Swedish Match Store nuuskakaupan arvostelu ja kokemuksia

Swedish Match

Päivitetty 19.02.2022

Tässä tyylikkäässä lippulaivaliikkeessä työskentelee joukko nuuskan huippuammattilaisia. He tietävät kaiken tarvittavan nuuskasta, nikotiinipusseista ja tupakan historiasta. Liikkeessä sijaitsee myös erikoisvalmistettu kylmähuone jonka valikoimasta löydät kaikki Swedish matchin merkit ja mallit. Täältä voit ostaa tehdastuoretta nuuskaa suoraan Göteborgin tai Kungälvin tehtailta. Voit myös halutessasi sekoittaa oman nuuskaseoksen, niin kutsutun small batch-erän. Liikkeessä järjestetään myös nuuskanvalmistuskursseja alasta kiinnostuneille. Kurssi kestää noin 2-3 tuntia jonka aikana saat itse valita ja sekoittaa itsellesi 4 purkkia irtonuuskaa. Kurssin hinta on noin 10 euroa. Ikäraja osallistujille on 18 vuotta. Jos haluat jäädä vähän pidemmäksi aikaa chillailemaan löytyy paikasta myös kahvila ja kesäaikaan viihtyisät lounge-tilat.

Näiden tuotteiden ostaminen on laillista ainoastaan ulkomailla vieraillessa, eikä niitä saa myydä eteenpäin Suomessa. Suosittelemme lopettamaan terveydelle haitallisen nuuskankäytön mietojen nikotiinipussien avulla, joiden tilaaminen Suomeen on laillista.

Kaikki merkit ja mallit löytyvät. Osoite on Kungsgatan 3, Tukholma. Auki arkisin 10-18, La 10-17, Su 12-16.

Kaupassa myydään esimerkiksi seuraavia merkkejä:

 • ONE
 • ONICO
 • GENERAL
 • GÖTEBORGS RAPE
 • ETTAN
 • GROV
 • CATCH
 • G.3
 • G.4
 • THE LAB
 • KALIBER
 • KRONAN
 • XR
 • NICK & JOHNNY
 • R42

Jos kiinnostuit nuuskan valmistamisesta itse voit kokeilla sitä myös kotona

Nuuskan valmistusresepti:

1,5 litraa vettä

1 kg tupakkajauhetta

100 g merisuolaa

100 g natriumkarbonaattia

60-80ml glyseriiniä

mausteita oman maun mukaan

Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita merisuola siihen. Kaada tupakkajauhe kattilaan ja sekoita huolellisesti. Laita kattila 24 tunniksi uuniin noin 85-95 asteeseen. Anna sen jälkeen tupakkamassan jäähtyä. Sekoita 100 grammaa natriumkarbonaattia lämpimässä vedessä ja lisää se tupakkamassaan. Sekoita taas huolellisesti ja laita kattila takas uuniin 12 tunnin ajaksi samaan lämpötilaan. Tämän jälkeen tupakkamassa on valmis. Sekoita siihen vielä noin 60-80 millilitraa glyseriiniä. Lisää haluamasi mausteet. Esimerkiksi mustapippuria. Käsittele nuuskamassa vielä koneellisesti vaikka sauvasekoittimella ja irtonuuskasi on käyttövalmista!

Pussit.com myy netistä Suomeen myös Swedish Matchin tuotteita.

Meillä on laaja valikoima maailmalla huippusuositun ZYN:n premium-nikotiininuuskaa. Swedish match lanseerasi alunperin kyseisen tuotesarjan Pohjois-Amerikan markkinoille. Siellä se saavutti niin suuren suosion että se otettiin myyntiin myös Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa.

Toimitusaika Suomeen vain 2-3 arkipäivää. Ja tämä on on laillista. Lue aiheesta lisää tästä.

GOTHIATEK

Vuonna 2020 Swedish match lanseerasi GOTHIATEK:in. Uniikki Swedish matchin laatustandardisertifikaatti. Siihen sisältyvät firman uudet arvot koskien tuoteturvallisuutta, tuotekehitystä ja kuluttajaystävällisyyttä.

Muita yhtiön noudattamia arvoja

Swedish Match on kansainvälisenä tupakkajättinä pyrkinyt puhdistamaan tupakkateollisuuden aiheuttamia negatiivisia mielikuvia. Yhtiö on sitoutunut näihin kuuteen aihepiiriin.

Kestävä kehitys ja luonnonsuojelu. Yhtiö on luvannut olla kaatamatta uhanalaisia metsiä ja istuttamaan uusia puita vanhoille veljelysmaille.

Kasvihuonepäästöjen ja roskien kuten muovin vähentäminen valmistusprosessissa. Swedish match on luvannut vähentää valmistuksessa syntyvää hiilijalanjälkeä ja vähentää muovin käyttöä minimiin.

Läpikuultavat yrityskaupat ja korruption kitkeminen. Kehitysmaissa harjoitettava liiketoiminta on oltava eettisesti hyväksyttävää.

Työtekijöiden hyvinvointi ja riittävä paikallinen palkkataso. Yhtiö on luvannut pitää huolta paikallisista alihankkijoista ja heidän työntekijöistään.

Lapsityövoiman kieltäminen. Minimi-ikä on otettu käyttöön. Se on sama kun kyseisen maan oppivelvollisuus-ikä. Yleensä noin 15-16 vuotta.

Kuluttajien terveyshaittojen minimointi. Tuotteet pyritään valmistamaan niin että erilaisten myrkkyjen ja terveydelle haitallisten kemikaalien osuus on mahdollisimman pieni. Ideana on myydä uuden sukupolven tuotteita kuten nikotiinipusseja tupakan sijaan. Ne sisältävät käytännössä vain puhdasta nikotiinia.

Suosittelemme lopettamaan nuuskankäytön terveydelle vähemmän haitallisten mietojen nikotiinipussien avulla, joiden tilaaminen Suomeen on laillista 3kk omaa käyttöä vastaavassa määrässä kerrallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *