Nuuskan tuonti Suomeen 2022

Nuuskan tuonti Suomeen vuonna 2022

Sisällysluettelo

Nuuskan tuonti Suomeen on ollut jo vuosien ajan suosittua puuhaa. Suomalaisella nuuskan ystävällä ei ollut korona-aikana käytännössä kuin kaksi vaihtoehtoa ostaa lisää täytettä huulensa alle. Rajat Ruotsiin olivat tiukasti kiinni, joten nuuskan tuonti Suomeen laillisesti hakemalla omaan käyttöön oli melkeinpä mahdotonta. Haaparantaan tai Tukholmaan ei ilman pätevää syytä päässyt laivalla tai autolla.

Nuuska on tupakasta valmistettu savuton tupakkatuote, joka sisältää nikotiinia. Nikotiinuuskan annospussit taas eroavat nuuskasta siten, etteivät ne sisällä tupakkakasvia ollenkaan, mikä tekee niistä terveyden kannalta paremman vaihtoehdon.

Suosittelemme lopettamaan nuuskankäytön laillisesti Suomeen tilattavissa olevien mietojen nikotiinipussien avulla.

Nuuskan tuonti ja tulli – paljonko nuuskaa (montako tornia) saa tuoda Suomeen?

Nuuskan tuonti Suomeen 2022 HaaparannastaMonet miettivät, paljonko nuuskaa saa tuoda Suomeen laillisesti ja miten tulli asiaa valvoo. Vastaus tähän kysymykseen on, että nuuskaa saa Suomeen tuoda kilon vuorokaudessa per henkilö. Se on nuuskan tuontiraja, josta tulli pitää tiukasti kiinni.

Pussinuuskarasiat painavat tyypillisesti noin puolet vähemmän kuin irtonuuskarasiat. Tämä tarkoittaa siis noin 46 purkkia pussinuuskaa tai 23 purkkia irtonuuskaa.

Jos taas kysymys kuuluu tarkemmin, että montako tornia nuuskaa saa tuoda, eli mikä nuuskan tuontirajoitus on tornien osalta, niin vastaus on, että tuo määrä vastaa noin kahta tornia irtonuuskaa tai neljää tornia pussinuuskaa.

Nuuskan tuontihinnat Ruotsin Haaparannasta haettuna

Jos mielesi tekee hakea Ruotsin puolelta nuuskaa ja haluat tietää mihin hintaan sitä sieltä tällä hetkellä saa ostettua, niin tässä on listattuna esimerkkihintoja suomalaisten keskuudessa suositusta Nuuskakairan Tukusta.

Listatut hinnat koskevat perinteistä nuuskaa ja 10 kpl paketteja, eli torneja. Nämä hinnat on tarkistettu 30.7.2022.

 • General Extra Strong Lös torni
  51,99€
 • General Lös torni
  51,99€
 • Mustang Lös torni
  42,99€
 • Skruf Stark Lössnus torni
  53,79€
 • Ettan Lös torni
  50,99€
 • Grov Lös torni
  51,99€
 • Kronan Lös torni
  38,99€
 • Röda Läcket Lös torni
  52,99€
 • Göteborg's Rape torni
  50,99€

Nuuskan tuontihinnat Tallinnasta haettuna

Nuuskan sijaan Tallinnassa myydään enimmäkseen vahvoja nikotiinipusseja, joihin suuri osa nuuskan käyttäjistä on jo siirtynyt.

Seuraavassa listassa on yhden purkin esimerkkihintoja Tallinnan sataman lähellä olevasta kaupasta. Hinnat tarkistettu 30.7.2022.

 

 • White Fox Full Charge Large Extra Strong
  5,50€
 • White Fox Black Slim All White
  5,50€
 • White Fox Double Mint Slim All White
  5,50€
 • White Fox Slim All White Peppered Mint
  5,50€
 • Velo Ice Cool Slim Strong
  4,90€
 • Velo Freeze Slim Strong
  4,90€
 • Velo Polar Mint Slim Strong
  4,90€
 • Skruf Super White Frozen Shot #4
  5,90€
 • Skruf Super White Slim Classic #2
  5,90€
 • Skruf Super White Fresh Strong #3
  5,90€
 • Grant Extreme
  5,90€
 • Grant Ice Cool
  5,90€
 • Grant Mint
  5,90€
 • Grant Melon
  5,90€
 • Klint Breeze Mint
  6,90€
 • Klint Fresh Lime
  6,90€
 • Klint Honeymelon
  6,90€
 • Klint Liquorice
  6,90€

 

Vireillä olleet lakimuutokset nuuskan tuontiin liittyen

Vuonna 2021 tupakkalain muutokseen liittynyt työryhmä ehdotti että nuuskan maahantuontia tulisi rajoittaa nykyisestä 1 kilogrammasta 100 grammaan per henkilö, ja olipa lausunnoissa myös ehdotuksia koko nuuskan maahantuonnin kieltämisestä kokonaan.
 
Valmistelun aikana kuitenkin arvioitiin että tarvittaisiin laajempaa tarkastelua nuuskan tuontia koskevien säännösten muuttamiseen, joten kyseisen työryhmän ehdotus ei tuolta osin mennyt läpi, mikä oli nuuskan käyttäjien kannalta hyvä uutinen.
 
Vuonna 2022 tilanne on siis tuontirajoitusten osalta täysin sama kuin viime vuosinakin.
 

Millaiset sakot nuuskan maahantuonnista voi saada?

Sakot nuuskan tuonnistaVastaus otsikon mukaiseen kysymykseen riippuu ihan salakuljetetun nuuskan määrästä.

Se voi olla esimerkiksi ainoastaan:

 • rikesakko tai
 • huomautus ja nuuskan haltuunotto.

Jos puhutaan jo kilonkin ylityksestä, niin sakot menevät päiväsakkojen puolelle. Ne taas lasketaan tulojen perusteella. Jos kyseessä on järjestelmällinen suurimittainen maahantuonti, niin suurten sakkojen lisäksi voi tulla kyseeseen vankeustuomiokin.

Nuuskan laittomassa tuonnissa on kyse rikosoikeudellisesta näkökulmasta verorikoksista sekä salakuljetusrikoksista.

Maksimirangaistukset näistä rikoksista ovat seuraavanlaiset:

 • Salakuljetusrikos: kaksi vuotta vankeutta
 • Törkeä veropetos: jopa neljä vuotta vankeutta

Aiheeseen liittyen on enemmän kuin tärkeää muistaa myös, että koko ilmiössä pelkästään nuuskan maahantuoja sekä levittäjä eivät ole ainoat rikokseen syyllistyvät tahot, vaan myös nuuskan ostaja syyllistyy Suomen lain mukaan rikokseen, nimikkeenä ollessa laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen.

Maksimirangaistus kyseisestä rikoksesta on 1,5 vuotta vankeutta.

Kuinka paljon nikotiininuuskaa saa tuoda maahan ja miten maahantuonti toimii?

Nikotiininuuskan maahantuontiin pätevät seuraavat säännökset:
 
 • Alle 4mg nikotiinia per annospussi sisältävää nikotiininuuskaa saa tuoda maahan laillisesti 3kk omaa käyttöä vastaavan määrän kerrallaan, mikä vastaa monissa tuotteissa n. 108 purkkia.
 • Nikotiininuuskaa joka on vahvempaa kuin 4mg per annospussi ei saa Suomeen tuoda ollenkaan ilman lääkärin määräämää reseptiä, ja tulli valvoo tätäkin päivittäin.

Nikotiininuuskan kohdalla voit siis syyllistyä lääkeainerikokseen ja salakuljetukseen. Tämä on kuitenkin helppo välttää tilaamalla vain verkkokauppamme laillisia tuotteita.

Normaalin perinteisen nuuskan kohdalla on kyseessä veropetos ja salakuljetus, jos nuuskan tuonti Suomeen sisältää yli kilon verran nuuskaa kerralla.

Nikotininuuskan hinta netistä vs. nuuskan tuonti Tornion läpi Suomeen

Nuuskan maahantuonti Tornion kauttaNikotiininuuska maksaa noin 5.50€ purkki kotiin toimitettuna. Kyseessä on siis halpa vaihtoehto Suomessa apteekeissa ja kioskeissa myytävälle Zonnicille joka maksaa vähän paikasta riippuen noin 7 euroa purkki.

Nuuskan hakeminen Haaparannasta maksaa jo bensojen osalta useita satoja euroja asuinpaikasta riippuen ennen kuin on päässyt edes nuuskakauppaan asti ostamaan itse tuotteita.

Nuuskan tuonti Venäjältä

Moni on miettinyt, onko Venäjältä mahdollista tuoda nuuskaa Suomeen laillisesti. Vastaus tähän on yksinkertainen: nuuskan tuonti Venäjältä ei enää pariin vuoteen ole ollut mahdollista. Venäjällä ei saa myydä nuuskaa, vaan siellä on tämän tuotteen osalta pimeät markkinat ainoa vaihtoehto.

Toinen vaihtoehto on ostaa nuuskaa pimeästi – seurauksena sakot

Maahantuodun nuuskan ostaminen pimeästiSitä emme missään nimessä suosittele kenellekään. Voit saada tuntuvat sakot. Et tiedä tuotteiden alkuperää, etkä onko kylmäketju katkennut vai ei ja onko tuote mennyt jo huonoksi. 

Facebookissa toimivat myyjät ovat usein nuoria opiskelijoita, jotka ottavat suunnattoman riskin nuuskaa myydessään. Kiinnijäämisestä seuraa aina mielettömän kokoiset veroseuraamukset ja sakot. Auto voidaan rikoksentekovälineenä takavarikoida myös valtiolle etc.

Nuuskaa takavarikoitiin viime vuonna ennätysmäärä, melkein 7 000 kiloa, ja suosittuja merkkejä olivat esimerkiksi:

Isompia nuuskalasteja salakuljetettiin Suomen markkinoille pääasiassa Haaparannasta Tornioon rajan yli. Nuorten keskuudessa nuuskan tuonti ja siitä seuraavat sakot ovatkin nykyisin erittäin yleisiä, mistä voi lukea lisää esimerkiksi tästä tutkimuksesta.

Mitkä ovat parhaat nikotiinipussit korvaamaan perinteisen nuuskan tuonti maahan?

Pussit.comin kaupassa on useita tuotteita, joiden avulla moni nuuskankäyttäjä on siirtynyt terveellisempiin ja paremman makuisiin nikotiinipusseihin, joiden Suomeen tilaaminen on laillista ja helppo tapa korvata nuuskan tuonti.

Markkinoiden laadukkain tuote tällä hetkellä on Chapo Whiten Brutal Cold, joka on selkeästi suosituin nuuskan korvaava nikotiinipussi. Tämä tuote maistuu maukkaalta mintulta, huulituntuma on hieno 0,6 gramman suurten
pussien ansiosta, ja rasiassa on upean riittoisat 30 annospussia.
 
Tutun Killa -valmistajan Flash on myös nuuskankäyttäjien suosikki.
 
Muita erittäin suosittuja tuotteita nuuskankorvikkeeksi kaupassamme ovat Grantin Ice Cool, sekä Klintin Minttu.

Paras ja ainoa laillinen tapa on tilata nikotiinipusseja netistä Suomeen 

Nikotiininuuska kuuluu lääkelain piiriin ja sitä koskee eri maahantuontirajoitukset kuin perinteistä nuuskaa.

Nikotiinipussit määritellään joko itsehoitolääkkeiksi tai reseptilääkevalmisteiksi. Nikotiinipusseja, jotka sisältävät nikotiinia annosta kohden yli neljä milligrammaa, ei saa tuoda maahan matkustajatuontina eikä tilata netistä.

Pussit.com on suomeksi operoiva verkkokauppa, joka myy pelkästään Suomen maahantuontirajoitusten mukaisia laillisia, alle 4mg nikotiinia per nikotiinipussi sisältäviä nuuskarasioita, jotka tulli päästää rajan yli netin kautta Suomeen tilattaessa. Tuontiraja nikotiinipusseille on 3kk omaa käyttöä vastaava määrä kerrallaan ETA-alueelta, mikä tarkoittaa monen tuotteen kohdalla n. 108 purkkia.

Nikotiinipussien etuja verrattuna nuuskan tuontiin:

 • Makuja ja merkkejä on runsaasti valittavanasi.
 • Myymme vain isojen ja tunnettujen nuuskavalmistajien tuotemerkkejä.
 • Pussit ovat tasalaatuisia ja nuuskamaisia.
 • Nikotiini vapautuu niistä nopeasti ja pitkäkestoisesti.
 • On merkkejä, jotka poraavat napakasti, kuten myös melkein huomaamattomia kevyempiä malleja.
 • Verkkokaupastamme löytyy myös naisille omat suosikkimaut.
 • Nuuskan maahantuonti ja pimeä kauppa ei ongelma nikotiinipussien kanssa.

Naisten nuuskan maahantuonnin korvaavat nikotiinipussit top 3

Seuraavat tuotteet ovat olleet naisten suosikkeja korvaamaan maahantuotu perinteinen nuuska.
 

1. Zyn Espressino Mini Dry on täysin huomaamaton pieni nikotiinipussi joka maistuu vastajauhetulta kahvilta, kaakaolta ja nougat’lta sekä vielä pikantilla vaniljalla piristettynä. Voimakas maku. Annospussi on mallia mini dry ja käytössä huomaamaton. Dry -mallinen tyyny tarkoittaa ettei se valu mutta maut säilyvät pitkään.

2. 77 Forest Fruits 6mg nikotiinipussi on loistava yhdistelmä marjaisia makuja. Nikotiinipussin tuoksu ja maku on on sopivan piristävä ja makea. Nikotiinin vaikutuksen tuntee pienellä viiveellä. 77 nikotiinipussi on kokoa slim.

3. LYFT Easy Mellow Mint 4mg piristää päivääsi. Lyft nuuska on ideaali valinta toimistoon tai kotikonttorille. Makeahko mentholin maku. Täysin valkoinen nikotiinipussi joka ei valu. Nikotiinipussi on kokoa slim.

Mieskäyttäjien nuuskan maahantuonnin parhaiten korvaavat nikotiinipussit

Nuuskan käyttäjien suosikkeja meidän verkkokaupassa ovat olleet kaikki Ruotsalaisen Shiron Tanskassa valmistamat 4mg nuuskakiekot, joilla Suomen tuontiraja nikotiinivahvuuden osalta alittuu. Ne poraavat sopivasti ja antavat nopean nikotiinin potkun. Isoin myyntimenestys on ollut Shiron Fresh Mint 4mg nikotiinipussi. Pussi tuntuu huulessa viileältä ja maku kestää jopa 30-45min. Shiro joka Japaniksi tarkoittaa valkoista on myös Euroopassa ollut mega-myyntimenestys. Shiroa valmistaa AG Snus, jonka moni Suomalainen nuuskaaja tuntee paremmin kauppanimestä Kapten.

Nuuskan maahantuonnin korvaavat tuotteet

Lyft nuuskan suosio on Suomessa ja muualla Euroopassa ollut myös erittäin suurta. Lyftin annospussit ovat vähän normaalia suurempia nikotiinipusseja ja tuote on muutenkin loistavassa tasapainossa kosteuden ja maun suhteen.

Ei myöskään kannata unohtaa supersuosittua tuotemerkkiä nimeltä Grant, joka on ollut jo pitkään kauppamme suosituin merkki.

Käy verkkokaupassamme ja katso koko valikoimamme. Valitse sinua miellyttävät tuotteet ja sopivat kappalemäärät. Tuotteet siirtyvät ostoskoriin, josta voit käydä maksamassa ne luotettavasti kaikkien Suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla.

Voit olla täysin huoletta ja unohtaa sen, että ostoksesi jäisivät tulliin kiinni, eivätkä saapuisi perille Suomeen. Meillä homma toimii ja vieläpä todella ripeästi. Tilauksesi on kotonasi parissa kolmessa arkipäivässä. Toimituksen hoitaa Postin Smartpost. Heiltä saat sähköpostiisi tilauksen seurantanumeron. Tilaaminen ja ostaminen Suomeen on täysin laillista!
Mikko E.
Pussit.com

Sähkötupakka eli vape auttaa myös korvaamaan nuuskan maahantuonnin

Nikotiinipussien kasvattaessa suosiotaan tupakoinnin tai nuuskan käytön ja sitä kautta nuuskan Suomeen tuonnin lopettamisen apuna, myös toinen tuoteryhmä on kasvattanut suosiotaan: sähkötupakka eli vape.
 
Näitä pystyy myös tilaamaan laillisesti Suomeen, kunhan varmistaa että tilaa ainoastaan nikotiinittomia ja kertakäyttöisiä vapeja. Kaikki Pussit.comin vapet ovat luonnollisesti laillisesti tilattavissa kotiovellesi Suomeen.
 

Nuuskan tuonnille Suomeen on olemassa myös kolmas ja neljäskin vaihtoehto

Kolmas on apteekeissa ja marketeissa myytävä ohut tupakoinnin lopettamiseen suunniteltu nikotiinipussi nimeltä Zonnic. Sitäkään vaihtoehtoa emme suosittele laisinkaan. Zonnic-pussit sisältävät aspartaamia mikä on tutkimusten mukaan todella epäterveellistä. Vältä siis, jos vain suinkin mahdollista. Zonnic myös maksaa enemmän kuin verkkokaupassamme myytävät huomattavasti laadukkaammat ja modernimmat nikotiininuuskat.

Neljäs on tupakointi. Älä missään nimessä sorru tähän. Tupakanpoltto on todella haitallista terveydelle ja kallista. Tupakointi kannattaa lopettaa mietojen nikotiinipussien avulla.

Nikotiinipusseissa on tulevaisuus!

 

Nuuskan maahantuonti – usein kysyttyjä kysymyksiä

Montako tornia nuuskaa saa tuoda maahan Ruotsista?

Nuuskaa saa tuoda matkustajatuontina kilon yhdessä kalenterivuorokaudessa. Se vastaa noin kahta tornia irtonuuskaa tai neljää tornia pussinuuskaa.

Miten tulli valvoo tuontirajoja?

Normaaliaikoina vain pistokokein. Koronan aikaan tulli valvoi kaikkea matkustajaliikennettä erittäin tehokkaasti ja tarkasti.

Miten nuuskan tuonti Venäjältä toimii?

Nuuskan tuonti Venäjältä ei enää pariin vuoteen ole ollut mahdollista. Venäjällä ei saa myydä nuuskaa.

Millaiset sakot nuuskan tuonti laittomasti voi aiheuttaa?

Se riippuu ihan salakuljetetun nuuskan määrästä. Se voi olla vain rikesakko tai huomautus ja nuuskan haltuunotto. Jos puhutaan jo kilonkin ylityksestä, niin sakot menevät päiväsakkojen puolelle. Ne taas lasketaan tulojen perusteella.

Millaiset säännöt koskevat tupakan tuontia Virosta?

Virosta saa tuoda omaan käyttöön 10 askia tai 200 kappaletta savukkeita vuorokaudessa.

Mikä on lääkeainerikos ja miten se liittyy nuuskan korvaaviin tuotteisiin?

Nikotiininuuska luokitellaan Suomessa lääkelain piiriin. Nikotiininuuska lasketaan joko itsehoitolääkkeeksi tai reseptilääkkeeksi sen nikotiinipitoisuuden perusteella. Alle 4mg annospussit lasketaan itsehoitolääkkeiksi. Lääkerikokseen syyllistyt, jos tuot edes purkin yli 4mg nikotiinia sisältävän nikotiininuuskavalmisteen ilman lääkärin määräämää reseptiä.

Saako nikotiinipusseja tilata Suomeen netistä laillisesti?

Kyllä saa. Alle 4mg nikotiinia sisältäviä nikotiinipusseja saa tilata ETA-alueelta omaan käyttöönsä 3kk käyttöä vastaavan määrän. Määrä vastaa noin 108 purkkia nikotiininuuskaa kerralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *