Tupakoinnin lopettamisen vaikutukset elämänlaatuun

tupakoinnin lopettaminen

Päivitetty 28.07.2022

Tupakointi vaikuttaa niin fyysiseen kuin psyykkiseen terveyteen. Tupakoinnin aiheuttamat terveysvaikutukset ovat suuria, joten tupakointi kannattaa pyrkiä lopettamaan mahdollisimman nopeasti. Tiesitkö että tupakointi vaikuttaa myös uneen ja stressinhallintaan? Unen laatu ja kesto sekä stressin sietokyky ja masennusoireet voivat parantua huomattavasti jo puoli vuotta sen jälkeen kun tupakointi on lopetettu. Fyysiset tupakoinnista johtuvien haittojen lista on loputon, mutta jo kahden viikon jälkeen elimistön verenkierto ja keuhkojen toiminta paranevat huomattavasti, kun häkä ja nikotiini on poistunut elimistöstä eikä se saa sitä lisää. Joten verenkierto ja keuhkosairauksia voit näit estää. 

Nikotiini sekä muut haitalliset tupakan sisältämät aineet vaikuttavat monien lääkkeiden pitoisuuteen elimistössä ja heikentävät lääkkeen tehoa. Tupakoinnin lopettaminen mahdollistaa usein olemassa olevan lääkityksen vähentämisen. Tupakoinnin lopettaminen on myös paras tapa ehkäistä syöpää, varsinkin keuhkoissa ja suun alueella. 

Tupakointi vaikuttaa myös ulkonäköön

Tupakoinnin lopettamisella on tietenkin myös ulkoisia vaikutuksia. Voit ehkäistä ennenaikaista ihon vanhenemista ja sameutta, eivätkä kynnet enää kellastu. Myös hengitys raikastuu ja riskit ientulehdukseen ja parodontiittiin pienenevät. Olet siis varmempi itsestäsi, kun tiedät näyttäväsi terveeltä ja olosi on raikas. Tupakointi heikentää myös maku ja hajuaistia, ja todennäköisesti joudut käyttämään paljon suolaa tai sokeria saadaksesi makuelämyksiä. 

Liiallisina annoksina ne rasittavat kehoa ja vaikuttavat terveyteen, joten kun saat makuelämyksiä vähemmällä tuunaamisella, nautit varmasti enemmän hyvästä ruuasta. Tupakoinnin lopettaminen yleensä lisää liikunnan määrää, joten hyvin todennäköisesti myös painosi tulee jonkin verran tippumaan. Tupakoinnilla on myös merkittävä vaikutus hedelmällisyyteen, ja se voi myös vaikuttaa erektiokykyyn. 

Tupakoinnin lopettaminen kannattaa

Tänä päivänä tupakointi on erittäin kallis elämäntapa, ja hintalappu nousee vuosi vuodelta. Kun otat nikotiinipussit osaksi tupakoinnin lopettamista, huomaat että rahaa ei kulu läheskään niin paljoa ja olet virkeämpi, terveempi ja voit säästää rahaa, vaikka lomamatkaan tai haaveissa olleeseen suurempaan hankintaan! Pussit.com tarjoaa mukavan valikoimanerilaisia makuja, joten vaativammallekin käyttäjälle on pusseja tarjolla. 

Tupakoinnin lopettaminen on aina kannattavaa ja se on investointi omaan terveyteen. Nikotiinipussien avulla lopettaminen on helppoa, eikä sinun tarvitse kärvistellä tupakanhimon tuskissa. Älä siis epäröi, vaan ota askel kohti terveellisempää elämään jo tänään. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *