Nuuska Haaparanta 2022

Nuuskaa Haaparannasta

Sisällysluettelo

Nuuskaa haetaan usein Haaparannasta Suomeen, ja etenkin korona -aikaan kiinnostus oli suurta. Tässä artikkelissa käsitellään sitä sekä nuuskan myynnin kieltämisen seuraamuksia.

Muistathan että nuuskan tilaaminen Suomeen on laitonta. Suosittelemme lopettamaan nuuskankäytön Suomeen laillisesti tilattavissa olevien mietojen nikotiinipussien avulla.

Nuuskan maahantuonti Haaparannasta on parina viime vuonna kasvanut räjähdysmäisesti. Tullissa nuuskaa takavarikoidaan päivittäin. Takavarikkomäärät ovat räjähdysmäisesti kasvaneet vajaassa vuosikymmenessä. Ennätysvuosi oli 2018. Silloin nuuskaa takavarikoitiin 6 744 kiloa. Vielä vuonna 2010 koko vuoden määrä oli vain 36 kiloa.

Nuuska Haaparannassa kannattavaa bisnestä

Ruotsissa missään muualla ei myydä niin paljon nuuskaa kuin Haaparannalla. Ja se johtuu suomalaisista turisteista. Vähintään 90 prosenttia esimerkiksi Nuuskakairan tai Nuuskakuninkaan asiakkaista tulee autolla Suomesta rajan yli Ruotsiin. Viime vuonna Suomen rajalla Torniossa kirjattiin yhteensä lähes 14 miljoonaa autoa.

Nuuskan ostajia käy aina Etelä-Suomea myöten. Moni yhdistää nuuskaostoksensa rajakaupungissa paluumatkalla esimerkiksi Leviltä. Vallitseva tilanne on tosin saanut jopa Haaparannan kaupungin pyytämään jättämään kaikki turhat rajareissut pois.

Ihmiset ovat valmiita ottamaan riskin kun niin harvoin pääsevät nuuskatukuissa käymään ja ostavat kerralla reilusti yli sallitun maahantuontirajan joka on yksi kilo nuuskaa vuorokaudessa. Erityisesti monet nuoret ovat tämän takia ongelmissa lakien kanssa.

Jos jäät kiinni siitä että sinulla on Suomen rajaa ylittäessäsi enemmän nuuskaa kuin rajoitukset sallivat, veroseuraamukset saattavat ovat todella huomattavat jo pienistäkin määristä.

Nuuskakaupat Haaparannassa vuonna 2022

Haaparannassa toimii noin kymmenkunta nuuskaan erikoistunutta myymälää. Tässä parhaimmat.

 • Nuuskakaira: Legenda ja halvimmat hinnat
 • Nuuskakuningas: Laajin valikoima, ystävällinen palvelu
 • Nuuskakenraali: ICA:n yhteydessä operoiva nuuskaosasto
 • Nuuskahuuli: Sympaattinen pienempi liike
 • Nuuskaoutlet: Parhaimman näköiset tytöt

Nuuskan hinta Haaparannassa

Nuuska on halpaa Haaparannassa. Tarjouksesta voit löytää tornin jopa alle kolmeenkymmeneen euroon, mikä on tupakkaan verrattuna superhalpaa. Ne tosin ovat nuuskan valmistajien halpamerkkejä. Laadukkaat premium-nuuskamerkit saattavat Haaparannassakin maksaa lähemmäksi 70€ euroa torni. Lisäkuluina on hyvä muistaa itse nuuskanhakumatka.

Paljon siihen on käytettävä aikaa ja paljon bensat maksavat. Aika turhaa puhaa siis suurimmalle osalle suomalaisista jotka asuvat kaukana pohjoisesta. Laillisesti nuuskaa ei saa tuoda kuin kilon kerrallaan yli rajan. Kilon takia ei montaa sataa kilometria kannata ajaa tai tulee purkille jo merkittävästi lisähintaa.

Markkina on jo 120 miljoonaa kruunua

Se on yli kymmenen miljoonaa euroa vuodessa. Nuuska tuo siis aika hyvän verokertymän pienelle pohjoiselle kunnalle ja luo reilusti myös alan työpaikkoja sinne.

Valtaosa Suomeen salakuljetetusta nuuskasta tulee Ruotsista Haaparannasta, esimerkiksi Nuuskakairan tukusta, tai kiertoteitse Baltian kautta. Venäjältä nuuskaa ei juurikaan enää osteta. Sen myynti kiellettiin jokunen vuosi sitten. Suomessa nuuskan käyttö ei ole rangaistavaa, mutta sitä ei saa myydä eikä luovuttaa eteenpäin.

Haaparannan nuuska ja tupakka – mitä laki sanoo maahantuonnista?

Nuuskan myynti ja välittäminen on Suomessa ollut kiellettyä vuodesta 1995 asti.

 • Yli 18 vuotias saa tuoda Suomeen omaan henkilökohtaiseen käyttöönsä vaikkapa Haaparannasta nuuskaa yhden kilon nuuskaa vuorokaudessa.
 • Lahjaksi nuuskaa ei saa tuoda. 
 • Nuuskarasioiden kappalemäärällä ei ole väliä.
 • Pelkkä kokonaispano ratkaisee.

Tämä tarkoittaa siis noin 46 rasiaa pussinuuskaa tai 23 rasiaa perinteistä nuuskaa vuorokaudessa. Nuuskarasioiden painot vaihtelevat hieman merkistä riippuen joten tarkkaa kappalemäärää on mahdotonta sanoa.

Kuumennettavia tupakkatuotteita koskee alaikäisten (alle 18-vuotiaiden) maahantuontikielto ETA-maissa, sekä kielto tilata niitä maahan ns. etäviestimen, kuten kännykän tai tietokoneen, kautta kuljetuksena. Täällä on tarkempia tietoja tupakan maahantuonnista.

Nuuskaa tulee Ruotsin rajojen läpi Suomeen myös korona -aikana

Kun Ruotsi liittyi EU-jäseneksi, lupasi se estää nuuskan päätymisen muihin jäsenmaihin. Toisin kuitenkin kävi. Lain mukaan myyjällä ei ole velvollisuutta selvittää minne nuuska päätyy ja nuuskaralli on jatkunut senkin jälkeen, myös korona -aikana. Valvontavastuu siitä on viranomaisilla.

Viime vuonna Tulli takavarikoi kaikkiaan 7000 kiloa nuuskaa. Se on tuplasti sen mitä vuotta aiemmin. Suurin osa nuuskasta tulee Suomeen maarajan yli Torniosta.

Haaparannasta tuotua takavarikoitua nuuskaa

Nuuskan verot

Seuraavassa perustietoja nuuskan verotuksesta.

 • Nuuskan tupakkavero on 60% vähittäismyyntihinnasta.
 • Laittomasti maahantuodun nuuskan keskimääräisenä vähittäismyyntihintana lasketaan 0,62 euroa grammaa kohden.
 • Jos siis tuot laittomasti maahan kilon nuuskaa, maahantuontiveroja kertyy maksettavaksi 372 euroa.
 • Verojen lisäksi maksettavaksi tulee myös sakkoja.

Pitäisikö nuuskan myynti laillistaa uudelleen?

Verkossa on nuuskan myynnin laillistamisen puolesta tälläkin hetkellä vireillä yksi kansalaisaloite ja yksi adressin keräys jossa on jo lähes 30.000 kpl allekirjoitusta.

Aiheena molemmissa on sama ja tässä syyt tiivistettynä.

 1. Nuuskan myynti kiellettiin Suomessa vuonna 1995 EU:n tupakkatuotedirektiivillä (92/41/ETY)
 2. Ruotsi sai ainoana maana poikkeusluvan liittyessään EU:hun.
 3. Suomen tulisi pyytää EU:lta poikkeuslupaa samoin perustein kuin Ruotsi sekä aloittaa nuuskan myynti.
 4. Nuuskan käyttäminen ei ole vain ruotsalaista kulttuuria, vaan se kuului myös yleisesti kaikkien Pohjoismaiden kulttuuriin. Nuuskaa on käytetty laajasti myös Norjassa, Tanskassa ja Islannissa ennen sen myynnin kieltämistä.

Netistä on mahdollista tilata nikotiininuuskaa ja vape -tuotteita Suomeen

Nuuskan ystävät ovat olleet yllättyneitä ja mielissään kun heille on käynyt selväksi että netistä pystyy nykyään Suomeen tilaamaan laillisesti nikotiinipusseja, joiden avulla on helpompaa lopettaa tupakan tai nuuskan käyttö.

Myös kertakäyttöinen ja nikotiiniton vape on monien suosiossa, koska niitä voi tilata netistä laillisesti Suomeen ilman rajoituksia.

Pussit.com on netissä toimiva verkkokauppa joka on erikoistunut myymään alle 4mg nikotiinia sisältäviä annospusseja suomalaisille jotka haluvat lopettaa nuuskan tai tupakan käytön. Kotiinkuljetus on nopea, ja tarjoamme yli 100€ tilauksen tehneille ilmaisen postituksen.

Mitä nikotiinipusseja tavallisen Haaparannasta haetun nuuskan tilalle?

Ylivoimaisesti paras vaihtoehto nuuskan korvikkeeksi on ollut Chapo White – Brutal Cold. Tämä uutuustuote on saavuttanut heti valtavan suosion suurine pusseineen ja uskomattoman riittoisan 30 kpl rasian avulla. Poraa uskomattoman hyvin ja maku toimii täydellisesti suomalaiseen suuhun.

Toinen suosikki on tutun valmistajan Killan Flash -nikotiinipussi. Maukkaalta mintulta maistuvat nikotiinipussit ovat isokokoisia. Näitä kokeiltuasi tuskin haluat enää palata tavalliseen nuuskaan.

Myös hienosti poraava Grantin Ice Cool sekä hienostuneen makuinen Klint Mint ovat olleet supersuosittuja vaihtoehtoja nuuskankäyttäjien keskuudessa.

Nuuskankäytön lopettajien suosiossa ovat edellä mainittujen tuotteiden lisäksi olleet Grantin makujen lisäksi varsinkin raikas Shiron True North 4mg ja 77 jäätävä Ice Mint 6mg, jotka korvaavat mainiosti myös Lyft nuuskan siitä pitäville. Jos tykkää itse tupakan mausta nuuskassa on valinta ollut taas Shiron Virginia Classic 4mg. Siitä joko tykkää tai ei. Erikoinen purutupakan maku tuotteessa.

Näissä kaikissa nikotiininuuskissa on nopea nikotiinin potku ja tuotteet myös poraavat toututusti niin kuin myös klassinen ruotsalainen tupakkaa sisältävä nuuska tekee.

ALE-tuotteet

Klint – Mint 4mg

6.40
13 Bonuspistettä

Nikotiininuuskan hinta Haaparannan nuuskakaupoissa vs. Pussit.comissa

Nikotiininuuskan hinnat vaihtelevat verkkokaupassamme välillä 4.90€ – 5.90€. Kilpailukykyinen hinta verrattuna Haaparannasta tuotuun nuuskaan. Ja nikotiinipusseja voit ostaa ilman vaivaa tai matkasta syntyviä hakukuluja. Posti tuo paketin kotiovellesi. Nikotiinipussit ovat myös huomattavasti laadukkaampi ja halvempi tuote kuin apteekeissa ja marketeissa myytävä Zonnic 4mg, joka maksaa vähän paikasta riippuen noin 7 euroa purkki.

Siirry tästä kauppaan tarkastelemaan kaikkia tuotteitamme.

Haaparannasta haettu nuuska vs. tupakointi

Tupakka on tutkitusti haitallisempaa terveydelle kuin vaikkapa Haaparannasta haettu nuuska.

Nyt tilastot myös kertovat että:

 1. samalla kuin nuuskan käyttö on myyntikiellosta huolimatta lisääntynyt,
 2. on samaan aikaa tupakointi huomattavasti vähentynyt.

Royal College of Physiciansin raportin mukaan on todennäköistä, että nuuskan käyttäjien ja tupakoitsijoiden määrien välillä on korrelaatio. Mitä enemmän maassa on nuuskan käyttäjiä, sitä vähemmän tupakkaa poltetaan. Kansanterveydellisesti olisi positiivista, jos tupakanpolttajat vaihtaisivat nuuskaan, sillä nuuskan käyttö ei ole yhtä haitallista terveydelle kuin savukkeiden käyttäminen. Onkin aiheellista kysyä, miksi savukkeet ovat laillisia, mutta nuuska ei. 

Myös Denssin verotulot valtiolle?

Nuuskan myynnin laillistaminen toisi valtiolle merkittäviä verotuloja ja loisi uusia työpaikkoja. Vaikka Suomessa käytetään paljon nuuskaa, valtiomme ei saa sen käytöstä yhtään verotuloja. Tullin mukaan nuuskan tuonti ja sitä seuraava pimeä nuuskakauppa on kymmenien miljoonien bisnes, jossa pyörii vuodessa jopa 50 miljoonaa euroa.

Jos nuuskan myynti sallittaisiin eikä suomalaisten tarvitsisi enää hakea nuuskaa Haaparannasta tai tilata ulkomailta, osa myynnistä saaduista verotuloista voitaisiin esimerkiksi käyttää terveydenhuoltoon.

Ruotsissa ja varsinkin Haaparannassa nuuskan hinta on todella halpa. Nuuskapurkin voi saada alle kolmeen euroon. Laadukkaamat merkit maksavat kuitenkin jo päälle 7 euroa. Suomen suosituimman nuuskaan Odensin eli Denssin hinta pöyrii jossain vajaan kolmen euron tuntumassa kun se lähtee Haaparannasta. Kun sitä pimeästi sitten myydään Suomessa eteenpäin on hinta ainakin tuplaantunut. Halvempaa toki Denssi silti on kuin tupakka-aski Suomessa, joka maksaa jo melkein 9€.

Vallitseva tilanne ruokkii rikollista toimintaa. 

Mitä nuuska on?

Nuuska koostuu jauhetusta tupakasta, johon on lisätty:

 • vettä
 • suolaa
 • makuaineita
 • säilöntäaineita
 • kosteuttajia

Nuuska sisältää lisäksi:

 • haitallisia tupakalle ominaisia PAH-yhdisteitä
 • raskasmetalleja
 • tupakanviljelyssä käytettäviä torjunta-aineita

Ruotsalaistyyppinen kostea nuuska on kuitenkin pastöroitu jonka takia syöpää aiheuttavien nitrosamiinien pitoisuudet ovat huomattavasti poltettavaa tupakkaa pienemmät. Nuuska sisältää nikotiinia, joka imeytyy elimistöön suun limakalvojen kautta. Yleinen uskomus, että nuuskaan olisi joskus lisätty pieniä lasinsirpaleita, ei pidä paikkaansa. Todennäköisesti myytti on syntynyt kiteytyneestä suolasta jota nuuska sisältää.

Tunnettuja nuuskamerkkejä ovat esimerkiksi Ettan, Kapten Mint, Odens, R42, Killa ja Siberia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

Mitä nuuskakauppoja Haaparannasta löytyy?

Haaparannassa on legendaarinen Nuuskakaira. Muita nuuskatukkuja ovat Nuuskakenraali, Nuuskaoutlet, Gottebiten, Snusläppen ja karkkikauppa Candy World, josta saa myös nuuskaa.

Millaiseen hintaan nuuskaa myydään Ruotsin Haaparannassa?

Nuuska on hinnaltaan edullista Haaparannassa. Tarjouksesta voit saada tornin halvempaa merkkiä noin 20 euroon. Laadukkaammat premium-merkit maksavat 50-70€ torni. Haaparannasta haetulle nuuskalle kannattaa kuitenkin aina laskea mukaan hakemisesta aiheutuvat kulut, jotka ovat monesti huomattavat.

Mikä on nuuskan hinta Suomessa?

Suomessa ei saa myydä nuuskaa. Se kiellettiin jo kun Suomi liittyi EU:hun vuonna 1995. Pimeän nuuskan hinta Suomessa on 50-90€ per torni, joka tekee useimmiten laillisesta vaihtoehdosta, alle 4mg nikotiinia sisältävien nikotiinipussien tilaamisesta netin kautta Suomeen, melko paljon houkuttelevampaa.

Saako nuuskaa Venäjältä?

Ei saa enää laillisesti. Nuuskan myynti kiellettiin Venäjällä pari vuotta sitten. Pimeästi varmasti onnistuu, mutta purkin sisällöstä ei silloin voi olla varma. Sitä vaihtoehtoa ei siksi voi suositella kenellekään terveydestään kiinnostuneelle henkilölle.

Onko nuuskan tuonti Ruotsista laillista?

Omaan käyttöön saa matkustajatuontina tuoda Ruotsista kilon nuuskaa vuorokaudessa. Se on noin kaksi tornia irtonuuskaa tai neljä tornia pussinuuskaa.

Voiko tupakkaa tuoda Ruotsista?

Tupakkaa saa tuoda omaan käyttöön 10 askia (200 kpl) tupakkaa vuorokaudessa.

Miten Haaparannan tulli toimii?

Normaalisti Haaparannan tulli toimii vain pistokokein ja raja on käytännössä auki Ruotsin ja Suomen välillä. Nyt korona-aikana käytännössä jokainen auto pysäytetään. Kysytään negatiivista testitulosta ja kysytään matkan tarkoitusta.

Miten nuuskaa valmistetaan?

Nuuskaa valmistetaan tupakasta. Tupakanlehti kuivataan, jauhetaan ja lopuksi lisätään makuaineet ja vesi. Sen jälkeen se vielä pastöroidaan. Näin valmistetaan irtonuuska. Pussinuuska pussitetaan vielä erikseen pieniin annospusseihin. Nikotiinipussit eroavat tavallisesta nuuskasta siten, että ne eivät sisällä lainkaan tupakkaa ja muita haitallisia aineita, vaan pelkästään tupakkakasvista uutettua nikotiinia ja makuaineita.

1 thoughts on “Nuuska Haaparanta 2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *