Nuuskan tuonti Suomeen 2022 – Rajoitukset, hinnat ja koronan vaikutus?

Nuuskan tuonti Suomeen 2021

Nuuskan tuonti Suomeen on ollut jo vuosien ajan suosittua puuhaa. Suomalaisella nuuskan ystävällä ei nyt korona-aikana käytännössä ole kuin kaksi vaihtoehtoa ostaa lisää täytettä huulensa alle. Rajat Ruotsiin ovat tiukasti kiinni, joten nuuskan tuonti Suomeen laillisesti hakemalla omaan käyttöön on melkeinpä mahdotonta. Haaparantaan tai Tukholmaan ei ilman pätevää syytä nyt pääse laivalla tai autolla.

Nuuska on tupakasta valmistettu savuton tupakkatuote, joka sisältää nikotiinia. Nikotiinuuskan annospussit taas eroavat nuuskasta siten, etteivät ne sisällä tupakkakasvia ollenkaan, mikä tekee niistä terveyden kannalta paremman vaihtoehdon.

Suosittelemme lopettamaan nuuskankäytön laillisesti Suomeen tilattavissa olevien mietojen nikotiinipussien avulla.

Nuuskan tuonti ja tulli – paljonko nuuskaa (montako tornia) saa tuoda Suomeen?

Monet miettivät, paljonko nuuskaa saa tuoda Suomeen laillisesti ja miten tulli asiaa valvoo. Vastaus tähän kysymykseen on, että nuuskaa saa Suomeen tuoda kilon vuorokaudessa per henkilö. Se on nuuskan tuontiraja, josta tulli pitää tiukasti kiinni. Pussinuuskarasiat painavat tyypillisesti noin puolet vähemmän kuin irtonuuskarasiat. Tämä tarkoittaa siis noin 46 purkkia pussinuuskaa tai 23 purkkia irtonuuskaa.

Jos taas kysymys kuuluu tarkemmin, että montako tornia nuuskaa saa tuoda, eli mikä nuuskan tuontirajoitus on tornien osalta, niin vastaus on, että tuo määrä vastaa noin kahta tornia irtonuuskaa tai neljää tornia pussinuuskaa.

 

Kuinka paljon nikotiininuuskaa saa tuoda maahan ja miten maahantuonti toimii?

Alle 4mg nikotiinia per annospussi sisältävää nikotiininuuskaa saa tuoda maahan laillisesti 3kk omaa käyttöä vastaavan määrän kerrallaan, mikä vastaa monissa tuotteissa n. 108 purkkia.

Nikotiininuuskaa joka on vahvempaa kuin 4mg per annospussi ei saa Suomeen tuoda ollenkaan ilman lääkärin määräämää reseptiä, ja tulli valvoo tätäkin päivittäin. Nikotiininuuskan kohdalla voit siis syyllistyä lääkeainerikokseen ja salakuljetukseen. Normaalin perinteisen nuuskan kohdalla on kyseessä veropetos ja salakuljetus, jos nuuskan tuonti Suomeen sisältää yli kilon verran nuuskaa kerralla.

Mitkä ovat parhaat nikotiinipussit korvaamaan perinteinen nuuska?

Pussit.comin kaupassa on useita tuotteita, joiden avulla moni nuuskankäyttäjä on siirtynyt terveellisempiin ja paremman makuisiin nikotiinipusseihin, joiden Suomeen tilaaminen on laillista.
 
Tutun Killa -valmistajan Flash on selkeästi suosituin nuuskan korvaava nikotiinipussi. Tämä tuote maistuu maukkaalta mintulta, huulituntuma on hieno 0,8 gramman suurten pussien ansiosta, ja rasiassa on riittoisat 30 annospussia.
 
Muita erittäin suosittuja tuotteita nuuskankorvikkeeksi kaupassamme ovat Grantin Ice Cool, sekä Klintin Minttu.

Killa Nikotiinipussit

Killa – Niclab Flash 4mg

5.49
11 Bonuspistettä

Klint Nikotiinipussit

Klint – Mint 4mg

4.75
10 Bonuspistettä

Grant Nikotiinipussit

Grant – Ice Cool 4mg

5.25
11 Bonuspistettä

Paras ja ainoa laillinen tapa on tilata nikotiinipusseja netistä Suomeen 

Nikotiininuuska kuuluu lääkelain piiriin ja sitä koskee eri maahantuontirajoitukset kuin perinteistä nuuskaa.

Nikotiinipussit määritellään joko itsehoitolääkkeiksi tai reseptilääkevalmisteiksi. Nikotiinipusseja, jotka sisältävät nikotiinia annosta kohden yli neljä milligrammaa, ei saa tuoda maahan matkustajatuontina eikä tilata netistä.

Pussit.com on suomeksi operoiva verkkokauppa, joka myy pelkästään Suomen maahantuontirajoitusten mukaisia laillisia, alle 4mg nikotiinia per nikotiinipussi sisältäviä nuuskarasioita, jotka tulli päästää rajan yli netin kautta Suomeen tilattaessa. Tuontiraja nikotiinipusseille on 3kk omaa käyttöä vastaava määrä kerrallaan ETA-alueelta, mikä tarkoittaa monen tuotteen kohdalla n. 108 purkkia.

Nikotiinipussien etuja:

  • Makuja ja merkkejä on runsaasti valittavanasi.
  • Myymme vain isojen ja tunnettujen nuuskavalmistajien tuotemerkkejä.
  • Pussit ovat tasalaatuisia ja nuuskamaisia.
  • Nikotiini vapautuu niistä nopeasti ja pitkäkestoisesti.
  • On merkkejä, jotka poraavat napakasti, kuten myös melkein huomaamattomia kevyempiä malleja.
  • Verkkokaupastamme löytyy myös naisille omat suosikkimaut.
  • Nuuskan maahantuonti ja pimeä kauppa ei ongelma nikotiinipussien kanssa.

Naisten ostamat nuuskat top 3

Naisten ylivoimaista ykköstilaa pitää hallussaan Ruotsalaisen Swedish Matchin Zyn-mallisto. Se julkaistiin aluperin vain Pohjois-Amerikan markkinoille, mutta suosio oli siellä niin suurta että tuote laseerattiin myöhemmin myös Euroopassa. Pelkästään USA:ssa on 51000 ZYN:in myyntipistettä ja nuuskakiekkoja myytiin melkein 12 miljoonaa kappaletta yhdessä kvartaalissa. ZYN onkin tällä hetkellä taloudellisesti Swedish Matchin keihään kärki ja ykköstuote. Viime vuonna yhtiö myös avasi uuden tehtaan Pohjois-Amerikkaan. Uuden tehtaan valmistuskapasiteetti on yli 200 miljoonaa purkkia vuodessa. ZYN-nuuskapurkki päivitettiin onneksi noin vuosi sitten. Nykyään siitä löytyy myös kannen alta osasto käytetyille nikotiinipusseille toisin kuin esimerkiksi Zonnicista.

1. Zyn Espressino Mini Dry on täysin huomaamaton pieni nikotiinipussi joka maistuu vastajauhetulta kahvilta, kaakaolta ja nougat’lta sekä vielä pikantilla vaniljalla piristettynä. Voimakas maku. Annospussi on mallia mini dry ja käytössä huomaamaton. Dry -mallinen tyyny tarkoittaa ettei se valu mutta maut säilyvät pitkään.

2. 77 Forest Fruits 6mg nikotiinipussi on loistava yhdistelmä marjaisia makuja. Nikotiinipussin tuoksu ja maku on on sopivan piristävä ja makea. Nikotiinin vaikutuksen tuntee pienellä viiveellä. 77 nikotiinipussi on kokoa slim.

3. LYFT Easy Mellow Mint 4mg piristää päivääsi. Lyft nuuska on ideaali valinta toimistoon tai kotikonttorille. Makeahko mentholin maku. Täysin valkoinen nikotiinipussi joka ei valu. Nikotiinipussi on kokoa slim.

Miesten ostamat nuuskat top 3

Nuuskan käyttäjien suosikkeja meidän verkkokaupassa ovat olleet kaikki Ruotsalaisen Shiron Tanskassa valmistamat 4mg nuuskakiekot, joilla Suomen tuontiraja nikotiinivahvuuden osalta alittuu. Ne poraavat sopivasti ja antavat nopean nikotiinin potkun. Isoin myyntimenestys on ollut Shiron Fresh Mint 4mg nikotiinipussi. Pussi tuntuu huulessa viileältä ja maku kestää jopa 30-45min. Shiro joka Japaniksi tarkoittaa valkoista on myös Euroopassa ollut mega-myyntimenestys. Shiroa valmistaa AG Snus, jonka moni Suomalainen nuuskaaja tuntee paremmin kauppanimestä Kapten.

Lyft nuuskan suosio on Suomessa ja muualla Euroopassa ollut myös erittäin suurta. Lyftin annospussit ovat vähän normaalia suurempia nikotiinipusseja ja tuote on muutenkin loistavassa tasapainossa kosteuden ja maun suhteen.

Ei myöskään kannata unohtaa supersuosittua tuotemerkkiä nimeltä Grant, joka on ollut jo pitkään kauppamme suosituin merkki.

Käy verkkokaupassamme ja katso koko valikoimamme. Valitse sinua miellyttävät tuotteet ja sopivat kappalemäärät. Tuotteet siirtyvät ostoskoriin, josta voit käydä maksamassa ne luotettavasti kaikkien Suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla.

Jos teet isomman kertatilauksen voit myös ostaa tilauksesi Klarnan kautta osamaksulla.

Yli 100€ nuuskatilaukseen tarjoamme ilmaisen postituksen!

Voit olla täysin huoletta ja unohtaa sen, että ostoksesi jäisivät tulliin kiinni, eivätkä saapuisi perille Suomeen. Meillä homma toimii ja vieläpä todella ripeästi. Tilauksesi on kotonasi parissa kolmessa arkipäivässä. Toimituksen hoitaa Postin Smartpost. Heiltä saat sähköpostiisi tilauksen seurantanumeron. Tilaaminen ja ostaminen Suomeen on täysin laillista!

Sähkötupakka eli vape tupakoinnin lopettamisen apuna

Nikotiinipussien kasvattaessa suosiotaan tupakoinnin tai nuuskankäytön lopettamisen apuna, myös toinen tuoteryhmä on kasvattanut suosiotaan: sähkötupakka eli vape. Näitä pystyy myös tilaamaan laillisesti Suomeen, kunhan varmistaa että tilaa ainoastaan nikotiinittomia ja kertakäyttöisiä vapeja. Kaikki Pussit.comin vapet ovat luonnollisesti laillisesti tilattavissa kotiovellesi Suomeen.

Nikotininuuskan hinta netistä vs. nuuskan tuonti Suomeen

Nikotiininuuska maksaa noin 5.50€ purkki kotiin toimitettuna. Kyseessä on siis halpa vaihtoehto Suomessa apteekeissa ja kioskeissa myytävälle Zonnicille joka maksaa vähän paikasta riippuen noin 7 euroa purkki.

Toinen vaihtoehto on ostaa nuuskaa pimeästi – seurauksena sakot

Sitä emme missään nimessä suosittele kenellekään. Voit saada tuntuvat sakot. Et tiedä tuotteiden alkuperää, etkä onko kylmäketju katkennut vai ei ja onko tuote mennyt jo huonoksi. 

Facebookissa toimivat myyjät ovat usein nuoria opiskelijoita, jotka ottavat suunnattoman riskin nuuskaa myydessään. Kiinnijäämisestä seuraa aina mielettömän kokoiset veroseuraamukset ja sakot. Auto voidaan rikoksentekovälineenä takavarikoida myös valtiolle etc.

Nuuskaa takavarikoitiin viime vuonna ennätysmäärä, melkein 7 000 kiloa, ja suosittuja merkkejä olivat esimerkiksi R42 nuuskat, Kapten Mint nuuskat, Pablo nuuskat ja Siberia nuuskat. Isompia nuuskalasteja salakuljetettiin Suomen markkinoille pääasiassa Haaparannasta Tornioon rajan yli. Nuorten keskuudessa nuuskan tuonti ja siitä seuraavat sakot ovatkin nykyisin erittäin yleisiä, mistä voi lukea lisää esimerkiksi tästä tutkimuksesta.

Nuuskan tuonnille Suomeen on olemassa myös kolmas ja neljäskin vaihtoehto

Kolmas on apteekeissa ja marketeissa myytävä ohut tupakoinnin lopettamiseen suunniteltu nikotiinipussi nimeltä Zonnic. Sitäkään vaihtoehtoa emme suosittele laisinkaan. Zonnic-pussit sisältävät aspartaamia mikä on tutkimusten mukaan todella epäterveellistä. Vältä siis, jos vain suinkin mahdollista. Zonnic myös maksaa enemmän kuin verkkokaupassamme myytävät huomattavasti laadukkaammat ja modernimmat nikotiininuuskat.

Neljäs on tupakointi. Älä missään nimessä sorru tähän. Tupakanpoltto on todella haitallista terveydelle ja kallista. Tupakointi kannattaa lopettaa mietojen nikotiinipussien avulla.

Nikotiinipusseissa on tulevaisuus!

Nuuskan maahantuonti – usein kysyttyjä kysymyksiä

Montako tornia nuuskaa saa tuoda maahan Ruotsista?

Nuuskaa saa tuoda matkustajatuontina kilon yhdessä kalenterivuorokaudessa. Se vastaa noin kahta tornia irtonuuskaa tai neljää tornia pussinuuskaa.

Miten tulli valvoo tuontirajoja?

Normaaliaikoina vain pistokokein. Nykyään koronasta johtuen tulli valvoo kaikkea matkustajaliikennettä erittäin tehokkaasti ja tarkasti.

Miten nuuskan tuonti Venäjältä toimii?

Nuuskan tuonti Venäjältä ei enää pariin vuoteen ole ollut mahdollista. Venäjällä ei saa myydä nuuskaa.

Millaiset sakot nuuskan tuonti laittomasti voi aiheuttaa?

Se riippuu ihan salakuljetetun nuuskan määrästä. Se voi olla vain rikesakko tai huomautus ja nuuskan haltuunotto. Jos puhutaan jo kilonkin ylityksestä, niin sakot menevät päiväsakkojen puolelle. Ne taas lasketaan tulojen perusteella.

Millaiset säännöt koskevat tupakan tuontia Virosta?

Virosta saa tuoda omaan käyttöön 10 askia tai 200 kappaletta savukkeita vuorokaudessa.

Mikä on lääkeainerikos ja miten se liittyy nuuskan korvaaviin tuotteisiin?

Nikotiininuuska luokitellaan Suomessa lääkelain piiriin. Nikotiininuuska lasketaan joko itsehoitolääkkeeksi tai reseptilääkkeeksi sen nikotiinipitoisuuden perusteella. Alle 4mg annospussit lasketaan itsehoitolääkkeiksi. Lääkerikokseen syyllistyt, jos tuot edes purkin yli 4mg nikotiinia sisältävän nikotiininuuskavalmisteen ilman lääkärin määräämää reseptiä.

Saako nikotiinipusseja tilata Suomeen netistä laillisesti?

Kyllä saa. Alle 4mg nikotiinia sisältäviä nikotiinipusseja saa tilata ETA-alueelta omaan käyttöönsä 3kk käyttöä vastaavan määrän. Määrä vastaa noin 108 purkkia nikotiininuuskaa kerralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *