Menthol tupakka – Onko laillista tilata netistä?

Menthol tupakka

Päivitetty 28.07.2022

Menthol tupakka ja siinä käytetty mentholi oli viimeinen tupakkatuotteissa sallittu makuaine. Noin 35 prosenttia kaikesta tupakan myynnistä koostui mentolisavukkeista.

Menthol tupakan tilaaminen netistä?

Viime vuonna, 19 toukokuuta mentholi ja menthol tupakka kuitenkin kiellettiin koko Euroopan alueella. Sitä ei myöskään enää myydä Tallinnan tai Ruotsin laivoilla eikä sitä saa myöskään tilata netistä

Suomessa oli aikaisemmin myytävänä paljon eri tavoin maustettuja savukkeita. Mauilla tupakkayhtiöt peittivät tupakan alkuperäistä makua ja hajua. Vuonna 2016 kaikki savukkeiden makuaineet kuitenkin kiellettiin. Ainoastaan mentoli sai kolmen vuoden jatkoajan. Nykyään tupakka saa tuoksua ja maistua vain tupakalta. Siinä ei saa olla mitään lisättyjä makuaineita.

Suomen tavoitteena on, että tupakkatuotteiden käyttö loppuisi kokonaan vuoteen 2030 mennessä. Edellisen vuosikymmenen aikana onkin tehty lukuisia tiukennuksia tupakoinnin rajoittamiseksi. 

Tupakka-askeihin on tullut kuvia sairastuneista ihmisistä sekä isot varoitustekstit. Savukeaskit ovat myös piilossa asiakkailta. Seuraava askel on niin sanotut yhdenmukaiset tupakkapakkaukset, jolloin tupakka-askeista poistuisivat tuotemerkit ja logot.

Ravintoloissa ei ole enää moneen vuoteen saanut polttaa. Ei lentokoneissa eikä todella monessa muussakaan paikassa.

Tupakoinnin lopettaminen

Osa ihmisistä haluaisi nyt lopettaa kokonaan tupakoinnin. Tupakan ja nuuskan korvaushoitotuotteiden kuten nikotiinipussien suosio on ollut tasaisessa kasvussa jo pitkään. Korona-aikana myynti on lisääntynyt huomattavasti. Osasyynä on varmasti myös ollut nuuskan huono saatavuus. Haaparannan raja on käytännössä kiinni ja Nuuskakairan tukku on humissut tyhjyyttään Suomalaisten asiakkaiden kadottua täysin.

Suositut nikotiinipussit

Nikotiinipusseista on tullut Suomen ylivoimaisesti myydyin itsehoitolääke.

Nikotiini on ainoa lääke, jota saa myydä apteekkien ulkopuolella. Nikotiininuuska on jo ohittanut myynneissä nikotiinipurkan ja muut vastaavat nikotiinivalmisteet. Zonnic on suomen markkinajohtaja nikotiinipusseissa. 
Netistä kuitenkin saa ostettua huomattavasti laadukkaampia tuotteita. Alle 4mg nikotiinia sisältäviä nikotiinipusseja. Pussit.com on markkinajohtaja Suomeen netissä myydyissä alle 4mg nikotiinipusseissa

Menthol Tupakan hinta

Joka vuosi on myös kiristetty tupakkatuotteiden verotusta. Nykyään aski laadukasta tupakkaa maksaakin jo Suomessa melkein 9 euroa. Aika kallista sanoisin, ja ehkäisee varmasti teinejä aloittamasta niin kallista harrastusta. Viikkorahansa voi varmasti käyttää johonkin fiksumpaan. Virossa tupakan hinta on noin 4.7€ ja laivoilla tax-free tupakka maksaa noin 3.80€ aski.

Lopeta nyt terveydelle haitallinen tupakointi Suomeen laillisesti tilattavissa olevien mietojen nikotiinipussien avulla.

One thought on “Menthol tupakka – Onko laillista tilata netistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *