nuuskakenraali. Hintaa oli vaivaiset 2.70€. Nuuskakairasta R42 hinta oli 2.90€ 

R42 nuuskan tuonti Ruotsista

Kun haet nuuskaa Ruotsista, muista että sallittu määrä on uuden lain mukaan vain 1 kg per henkilö. Se on noin 46 purkkia tupakkaa sisältävää pussinuuskaa. Irtonuuska painaa niin paljon enemmän per rasia, että kappalemäärä on vain noin 23. Nuuskaa ei myöskään saa antaa lahjaksi eikä myydä eteenpäin.

Nuuskan tuonti ja mahdolliset sakot

R42 nuuskan tuonti SuomeenJos tuot yli sallitun määrän ja jäät kiinni ovat seuraamukset merkittävät.

 1. Saat sakot
 2. joudut maksamaan verot.

Jo pienestä ylityksestä tulee merkittävä summa. Vahvoja nikotiinipusseja ei saa tuoda ollenkaan. Siinä pääsee rahallisesti vähemmällä mutta syyllistyy lääkeainerikokseen.

Lukuisat sosiaalisen kanavat tarjoavat laittomia markkinapaikkoja tälle huulimyrkylle ja hinnat pyörivät 50-60e välillä per torni (yli tupla hankintahintaan laivoilta tai nuuskatukuista). Tuotteita myös härskisti kaupataan muissa laittomissa kauppapaikoissa kaiken ikäisille ihmisille ilman minkäänlaista valvontaa.

Huomionarvoista on, että näihin laittomiin kauppapaikkoihin liittyy aina suuria riskejä. Harmaata kauppaa ei ole suotavaa tukea missään muodossa varsinkaan kun täysin laillisia ja terveellisempiä vaihtoehtoja on tarjolla. Tuotteet saa hämärien parkkipaikkojen sijaan ihan lähipostiin tai kotiovelle.
 
Laittoman nuuskakaupan liikevaihto pyöriikin nykyisellään jo lähes 100M€. Kauppaa käydään varmasti myös muullakin kuin nuuskalla, joten tälläisiä kauppapaikkoja tuleekin varoa visusti.
 
Erityisen huolestuttavaa on se, että moni nuori on eri laittomien netistä löytyvien kauppapaikkojen ansiosta löytänyt R42 tuotteet ja altistavat itsensä näin erittäin suurelle terveysriskille. Rehellisesti sanottuna näin vahvaa ja epäterveellistä nuuskatuotetta ei voi suositella kenellekkään.
Mikko E.
Vanhemman ikäluokan suuhun kyseinen tuote ei juuri ole tietään löytänyt ja perinteisen nuuskan ystävät kiertävätkin tämän nuuskabrändin tuotteita kuin ruttoa. Kuka oikeasti tarkoituksella haluaa itselleen pahoinvoivaa oloa euforian sijaan.

 

Yhteenveto

Huimausta ja pahoinvointia R42 nuuskastaLähestulkoon kaikki R42 brändin tuotteita kokeilleet ovat valittaneet tämän nuuskan aiheuttavan voimakasta huimausta sekä pahoinvointia. EIi siis ihmekään, että tuotteen suosio on laskusuunnassa. Moni onkin alkanut hallitsemaan nikotiinin käyttöään vaihtamalla R42 tuotteet tupakattomiin ja matalan nikotiinipitoisuuden omaaviin nikotiinipusseihin.
 
Tämä trendi tulee varmasti jatkumaan myös tulevaisuudessa ja se varmasti lämmittää niin terveysviranomaisia kuin nuorten vanhempia. Lukuisat terveysviranomaiset ja nuorison parissa työskentelevät tahot ovatkin jo havainneet muutosta tapahtuvan myös nuorison parissa. Pikkuhiljaa myös sillä sektorilla ollaan siirtymässä kohti turvallisempia ja terveellisempiä vaihtoehtoja.
 

Pussit.comin lailliset nikotiinipussit ja vapet vaihtoehtona R42 nuuskalle

Vaihtoehtona tupakallle ja R42 nuuskalle kannattaa miettiä nikotiinipusseja. Pussit.com on Suomen johtava nikotiinipussien myyjä, jonka valikoimasta varmasti löydät mieluisan tuotteen, joiden jälkeen ei Kapten Mintejä, Pabloja ja Ettaneita tee mieli. Nikotiinipussien lisäksi myös nikotiinittomat ja kertakäyttöiset sähkötupakka -tuotteet löytyvät nykyisin valikoimastamme. Nekin ovat laillisesti tilattavissa Suomeen ilman rajoituksia

Nikotiinipussien tilaaminen suomeen 4mg vahvuudessa per annospussi on täysin laillista, joten moni onkin korvannut nuuskarallin näillä laillisilla nikotiinipusseilla, jotka toimivat pienemmästä nikotiinipitoisuudestaan huolimatta monen mielestä yhtä hyvin kuin perinteinen nuuskakin. Tosin maku on huomattavasti parempi.

Kauppamme ylivoimaisesti suosituin tuote korvaamaan R42 nuuska ja muut perinteiset nuuskat on Chapo White – Brutal Cold. Suuri pussi, jäätävä poraus ja täydellinen maku tekevät tästä tuotteesta voittajan. 30 kappaleen rasia tekevät tuotteesta käytössä todella halvan.

Toinen suosittu tuote on Killa Flash. Tämä mintunmakuinen tuote tutulta valmistajalta on huulituntumaltaan erinomainen 0,8 gramman suurella pussillaan.

Muita suosittuja tuotteita ovat esimerkiksi Grantin Ice Cool sekä Klintin Mint.

Kaikissa kauppamme tuotteissa siis alle 4mg nikotiinia per annospussi ja ne ovat laillisesti tilattavissa Suomeen 3kk omaa käyttöä vastaavassa määrässä!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onko R42 turvallinen nuuska käyttää?

Yleisesti terveysviranomaiset eivät missään tapauksessa suosittele tupakkatuotteiden käyttöä. Ne sisältävät terveydelle haitallisia aineita kuten syöpää ja verenpainetauteja aiheuttavia kemikaaleja. R42 ei ole poikkeus ja onkin voimakkuuden vuoksi erittäin huono limakalvoille ja hampaille.

Saako R42 nuuskaa ostaa Suomesta laillisesti?

Nuuskaa ei saa tuoda Suomeen myynti tarkoituksessa joten myös sen ostaminen Suomessa on rikos. Pysyttele siis turvallisissa ja laillisissa nikotiiinipusseissa, joita saa mm. pussit.com verkkokaupasta.

Teini-ikäinen lapseni on alkanut käyttää nuuskaa ja kertoo sen olevan terveellistä. Mitä teen?

Nämä kysymykset ja niihin vastaukset ovat aina tapauskohtaisia. Ensimmäisenä tulisi kertoa, että tupakkatuotteiden käyttö alaikäisenä on laitonta ja voi aiheuttaa rikosseuraamuksia. Toisena tärkeänä pointina on terveys. Kaikki nuuskat vaarantavat ihmisen terveyden ja etenkin kasvuiässä kemikaaleille altistuminen voi aiheuttaa kasvun ja kehityksen häiriöitä.

Mitä R42 nuuska maksaa Suomessa?

R42 nuuskan myynti ja ostaminen on lain ja moraalin vastaista. Kuitenkin sitä myydään pimeillä markkinoilla eikä myyntiä valvota millään lailla. Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että hinnat elävät ja vaihtelevat paljon riippuen paikasta. 50-100€/torni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *