Zonnic

Zonnic vs. nikotiinipussit 4mg kokemuksia

Sisällysluettelo

Zonnic on tällä hetkellä ainoa laillisesti Suomessa myynnissä oleva nikotiinipussia muistuttava valmiste.

Zonnic Mint tuli ensimmäisenä markkinoille, ja nykyisin näitä nikotiinipusseja myydäänkin melkein jokaisessa kioskissa, kaupassa ja apteekissa ympäri Suomea. Muita vastaavia nikotiinikorvaushoitotuotteita ovat esimerkiksi Nicotinell ja Nicorette.

Zonnicin tuotteita on tarjolla nikotiinipusseina 2 mg ja 4 mg vahvuudessa, eli kyse on melko miedosta tuotteesta. Ne onkin tarkoitettu tupakoinnin lopettamiseen ja itsehoitolääkkeiksi, joten niiden ei ole tarkoituskaan toimia hupikäytössä. Tuotteet eivät sovellu alle 18-vuotiaille.

Mistä Zonnic sai alkunsa?

Zonnicin tyyliset nikotiinipussit aloittivat uuden aikakauden nuuskateollisuudessa. Kehiteltiin tuote joka sisältää nikotiinia, joissa on runsaasti makuvaihtoehtoja, mutta pussin koko ja suutuntuma pyrittiin pitämään samana kuin perinteisessä nuuskassa. Nyt kuitenkin täysin ilman itse tupakkaa ja ilman muita perinteisen nuuskan mukana tulevia myrkkyjä, kuten raskasmetalleja.

Uudenlaisten nikotiinipussien etuja:

 • Ne ovat täysin valkoisia joten riskiä hampaiden värjääntymisestä ei enää ole.
 • Valmistusprosessi on huomattavasti luontoystävällisempi kuin tupakkateollisuudella.

Jos sinulla on jo kokemuksia Zonnic -nikotiinituotteista, niin varmasti olet kiinnostunut tietämään, millä tavalla muut markkinoilla olevat nikotiinipussit eroavat Zonnicista.

Mietojen alle 4 mg nikotiinia per pussi sisältävien nikotiinipussien avulla kallis tupakointi tai nuuskankäyttö on helppo lopettaa, ja niiden tilaaminen Suomeen on laillista Pussit.comin verkkokaupasta.

Zonnicin hinta Suomessa

Zonnicin hinta R-Kioskeilla ja apteekeissa

Zonnicin hinta R-kioskilla on noin 6-7€ kieppeillä. Apteekissa se maksaa noin 6€ rasia. Yhdessä rasiassa on 20kpl nikotiinipusseja. Muihin netistä tilattaviin nikotiinipusseihin verrattuna kyseessä on kallis tuote. Esimerkiksi Pussit.comin valikoimista löytyy paljon laadukkaampia nikotiinipussimerkkejä, joissa saa jopa 30 pussia alle viidellä eurolla.

Zonnicin hinta K-Marketissa ja verkkoapteekeissa

Olemme listanneet tähän muutaman esimerkin pääkaupunkiseudulla sijaitsevan K-Marketin ja nettiapteekkien hinnoista Zonnicin osalta. Hinnat on tarkistettu 29.7.2022.
 

K-Market

 • Zonnic Mint jauhe suuonteloon 2mg 20kpl
  5,75€
 • Zonnic Mint jauhe suuonteloon 4mg 20kpl
  5,75€
 • Zonnic Peppermint sumute 1mg 40 annosta
  5,95€

Nettiapteekki

 • Zonnic Mint 4 mg jauhe suuonteloon, pussi 20 kpl
  4,72€
 • Zonnic Mint 2 mg jauhe suuonteloon, pussi 20 kpl
  4,72€
 • Zonnic Peppermint 1 mg/annos, sumute suuonteloon, 400 annosta
  24,04€
 • Zonnic Peppermint 1 mg/annos, sumute suuonteloon, 200 annosta
  14,93€
 • Zonnic Peppermint 1 mg/annos, sumute suuonteloon, 40 annosta
  5,09€

Yliopiston Apteekki

 • Zonnic Mint 4 mg pussi suuonteloon 20 kpl
  6,90€
 • Zonnic Mint 2 mg pussi suuonteloon 20 kpl
  5,90€
 • Zonnic Peppermint 1 mg/annos, sumute suuonteloon, 400 annosta
  36,20€

Apteekkiplus

 • Zonnic Mint 4 mg annospussit 20 kpl jauhe
  6,00€
 • annospussit 20 kpl jauhe
  6,00€
 • Zonnic Peppermint 1 mg/annos, sumute suuonteloon, 400 annosta
  40,80€
 • Zonnic Peppermint 1 mg/annos, sumute suuonteloon, 200 annosta
  27,90€
 • Zonnic Peppermint 1 mg/annos, sumute suuonteloon, 40 annosta
  7,90€

Zonnicin saatavuus kaupoissa

Zonnicin saatavuus on ollut tuotteen käytännössä ainoa positiivinen puoli. Sitä saa ostettua melkein kaikkialta ympäri Suomen. Koronapandemia aiheutti tosin kysyntäpiikin Zonnic -nikotiinipusseille , ja ne olivatkin loppu todella monesta paikasta, kun nuuskan maahantuonti oli jumissa.

Ruotsin puolella Nuuskakairan tukku kärsi tuolloin erikoisesta tilanteesta, kun nuuskan Haaparannasta hakeminen väheni joksikin aikaa reilusti. Varsinkin Zonnic 4mg kysyntä yllätti tuohon aikaan maahantuojan ja hyllyt kumisivat tyhjyyttään. Nyt vuonna 2022 tilanne on taas normalisoitunut ja tuotetta on runsaasti saatavilla joka puolella.

Kokemukseni Zonnic Mint-tuotteesta

Kokemuksia Zonnic Mint -tuotteestaItse vanhana nikotiinin kuluttajana päätin kokeilla onko tästä paljon puhutusta ja Suomen suosituimmasta nikotiininkorvauslääkkeestä mihinkään.

Tuote myydään pienessä muovipaketissa jonka sisällä on isohko musta muovinen rasia. Näin ekologisuuden aikakaudella aika outoa tehdä tahallisesti yksi roska vielä lisää vain pakkauksesta?

Samaten itse nikotiinipussirasia on varsinkin turhan korkea. Ei tee mieli säilyttää sitä näin miehenä ja ilman käsilaukkua olevana henkilönä farkkujen etu-taskussa. Aivan turhan massiivinen rasia siihen.

Noh, entä itse Zonnic tuotteena? Tässä ensikäden kokemus:

Laitan pussin tai enemmänkin lapun suuhuni ja käytän sen kielen kautta ja nostan hivenen kosteutettuna ylähuuleeni. Aika jauhoinen elämys. Pieni mintun maku on tosin havaittavissa. Hmm, no eipä kyllä tunnu oikein miltään. Huulituntuma olematon. Nikotiinin himon tämä Zonnic 4mg kyllä vie. Ei tee mieli tupakkaa. Kokeilen kaikki rasian sisältämät noin 20 kpl nikotiinityynyä reilun päivän aikana. En tiedä oliko sattumaa, mutta yöllä alkoi närästämään aika tavattomasti ja päätäkin jomotti jonkin verran.

Nikotiinipusseihin jo ihastuneena, merkkeihin kuten KILLA, SHIRO ja GRANT, niin en kyllä ihan heti lähtisi vaihtamaan niitä tähän Zonniciin. Kaikissa muissa nikotiinipusseissa on kiva huulituntuma. Makujakin on erilaisia ja jotka itse asiassa on aika miellyttäviä. Nikotiinipitoisuus on kuitenkin sama, 4mg annos.

Otin esimmäisen Zonnicini bussissa matkalla Lahdesta Helsinkiin. Noin 20min kohdalla olin niin sanotusti valmis ja halusin päästä käytetystä nikotiinipussista eroon. Yllätyin suuresti kun ja aikasemmin hakkumani liian isossa rasiassa ei ollutkaan herrasmieslokeroa kannen alla käytetyille. Kun en enää halunut käyttäytyä kun teini-ikäinen ja vaan heittää käytettyä pussia lattialle tai kattoon, päädyin laittaman käytetyn märän Zonnicin takkini taskuun. Ei kovin toimivaa.

Pussit.comin Mikon tähtiarvio Zonnicille:

0.5/5

Millainen on Zonnic Mint 4mg?

Zonnic Mint 4mg ja 2mg nikotiinipussitZonnic Mintin 4 mg versiota voisi luonnehtia seuraavilla kuvauksilla:

 • Tarpeeksi voimakas nikotiinipitoisuus
 • Jauhoinen ja ohut
 • Rasiasta puuttuu kannen alta osasto käytetyille
 • Makeutettu aspartaamilla joka on erittäin haitallista
 • Hyvä saatavuus ympäri maan
 • Kallis hinta

Entä Zonnic Mint 2mg?

Zonnic Mint 2 mg ei eroa 4 mg versiosta muuten kuin nikotiinivahvuutensa osalta, joten kyse on käytännössä samasta tuotteesta miedompana.

Tässä perustiedot kyseisestä versiosta:

 • Ei huomattavaa tehoa
 • Jauhoinen ja ohut nikotiinipussi
 • Liian paksu rasia
 • Ei herrasmiesosastoa käytetyille
 • Sisältää elimistölle myrkyllistä aspartaamia
 • Helppo ostaa kaupasta tai apteekista
 • Hinta kallis verrattuna uuden sukupolven nikotiinipusseihin

Mitä nämä tuotteet sisältävät tarkalleen ottaen?

Zonnicin tuotteet sisältävät nikotiinin lisäksi seuraavia apuaineita:
Selluloosa, mikrokiteinen, minttuaromi, askorbyylipalmitaatti (E 304), trinatriumfosfaatti, asesulfaamikalium (E 950), aspartaami (E 951)

Ensimmäisenä tuosta listauksesta osuu silmiin aspartaami. Sitä en itse käytä ollenkaan, koska kyseessä on monien tutkimusten mukaan neurotoksinen aine. Terveellisempiäkin makeutusaineita löytyy.

Zonnicin hinta R-kioskilla

Zonnic hinta R-kioskillaNikotiinipussit mallia Zonnic 2mg ja 4mg Mint ovat olleet myynnissä reilu 4 vuotta R-kioskien koko maan kattavassa kioskiketjussa. Niiden lisäksi R-kioskin valikoimissa on Zonnic suusuihkeita.

Zonnicista on alkuvaikeuksien jälkeen tullut todella suosittu ja on jo kymmeniä prosentteja R-kioskien kaikesta nikotiinivalmisteiden myynnistä. Hinta on joka vuosi noussut ja on jo noin 7€ rasia mikä on kuitenkin normaalia tupakka-askia halvempi.

Zonnicin tukkuri Suomessa on Tamro, joka vastaa jakelusta.

Zonnic S-Marketissa ja Prismassa

Zonnic Prismassa ja S-MarketissaMyös valtakunnalliset kauppajätit kuten S-ryhmä ottivat R-kioskista mallia ja ottivat Zonnicin myyntiin myymälöihinsä. Tupakkatuotteiden myynti on jo pitkään ollut laskussa. Zonnic on ollut hyvä lisä kasvattamaan muuten pienentyneitä myyntejä.

Myös näissä kaupoissa Zonnic on melko suosittu tuote.

Onko Zonnic joskus loppunut?

Kyllä näin on päässyt korona-aikana monesti käymään. Maahantuojalla on ollut vaikeuksia vastata Zonnicin lisääntyneeseen kysyntään. Moni nuuskankäyttäjä on nuuskan puutteessa vaihtanut Ettanin nuuskat ja Kapten Mintin nuuskat Zonnic-nikotiinipusseihin. Nuuskan määrä pimeillä markkinoilla on vähentynyt kuin raja Ruotsiin ollut käytännössä kiinni ja matkustaminen hankalaa.

Zonnic Mint -imeskelytabletit

Imeskelytabletti Zonnic MintZonnicilta löytyy nikotiinipussien lisäksi myös imeskelytabletteja.

Ne eivät ole yhtä suosittuja kuin Zonnic-annospussit mutta taas toisaalta niiden käyttäjät tuntuvat olevan tyytyväisempiä tuotteeseen. Ne ovat hyvänmakuisia toisin kuin Zonnic nikotiininuuska. 

Muut nikotiinikorvaushoitotuotteet

Nikotiinikorvaushoitotuotteita löytyy markkinoilta jos jonkinlaista ja tutkimuksiakin aiheesta on tehty runsaasti.

Seuraavat viisi suosituinta tuotekategoriaa ovat sellaisia, joilla moni on onnistunut ainakin tilapäisesti pääsemään tupakasta eroon:

 1. nikotiinilaastari
 2. nikotiinisuihke
 3. imeskelytabletit,
 4. nikotiinipurukumi
 5. nikotiinipussit

Suosituin näistä on jo pitkään ollut nikotiinipussit.

Valitsenko Zonnicin vai uuden sukupolven nikotiininuuskan?

Miten tämä tupakaton nuuska sitten eroaa Suomessa myytävästä Zonnic itsehoitolääkkeestä, josta monilla on jo kokemusta? Sisällössä on jonkin verran eroa, Zonnic makeutetaan aspartaamilla. Aspartaami taas on syöpää aiheuttava aine ja todella kiistelty makeutusaine jota käytetään esimerkiksi light-virvoitusjuomissa.

Uuden sukupolven ja meillä myytävissä nikotiininuuskissa aspartaamia ei ole. Meidän tuotteissa on luonnollisia makuaineita ja puhtainta mahdollista lääketieteellistä nikotiinia. Maku myös säilyy huomattavasti kauemmin. Käytön jälkeen pussin voi laittaa purkissa olevaan käytetyille pusseille tarkoitettuun lokeroon mitä Zonnic purkissa vastaavasti ei ole.

Nikotiinipussien koko on myös huomattavasti isompi ja onkin enemmän nuuskamainen tuote kuin Zonnic nikotiinilappu. Nikotiininuuskaa löytyy meidän valikoimista useita eri kokoja, normaalista tyynystä, slim ja mini vaihtoehtoihin.

Vape- ja sähkötupakkatuotteet tupakoinnin lopettamisen apuna Zonnicin rinnalla

Zonnicin ja muiden nikotiinikorvaushoitotuotteiden lisäksi eräs vaihtoehto tupakoinnin lopettamisen apuna on vape, eli moderni sähkötupakka, joita voi nikotiinittomina ja kertakäyttöisinä versioina tilata nikotiinipussien lisäksi Pussit.com verkkokaupastamme. Niidenkin tilaaminen Suomeen on täysin laillista.

Nicotinell vs. nikotiinipussit

Nicotinell vs. ZonnicKumpi kannattaisi valita, Nicotinell vai Zonnicin tyyliset nikotiinipussit? Molemmilla on omat kannattajansa.

Nicotinellin valikoimista löytyy:

 1. perinteinen nikotiinipurukumi
 2. imeskelytabletit
 3. nikotiinilaastarit

Nikotiinipusseista on harvoin tullut valituksia.

Nicotinell-purukumista varsinkin voi netin keskustelupalstoilta lukea ihmisten valittavan, että purukumi aiheuttaa närästystä, päänsärkyä ja leukojen kipeytymistä.

Laastarit taas erittävät liian pientä tasaista nikotiinipitoisuuttaa elimistöön ja irtoavat helposti paikoiltaan.

Mitkä nikotiinipussit Zonnicin tilalle?

Loppuun kerromme millä jauhoinen ja mauton Zonnic kannattaa välittömästi korvata.

Tupakattoman nuuskan valikoimassa meillä on useita loistavia makuja huippulaadukkailta valmistajilta, joihin ei Zonnic -tuotetta voi edes verrata. On esimerkiksi vahvempaa mintun makua, jossa pientä repivyyttä sitä haluavalle.

Parhaita vaihtoehtoja tähän ovat:

Naisten suosikkeja ovat olleet:

Tästä linkistä voit tutustua verkkokauppamme koko valikoimaan.

Muutama hyvänmakuinen vaihtoehto, joilla Zonnic on helppo korvata:

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millaisia kokemuksia Zonnic tuotteista löytyy?

Zonnic-tuoteperhe on Suomen suosituin itsehoitolääke tupakoinnin lopettamiseen. On tärkeää, että tupakasta vieroittuja saa matalan päivittäisen nikotiiniannoksen ennen, kun pääsee tupakoinnin tapariippuvuudesta eroon. Jotkut ovat valittaneet Zonnic-nikotiinipussien aiheuttavan närästystä tai päänsärkyä.

Onko Zonnic saatavilla Prismasta, K-kaupasta tai Lidlistä?

Kyllä on. Zonnicia myydään Prisman lisäksi myös Keskon K-kaupoissa ja Lidlissä. Zonnic on saanut myyntiluvan useisiin kauppoihin perustelemalla tuotteensa käyttötarkoituksen yksinomaan tupakoinnin lopettamiseen liittyvänä, vaikka tosiasiassa tuotetta käytetään runsaasti myös hupikäyttöön.

Myykö R-kioski Zonnicia?

Tämä on kioskikohtaista, mutta Zonnic nikotiinipusseja löytyy lähes kaikista R-kioskeista. Muita Zonnic -tuoteperheen tuotteita löydät vain isoimmista R-kioskeista.

Mikä on Zonnic 4mg – korvaushoitotuotteen hinta?

Zonnicin 4 milligramman vahvuisen tuotteen saatavuus on myymäläkohtaista. Kaupat saavat myös itse hinnoitella tuotteen, joten sen hinta luonnollisesti vaihtelee paikasta riippuen. Zonnic 4mg nikotiinipussit maksavat yleensä 6-7€ välillä.

Toimiiko Zonnic suusumute tupakoinnista eroon pääsemisessä?

Kyllä monien kokemusten perusteella toimii ihan hyvin tupakasta eroon pääsemisen apuna. Ainakin siitä on hyvä apu nikotiinin vieroitusoireiden liventämiseen, jos ei muuta.

Kuinka paljon Zonnic sisältää nikotiinia?

Zonnicia myydään joko 2mg tai 4mg annoksina. Tavallisessa tupakassa nikotiinia on arviolta noin 13-29 milligrammaa yhtä savuketta kohden. Vertailun vuoksi tavallinen nuuska sisältää nikotiinia usein noin 8-40 milligrammaa per annospussi. Nikotiinipussit, joita sivustollamme myydään, sisältävät nikotiinia 1,5-4 mg haarukassa per pussi, eli niitä voi tilata lääkeaineena laillisesti Suomeen 3kk käyttöannosta vastaavan määrän.

Zonnic vai muut nikotiinipussit?

Zonnic nikotiinipussi ei ole erityisen hyvä tuote ja sisältää aspartaamia. Jos nikotiinipussien avulla haluaa vieroittua nikotiinista, on markkinoilla parempiakin aspartaamivapaita vaihtoehtoja tarjolla. Nettikaupassamme on kymmeniä laatutuotteita ruotsalaisilta valmistajilta, joiden tuotteiden avulla tupakoinnin lopettaminen on huomattavasti miellyttävämpi kokemus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *