Al Capone sikari (Flame jne.) – Kattavin tietopaketti

Al Capone

Al Capone sikarit ovat tunnetuimpia pikkusikareita markkinoilla. Monissa Euroopan maissa ihmiset ovat tottuneet kyseisiin pikkusikareihin jo vuosien varrella, mikä näkyy myös suosiossa.

Lähes jokainen tupakoitsija tietää merkin, vaikka ei olisi itse pikkusikareita polttanut koskaan. Toiset rakastavat Al Caponen -merkin tuotteita, kun taas toiset eivät pidä niistä ollenkaan.

Mutta mitä ne sitten ovat?

Mikä on Al Capone -tuotemerkki ja millaisia sikareita merkki tarjoaa?

Perehdytään tarkemmin Al Caponeen tässä artikkelissa. 

Sikarit – Mitä ne ovat?

Kuva Al Capone sikarista

Mikä tekee sikarista sikarin?

Tupakkakääre, joka antaa polttajalle täysin erilaisen makuelämyksen kuin tavallinen tupakka.

Al Capone on historiansa aikana pyrkinyt aina laadukkaisiin sikareihin. Niiden pikkusikarit ovat luultavasti ihmisille tutumpia.

 • Sikarit kääritään tupakan lehteen ja täytetään tupakkasekoituksella.
 • Al Capone -tuotemerkiltä löytyy sekä filtterittömiä että filtterillisiä sikareita, joita suomalaisten suosiossa on Flame – jossa on aktiivihiilisuodatin.

Sikareiden polttaminen on hidasta ja maltillista, eikä edes yhden pikkusikarin polttaminen  suju yhtä nopeasti kuin tavallisen savukkeen polttaminen. Al Capone pikkusikareiden polttaminen kestää noin 10 minuuttia. Suurempien sikareiden kohdalla polttamiseen menevä aika on luonnollisesti suurempi, toisinaan jopa 1–2 tuntia. 

Al Capone sikareiden valmistus

Al Capone sikareiden valmistus

Al Capone sikareiden valmistusprosessi on kohtalaisen pitkä, sillä kokonaisuudessaan aikaa kuluu valmistamiseen yli 2,5 vuotta.

Al Capone -tuotemerkin sikareiden valmistus tapahtuu näin:

 1. Tupakka kasvatetaan
 2. Tupakan lehdet ilmakuivataan
 3. Kun lehdet ovat kuivattuja, niistä valikoidaan ainoastaan parhaat lehdet
 4. Tämän jälkeen lehdet kääritään sikareiksi
 5. Kun sikarit ovat täysin valmiita, ne pakataan ja päästetään markkinoille

Tyypillisesti pikkusikarit ovat isompia sikareita kuivempia, mikä johtuu niin pakkauksesta kuin tupakan määrästä. 

Saako Al Capone sikareita kioskeilta?

Tänä päivänä monien maiden kioskeilta on mahdollista ostaa seuraavia Al Caponen -tuotteita: 

 • Al Capone Flame Filter (sekä 10 kpl että 18 kpl aski)
 • Al Capone Gold Filter (10 kpl aski)
 • Al Capone Pockets Filter (10 kpl ja 18 kpl aski)
 • Al Capone Red (10 kpl aski)

Al Capone sikareiden nikotiinipitoisuus

Nikotiinipitoisuus Al Capone sikareissa

Sikareiden nikotiinipitoisuus puhuttaa usein. Nikotiinipitoisuudet voivat vaihdella.

 • Kun tavallisessa savukkeessa on nikotiinia 8–20 mg/g, on keskimääräinen nikotiinipitoisuus savukkeilla 12 mg/g.
 • Pikkusikareissa ja sikareissa nikotiinipitoisuus on suurin piirtein samalla tasolla.
 

Käyttäjän kokemuksia Al Capone sikareista

Al Capone -sikarit tulivat ensimmäisen kerran tietoisuuteeni Etelä-Euroopan kesälomalla nuoruusvuosinani. Silloin ystävien kanssa poltimme ikonisia Al Caponen vaniljasikareita Espanjan kultahietikolla ja elämä hymyili. Nyt kun suuntasin uudelleen kohti etelää, tuntui että viilentyvä ilta ja parvekkeellemme kaikuva meren pauhu kutsuivat tunnelmoimaan jonkun muun kuin tavanomaisen savukkeen parissa. Suuntasin siis korttelimme kulmakioskiin ja etsin käsiini Al Capone -sikareita, jotka olikin helppo löytää. Takaisin hotellimme parvekkeella sytytimme sikarit ja nautiskelimme sen täyteläisestä mausta. Tuntui kun olisin taas kultaisessa nuoruusvuosieni Espanjassa.

Sikareiden ostaminen oli itsessään jo kokemus. Pienessä espanjalaiskioskissa sikareiden hinta ei päätä huimannut, ja tuntui kuin meidät olisi temmattu tunnelmalliseen kuubalaiselokuvaan lyödessäni lantit pöytään ja ottaen vastaan nostalgisen näköisen askin pikkusikareita. Eri Al Capone sikarimakuja oli tarjolla rajoitetusti. Päädyinkin pieneen Al Capone Flame -sikariaskiin, jonka hinta oli Espanjan Aurinkorannikolla 6,80€. Suomen hintatasoon tottuen tämä tuntui kohtuulliselta maksulta siitä kokemuksesta, joka sikarien polttaminen lomallamme minulle toi.

Ero Al Capone -sikareiden ja tavallisten savukkeiden välillä on huima. – niin Al Capone Flame -sikareiden polttaminen oli lähes vaniljasikareihin verrattava kokemus. Jo sikarien ulkomuoto kertoo että niiden valmistamiseen on käytetty aikaa ja että ne on kääritty huolella. Kuulinkin, että koko valmistusprosessiin voi mennä 2,5 vuotta. Toisin kuin tavallisissa savukkeissa, Al Caponen sikareissa tupakkasekoitus on kääritty aitoon tupakanlehteen. Sikarit olivat myös kuivempia kuin tavallisesti polttamani savukkeet. Muistan tämän myös niistä ajoista kun poltin Al Capone -vaniljasikareita nuoruudessani. Tämä ei kuitenkaan haitannut minua, sillä maun puolesta sikari on täyteläisempi ja kokonaisvaltaisempi elämys kuin mikään muu savuke taikka sikari jota olen elämäni aikana polttanut.

Itse sikari on perinteistä savuketta suurempi ja sen polttamiseen menee kauemmin aikaa, jopa 10 minuuttia. Tämä viehätti minua suuresti. Laskevan auringon ihaileminen Al Capone -sikari kädessä oli yksi lomani kohokohdista. Se oli täysin kiireetön hetki jolloin tunsin lähes ajan pysähtyvän.

Mutta että Al Capone on tehnyt avauksen nuuskamarkkinoille ja myy Al Capone Vanilla Mini -nimisiä vaniljanmakuisia nuuskapusseja. Mielenkiinnolla odotan mahtaako kyseinen nuuska vetää vertoja ikoniselle vaniljasikarille. Sillä välin taidan kuitenkin palata kätevästi saatavilla oleviin nikotiinipusseihin sekä vape -tuotteisiin, jotka eivät vaadi ulkomaanmatkoja eivätkä edes kulmakioskiin kävelyä, ainoastaan muutaman klikkauksen verkkokaupassa.

Muistoissani on kuitenkin aina se kultainen hetki kun istuimme ystäväni kanssa Espanjan hehkuvassa kesäillassa katsomassa auringonlaskua ja sikareistamme nousevaa hehkuvaa savua.

Pussit.comin suosittuja tuotteita

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
3.75
8 Bonuspistettä
10-19 kpl
3.65€/kpl
20-49 kpl
3.55€/kpl
50+
3.45€/kpl

Calm Nikotiinipussit

Calm – Spearmint 12mg

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
3.75
8 Bonuspistettä
10-19 kpl
3.65€/kpl
20-49 kpl
3.55€/kpl
50+
3.45€/kpl

Calm Nikotiinipussit

Calm – Mint 12mg

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
3.75
8 Bonuspistettä
10-19 kpl
3.65€/kpl
20-49 kpl
3.55€/kpl
50+
3.45€/kpl

Calm Nikotiinipussit

Calm – Cool Mint 12mg

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
3.75
8 Bonuspistettä
10-19 kpl
3.65€/kpl
20-49 kpl
3.55€/kpl
50+
3.45€/kpl

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *