Nicotinell – Toimiiko vai ei?

Nicotinell

Nicotinell tuotteet ovat osa nikotiinikorvaushoitoa, ja niiden tarkoituksena on olla apuna, kun tupakoinnin vähentäminen tai lopettaminen tulevat ajankohtaisiksi aiheiksi. Kyseisten tuotteiden takana on kaksi yhtiötä, Famar S.A Kreikassa ja Fertin Pharma A/S Tanskassa. Tavaramerkin kuitenkin omistaa GSK konserni

Vaikka Nicotinell tuotemerkki on varmasti monille tuttu, ei brändillä kuitenkaan ole yhtä paljoa vaihtoehtoja tuotteissaan kun Nicoretellä. Nicotinell on kuitenkin tunnettu näky kauppojen hyllyillä sekä erilaisissa verkkokaupoissa. 

Nicotinell tarjoaa kolme vaihtoehtoa, ja nämä ovat: 

 • Imeskelytabletit
 • Lääkepurukumi
 • Laastari 

Imeskelytabletit

Nicotinell imeskelytabletti

 

Nicotinell-imeskelytableteista on saatavana eri vaihtoehtoja, jotta jokainen löytää itselleen omia tarpeita vastaavan nikotiinipitoisuuden.

Imeskelytabletteja on markkinoilla kahtena eri vahvuutena: 1 mg ja 2 mg.

Makuvaihtoehdot eivät valinnan vaikeutta tuota, sillä vaihtoehtona on vain raikas mintun maku, eli Mint. Toki raikas hengityskin on taattu tuotetta käytettäessä.  

Imeskelytabletteja on tärkeää muistaa käyttää oikein, jolloin ne hillitsevät tupakanhimoa ja vieroitusoireita mahdollisimman tehokkaasti. On tärkeää muistaa pitää taukoja, jolloin tabletti annetaan olla vain posken ja ikenen välissä. 

Vahvuus tulee valita aina, sen mukaan joka parhaiten vastaa tarvetta:

 • Jos poltat alle 20 savuketta päivässä, on kyse vähäisestä tai kohtalaisesta riippuvuudesta. Tällöin 1 mg:n vahvuinen imeskelytabletti riittää.
 • Jos taas savukkeita kuluu yli 20 kappaletta päivässä, kyse on jo hyvin vahvasta riippuvuudesta, jolloin on parempi ottaa käyttöön 2 mg:n vahvuiset tuotteet. 

Lääkepurukumi

Nicotinell purukumi

 • Nicotinell lääkepurukumissa on 2 mg ja 4 mg vaihtoehdot.
 • Makuvaihtoehtoja ovat raikas minttu, hedelmä ja suomalaiseen makuun oleva lakritsi.
 • Kuten imeskelytablettien kohdalla, vahvuus tulee valita omaan nikotiinin tarvetta vastaavasti. Kyseessä on hieman kuitenkin vahvempi tuote kuin tabletit, ja jos olet niin sanottu ketjupolttaja, on syystä valita heti 4 mg vahvuinen tuote.
 • Kuten minkä tahansa muunkin lääkepurukumin kanssa, tekniikka on syytä ottaa haltuun. Lääkepurukumia pureskellaan vain sen aikaa, että se alkaa maistumaan nikotiinilta. Sitten purukumi laitetaan hetkeksi posken ja ikenen väliin lepäämään. Hetken kuluttua taas pureskellaan ja tämän jälkeen purukumi laitetaan uudelleen lepäämään. Lääkepurukumia suositellaan käytettävän 30 minuutin ajan. 

Laastari

nicotinell laastari

Nicotinell laastarit ovat huomaamaton ja helppo tapa tupakoinnin lopettamiselle. Vahvuuksia löytyy kolmea, mutta on tärkeää osata valita juuri itselleen sopiva. Seuraavaksi esitellään esimerkkejä kuinka tätä hoitoa voidaan toteuttaa. 

Kun kyseessä on kohtalainen, tai vahva riippuvuus: 

Vaihe 1 – 21 mg/24 tuntia laastari päivässä 3–4 viikon ajan

Vaihe 2 – 14 mg/24 tuntia laastari päivässä 3–4 viikon ajan

Vaihe 3 – 7 mg/24 tuntia laastari päivässä 3–4 viikon ajan

Hoitoaika yhteensä enintään 12 viikkoa. 

Kun taas riippuvuus on lievempi: 

Vaihe 1 – 14 mg/24 tuntia laastari päivässä 3–8 viikon ajan

Vaihe 2 – 7 mg/24 tuntia laastari päivässä 3-8 viikon ajan

Hoitoaika yhteensä enintään 12 viikkoa.

Kaikki Nicotinell laastarit ovat pitkävaikutteisia depotlaastareita, joiden vaikutus kestää peräti 24 tuntia. Pitkästä kestosta johtuen laastari tulee vaihtaa vain kerran vuorokaudessa. On myös tärkeää huomioida, että laastari tulee laittaa aina ehjälle ja kuivalle iho alueelle.

Nicotinell yhdistelmähoito 

On myös mahdollista kokeilla yhdistelmähoitoa, jos tupakoinnin lopettaminen koituu äärimmäisen vaikeaksi tehtäväksi:

 • Yhdistelmähoitoa Nicotinell Mint 1 mg -imeskelytableteilla ja Nicotinellin depotlaastareilla suositellaan varsinkin kohtalaisesti, vahvasti tai hyvin vahvasti nikotiinista riippuvaisille henkilöille.
 • Nicotinell-laastarilla on hyvä aloittaa, mutta imeskelytabletit voidaan ottaa rinnalle, jos lopettaminen tuntuu äärimmäisen vaikealle. Tutkimustiedon mukaan useimmat tupakoitsijat tarvitsevat keskimääräisesti jopa 84 päivää tottuakseen uuteen elämäntapaan, eli tupakoimattomuuteen. Ei siis tule varmasti yllätyksenä kenellekään, että ensimmäiset pari viikkoa tupakoinnin lopettamisesta ovat yleensä kaikkein vaikeimmat. Niin henkisesti kuin fyysisesti. Yhdistelmähoito voi auttaa selviytymään juuri näistä ensimmäisistä kahdesta viikosta parhaiten. Voit siis huoletta käyttää laastaria, ja samalla käyttää samalla 1 mg:n imeskelytabletteja. 

Nicotinell-nikotiinikorvaushoitovalmisteet ovat tarkoitettu avuksi tupakoinnin lopettamisen yhteydessä syntyviin vieroitusoireisiin.

Koska kaikki tuotteet sisältävät tietenkin nikotiinia, on oltava täysi- ikäinen, jotta tuotteita voi ostaa. Vaikka tuotteiden käyttö voi tuntua helpolta, silti on aina syytä tutustua kunkin tuotteen pakkausselosteeseen. Sama koskee tuotteen oikeaoppista käyttöä.  

 • Korvaushoidon aikana ei suositella tupakointia, ja sanomattakin selvää on, että raskauden aikana ei tuotteita tulisi käyttää.
 • Nicotinell tuotemerkillä on myös kotisivut, jossa on paljon tietoa tuotteista, ja tupakoinnin lopettamisesta. Jokaisella tupakoitsijalla on kuitenkin oma tapansa irtautua tavasta.
 • Meiltä pussit.comilta voit löytää myös runsaasti muita vaihtoehtoja tupakoinnin lopettamiseksi. Tutustumalla monipuoliseen valikoimaan voit löytää itsellesi soveltuvan tavan vähentää tupakoimiesi savukkeiden määrää. Erityisen suosittu vaihtoehto tupakoinnin lopettamiseen on ollut tyylikäs suomalaiseen makuun sopiva Chapo White – Brutal Cold 4mg.

Nikotiinikorvaushoidon haittavaikutuksia

Kuten kaikilla lääkinnällisillä tuotteilla myös, Nicotinell tuotteet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia:

Näitä voi olla esimerkiksi.

 • pahoinvointi,
 • suun limakalvon tulehdukset,
 • kurkkukipu,
 • vatsakivut,
 • päänsärky ja
 • ummetus.
 • Toisinaan voi esiintyä sydämen tykytyksiä ja herkimmät käyttäjät voivat saada yliherkkyysreaktioita. 

Varsinkin hoidon alkaessa voi esiintyä ensimmäisten päivien aikana heitehuimausta, päänsärkyä, ja jopa unihäiriöitä

. Nämä oireet tulevat kun lopettaa tupakoinnin, ja nikotiinin saanti on huomattavasti vähentynyt. Muita mahdollisia tupakoinnin lopettamiseen liittyviä vieroitusoireita ovat unettomuus, yskä, heikotus, väsymys, yleisesti sairas olo. 

Nikotiinikorvaushoidon kesto on aina yksilöllistä, mutta suositeltavaa olisi ainakin pitää 3 kuukauden mittainen hoitojakso. Ei ole suositeltavaa jatkaa hoitoa yli vuoden kestoisesti

Tupakoinnin lopettamisesta seuraa vain hyötyä 

On selvää, että tupakointi vaikuttaa ihmisen terveyteen useilla negatiivisilla tavoilla. Kun tupakoinnin lopettaa, lopettamisesta johtuvat hyödyt nousevat nopeasti esiin, vaikka käytössä olisikin nikotiinikorvaushoito. Myöhemmässä vaiheessa tietenkin pitäisi pystyä vieroittautumaan myös nikotiinista, mutta pääasia on päästä eroon tupakan muista haitallista aineista. 

 • Ensimmäisten päivien aikana veren häkäpitoisuus laskee, ja huomaat kuinka syke ja verenpaine myös laskee.
 • Kahden viikon kohdalla verenkiertoelinten ja keuhkojen toiminta normalisoituu ja fyysinen suorituskyky paranee huomattavasti. Ei siis ole syytä olla kokeilematta nikotiinikorvaushoitoa, ja ottaa askel kohti terveellisempää elämää. 

Tupakoinnin lopettaminen voi olla askel terveellisempään elämään. Tutustumalla erilaisiin nikotiinituotteisiin, voit löytää mitä parhaimpia tapoja vähentää tai peräti lopettaa tupakoinnin. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *