Al Capone sikari (Flame jne.) – Kattavin tietopaketti

Al Capone

Al Capone sikarit ovat tunnetuimpia pikkusikareita markkinoilla. Monissa Euroopan maissa ihmiset ovat tottuneet kyseisiin pikkusikareihin jo vuosien varrella, mikä näkyy myös suosiossa.

Lähes jokainen tupakoitsija tietää merkin, vaikka ei olisi itse pikkusikareita polttanut koskaan. Toiset rakastavat Al Caponen -merkin tuotteita, kun taas toiset eivät pidä niistä ollenkaan.

Mutta mitä ne sitten ovat?

Mikä on Al Capone -tuotemerkki ja millaisia sikareita merkki tarjoaa?

Perehdytään tarkemmin Al Caponeen tässä artikkelissa. 

Sikarit – Mitä ne ovat?

Kuva Al Capone sikarista

Mikä tekee sikarista sikarin?

Tupakkakääre, joka antaa polttajalle täysin erilaisen makuelämyksen kuin tavallinen tupakka.

Al Capone on historiansa aikana pyrkinyt aina laadukkaisiin sikareihin. Vaikka pikkusikarit ovat tutumpia, ovat myös isommat sikarit osa tuoteperhettä. Nykyisin Al Capone on löytänyt tiensä sikarien ohella nuuskamarkkinoille

 • Al Caponen pikkusikarit ovat kooltaan noin 10 cm pitkiä.
 • Sikarit kääritään tupakan lehteen ja täytetään tupakkasekoituksella.
 • Al Capone -tuotemerkiltä löytyy sekä filtterittömiä että filtterillisiä sikareita, joita suomalaisten suosiossa on Flame – jossa on aktiivihiilisuodatin.
 • Sikarin hengittämistä ei kuitenkaan suositella, oli pikkusikarissa filtteri tai ei. 

Sikareiden polttaminen on hidasta ja maltillista, eikä edes yhden pikkusikarin polttaminen  suju yhtä nopeasti kuin tavallisen savukkeen polttaminen. Al Capone pikkusikareiden polttaminen kestää noin 10 minuuttia. Suurempien sikareiden kohdalla polttamiseen menevä aika on luonnollisesti suurempi, toisinaan jopa 1–2 tuntia. 

Al Capone sikareiden valmistus

Al Capone sikareiden valmistus

Al Capone sikareiden valmistusprosessi on kohtalaisen pitkä, sillä kokonaisuudessaan aikaa kuluu valmistamiseen yli 2,5 vuotta.

Al Capone -tuotemerkin sikareiden valmistus aloitetaan:

 1. tupakan kasvattamisesta, jonka jälkeen
 2. lehdet ilmakuivataan.
 3. Kun lehdet ovat kuivattuja, niistä valikoidaan ainoastaan parhaat lehdet.
 4. Tämän jälkeen lehdet kääritään sikareiksi ja kenties
 5. kastetaan konjakkiin tai rommiin.
 6. Kun sikarit ovat täysin valmiita, ne pakataan ja päästetään markkinoille.

Tyypillisesti pikkusikarit ovat isompia sikareita kuivempia, mikä johtuu niin pakkauksesta kuin tupakan määrästä. 

Vaniljan makuinen Al Capone sikari

Kautta aikojen yksi tunnetuimmista Al Capone -tuoteperheen Al Capone Vanilla.

Aiemmin monien maiden markkinoilla olleet vaniljan makuiset pikkusikarit ovat kuitenkin kadonneet historian havinaan, eikä niitä nykyisin enää markkinoilta löydy. Tuotetta ei enää valmisteta ollenkaan, eikä sitä voi saada mistään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tuote olisi painunut unholaan. 

Tällä hetkellä Al Caponea löytyy vaniljan makuisena ainoastaan nuuskana, jonka nimi on Al Capone Vanilla Mini.

Kyseessä on ohuessa pussissa oleva nuuska, jonka makuna on selkeästi vanilja. Pussi on valkoinen ja kuiva, eikä valuta tai värjää hampaita.

Vielä toistaiseksi Al Capone on uutuus ja pieni tekijä nuuskamarkkinoilla, mutta nopean nikotiinin imeytymisen ja miellyttävän maun vuoksi voi Al Capone olla tulevaisuudessa suosittu merkki myös nuuskamarkkinoilla.

Tällä hetkellä suosittelemme kuitenkin kokeilemaan tunnetumpia hyväksy todettuja nikotiinipussibrändejä kuten Killaa tai Chapo Whitea. Nikotiinipusseilla huomattava määrä etuja nuuskaan nähden, suurimpana vähäisempi haitallisten yhdisteiden määrä sekä miellyttävä maku.

Al Capone sikareiden kaikki maut

Al Capone tuoteperheeseen kuuluu erilaisia makuja, joissa yhdistyvät tupakan lehdet, laatu sekä konjakki tai rommi.

Nykyisin muita makuja ei sikareiden parissa ole tarjolla, mutta erilaiset koot, kääreet sekä käärintätavat määrittelevät maun ohella lopputuloksen. Tällä hetkellä maut kiteytyvät seuraaviin variaatioihin: 

 • Al Capone Sweets – eli konjakkiin kastetut pikkusikarit sekä tuplasikarit
 • Al Capone Jamaica Blaze – eli rommiin kastetut pikkusikarit. 
 • Al Capone Slim – rommiin kastetut ja käsin käärityt pikkusikarit

Historian aikana Al Capone -tuoteperheeseen on kuitenkin kuulunut myös useita muita makuja. Rakastetut vaniljan makuiset Al Capone pikkusikarit olivat suuressa suosiossa. Nykyisin kuitenkin makuvalikoima on muuttunut suppeammaksi, mikä harmittaa kuluttajia monissa Euroopan maissa. 

Makuvaihtoehtojen onnistumiseen vaikuttaa kuitenkin oleellisella tavalla käärintätavan ohella sikarin filtteri.

Jos pikkusikarin polttaminen ilman filtteriä tuntuu ikävältä, löytyy Al Caponelta myös vahtoehtona aktiivihiilisuodattimella varustetut pikkusikarit. 

Al Capone Flame Pockets Filter -sikareiden hinta

Monia tuntuu kiinnostavan erityisesti suositun Al Capone Flame -sikarin hinta, ja selvittelimmekin asiaa tätä artikkelia varten.

Hinnat vaihtelevat toki paljon ostopaikasta riippuen, mutta tässä erään ostopaikan hinnat Espanjan Aurinkorannikolla tällä hetkellä:

 • Pieni aski: 6,80€
 • Iso aski: 11,90€

Al Capone sikareiden ostaminen

Aiemmin halvat pikkusikarit eivät ole pysyneet edullisina, vaan hinta on tupakkalain myötä noussut useassa maassa suureksi.

Monissa Euroopan maissa savukkeiden hinnan noustessa pikkusikarien hinta ei aluksi noussut samalla tavalla. Tämä tarkoitti sitä, että pikkusikarien hinta saattoi olla peräti puolet tavallisten savukkeiden hinnasta. Monissa maissa kuluttajat päätyivätkin yhä useammin pikkusikarien pariin, kun savukkeiden myynti samaan aikaan hidastui. Pikkusikarit eivät kuitenkaan missään vaiheessa nousseet savukkeita suositummiksi. 

Al Capone sikareiden hinnat

Al Capone sikareiden hinnat ovat nousseet muiden tupakkatuotteiden kanssa samaa tahtia, mikä onkin nostanut niiden kysyntää entisestään ulkomaan matkailijoiden keskuudessa. Näiden sikareiden hintojen vertailu alkaa olla kohta yhtä kannattavaa kuin lainojen.

 • Monissa Euroopan maissa Al Caponen -tuoteperheen tuotteita on mahdollista saada 8–13 € hinnalla, riippuen askin koosta sekä sikarin koosta. Tyypillisesti 10 kappaleen aski on syksyllä 2022 12,50 €. 

Saako Al Capone sikareita kioskeilta?

Vielä jokunen vuosi sitten Al Caposen vaniljasikarit olivat suuressa suosiossa. Mutta viime vuosina monissa maissa uudet tupakkalait ovat vieneet maut pois tupakkahyllyiltä.

Nykyisin kuluttajille ei saa monissa maissa myydä savukkeita tai kääretupakkaa, jolla olisi tunnusomainen maku tai tuoksu. Leikkuri kävi kovana ja myös Al Caponen vaniljasikarit putosivat markkinoilta pois. 

Tänä päivänä monien maiden kioskeilta on mahdollista ostaa seuraavia Al Caponen -tuotteita: 

 • Al Capone Flame Filter (sekä 10 kpl että 18 kpl aski)
 • Al Capone Gold Filter (10 kpl aski)
 • Al Capone Pockets Filter (10 kpl ja 18 kpl aski)
 • Al Capone Red (10 kpl aski)

Al Capone sikareiden nikotiinipitoisuus

Nikotiinipitoisuus Al Capone sikareissa

Sikareiden nikotiinipitoisuus puhuttaa usein. Nikotiinipitoisuudet voivat vaihdella, mutta sikarit voidaan ottaa tavallisten savukkeiden rinnalle vertailussa:

 • Kun tavallisessa savukkeessa on nikotiinia 8–20 mg/g, on keskimääräinen nikotiinipitoisuus savukkeilla 12 mg/g.
 • Pikkusikareissa ja sikareissa nikotiinipitoisuus on keskimäärin sama, sillä määrä vaihtelee 11,1–15,6 mg/g ja keskimäärin noin 12 mg/g. 

Savukkeisiin verrattuna nikotiinipitoisuus on siis grammamääräisesti sama. On kuitenkin hyvä huomioida, että Al Capone pikkusikarit ovat suurempia kuin tavalliset savukkeet, jolloin myös savukkeen sisältämä nikotiinimäärä on suurempi.

Sikarin sisältämään nikotiinin määrään kun vaikuttaa automaattisesti tupakan määrä tuotteessa. Al Caponen pikkusikarit sisältävät näin ollen vähemmän tupakkaa kuin Al Caponen -tuotemerkin suuremmat sikarit. 

Pikkusikarit – Se terveellisempi valinta vai eikö sittenkään?

Kun pikkusikarien nikotiinipitoisuutta vertaa tavallisiin savukkeisiin, on nikotiinipitoisuus huomattavasti suurempi. On yleinen harhaluulo, että sikarit olisivat terveellisempi vaihtoehto, sillä sikarien savua ei vedetä henkeen. Nikotiini kuitenkin imeytyy elimistöön suun limakalvojen kautta ja sikaritupakassa olevat myrkyt ovat tismalleen samoja savukkeiden sisältämien myrkkyjen kanssa.

Nikotiinittomat kertakäyttöiset vapet Al Capone sikareiden tilalle?

Pussit.comin valikoimasta löytyy runsaasti herkullisen makuisia nikotiinittomia kertakäyttöisiä vapeja, joita monet ovat päättäneet kokeilla sikareiden korvikkeena. Ne ovat monien mielestä paremman makuisia ja vähemmän haitallisia terveydelle. Kaikkia Pussit.comin kertakäyttöisiä ja nikotiinittomia vapeja voit tilata ilman rajoituksia laillisesti Suomeen.
 
Tässä suosittuja vapeja verkkokaupassamme:

Parhaat nikotiinipussit korvaamaan Al Capone sikarit

Nikotiinipussit ovat myös hyvä tapa lopettaa tupakointi tai sikarinpoltto.

Pussit.comin suosittuja nikotiinipusseja:

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
4.99
10 Bonuspistettä
10-19 kpl
4.89€/kpl
20-49 kpl
4.79€/kpl
50+
4.69€/kpl
Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
4.99
10 Bonuspistettä
10-19 kpl
4.89€/kpl
20-49 kpl
4.79€/kpl
50+
4.69€/kpl
Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
4.99
10 Bonuspistettä
10-19 kpl
4.89€/kpl
20-49 kpl
4.79€/kpl
50+
4.69€/kpl
Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
4.99
10 Bonuspistettä
10-19 kpl
4.89€/kpl
20-49 kpl
4.79€/kpl
50+
4.69€/kpl

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *