Al Capone sikari (Flame jne.) – Kattavin tietopaketti

Al Capone sikari - tietopaketti

Al Capone sikarit ovat tunnetuimpia pikkusikareita markkinoilla. Suomalaiset ovat tottuneet kyseisiin pikkusikareihin jo vuosien varrella, mikä näkyy myös suosiossa.

Lähes jokainen tupakoitsija tietää merkin, vaikka ei olisi itse pikkusikareita polttanut koskaan. Toiset rakastavat Al Caponen -merkin tuotteita, kun taas toiset eivät pidä niistä ollenkaan.

Mutta mitä ne sitten ovat?

Mikä on Al Capone -tuotemerkki ja millaisia sikareita merkki tarjoaa?

Perehdytään tarkemmin Al Caponeen tässä artikkelissa. 

Maahantuojana toimii Imperial Tobacco Finland Oy. Suomeen myyntiin päätyvät ainoastaan Suomen tupakkalain mukaiset pikkusikarit, joilla ei ole ominaismakua tai ominaistuoksua. Tämän vuoksi Suomesta ei voi löytää aiemmin suosituimpia pikkusikareita, mutta tavallisia pikkusikareita valikoimista voi yhä löytää. 

Sikarit – Mitä ne ovat?

Kuva Al Capone sikarista

Mikä tekee sikarista sikarin?

Tupakkakääre, joka antaa polttajalle täysin erilaisen makuelämyksen kuin tavallinen tupakka.

Al Capone on historiansa aikana pyrkinyt aina laadukkaisiin sikareihin. Vaikka pikkusikarit ovat tutumpia, ovat myös isommat sikarit osa tuoteperhettä. Nykyisin Al Capone on löytänyt tiensä sikarien ohella nuuskamarkkinoille

 • Al Caponen pikkusikarit ovat kooltaan noin 10 cm pitkiä.
 • Sikarit kääritään tupakan lehteen ja täytetään tupakkasekoituksella.
 • Al Capone -tuotemerkiltä löytyy sekä filtterittömiä että filtterillisiä sikareita, joita suomalaisten suosiossa on Flame – jossa on aktiivihiilisuodatin.
 • Sikarin hengittämistä ei kuitenkaan suositella, oli pikkusikarissa filtteri tai ei. 

Sikareiden polttaminen on hidasta ja maltillista, eikä edes yhden pikkusikarin polttaminen  suju yhtä nopeasti kuin tavallisen savukkeen polttaminen. Al Capone pikkusikareiden polttaminen kestää noin 10 minuuttia. Suurempien sikareiden kohdalla polttamiseen menevä aika on luonnollisesti suurempi, toisinaan jopa 1–2 tuntia. 

Al Capone sikareiden valmistus

Al Capone sikareiden valmistus

Al Capone sikareiden valmistusprosessi on kohtalaisen pitkä, sillä kokonaisuudessaan aikaa kuluu valmistamiseen yli 2,5 vuotta.

Al Capone -tuotemerkin sikareiden valmistus aloitetaan:

 1. tupakan kasvattamisesta, jonka jälkeen
 2. lehdet ilmakuivataan.
 3. Kun lehdet ovat kuivattuja, niistä valikoidaan ainoastaan parhaat lehdet.
 4. Tämän jälkeen lehdet kääritään sikareiksi ja kenties
 5. kastetaan konjakkiin tai rommiin.
 6. Kun sikarit ovat täysin valmiita, ne pakataan ja päästetään markkinoille.

Tyypillisesti pikkusikarit ovat isompia sikareita kuivempia, mikä johtuu niin pakkauksesta kuin tupakan määrästä. 

Vaniljan makuinen Al Capone sikari

Kautta aikojen yksi tunnetuimmista Al Capone -tuoteperheen Al Capone Vanilla.

Aiemmin markkinoilla olleet vaniljan makuiset pikkusikarit ovat kuitenkin kadonneet historian havinaan, eikä niitä nykyisin enää markkinoilta löydy. Tuotetta ei enää valmisteta ollenkaan, eikä sitä voi saada mistään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tuote olisi painunut unholaan. 

Tällä hetkellä Al Caponea löytyy vaniljan makuisena ainoastaan nuuskana, jonka nimi on Al Capone Vanilla Mini.

Al Capone Vanilla nuuskaKyseessä on ohuessa pussissa oleva nuuska, jonka makuna on selkeästi vanilja. Pussi on valkoinen ja kuiva, eikä valuta tai värjää hampaita.

Vielä toistaiseksi Al Capone on uutuus ja pieni tekijä nuuskamarkkinoilla, mutta nopean nikotiinin imeytymisen ja miellyttävän maun vuoksi voi Al Capone olla tulevaisuudessa suosittu merkki myös nuuskamarkkinoilla.

Tällä hetkellä suosittelemme kuitenkin kokeilemaan tunnetumpia hyväksy todettuja nikotiinipussibrändejä kuten Killaa tai Chapo Whitea. Nikotiinipusseilla huomattava määrä etuja nuuskaan nähden, suurimpana vähäisempi haitallisten yhdisteiden määrä sekä miellyttävä maku.

Al Capone sikareiden kaikki maut

Al Capone tuoteperheeseen kuuluu erilaisia makuja, joissa yhdistyvät tupakan lehdet, laatu sekä konjakki tai rommi.

Nykyisin muita makuja ei sikareiden parissa ole tarjolla, mutta erilaiset koot, kääreet sekä käärintätavat määrittelevät maun ohella lopputuloksen. Tällä hetkellä maut kiteytyvät seuraaviin variaatioihin: 

 • Al Capone Sweets – eli konjakkiin kastetut pikkusikarit sekä tuplasikarit
 • Al Capone Jamaica Blaze – eli rommiin kastetut pikkusikarit. 
 • Al Capone Slim – rommiin kastetut ja käsin käärityt pikkusikarit

Historian aikana Al Capone -tuoteperheeseen on kuitenkin kuulunut myös useita muita makuja. Rakastetut vaniljan makuiset Al Capone pikkusikarit olivat suuressa suosiossa ja niitä ostettiin erityisesti Virosta ja risteilyillä Tax Free kaupoista. Nykyisin kuitenkin makuvalikoima on muuttunut suppeammaksi, mikä harmittaa kuluttajia. 

Makuvaihtoehtojen onnistumiseen vaikuttaa kuitenkin oleellisella tavalla käärintätavan ohella sikarin filtteri.

Jos pikkusikarin polttaminen ilman filtteriä tuntuu ikävältä, löytyy Al Caponelta myös vahtoehtona aktiivihiilisuodattimella varustetut pikkusikarit. 

Al Capone Flame Pockets Filter -sikareiden hinta

Al Capone Flame Pockets FilterMonia tuntuu kiinnostavan erityisesti suositun Al Capone Flame -sikarin hinta, ja selvittelimmekin asiaa tätä artikkelia varten.

Hinnat vaihtelevat toki paljon ostopaikasta riippuen, mutta tässä erään ostopaikan hinnat tällä hetkellä:

 • Pieni aski: 6,80€
 • Iso aski: 11,90€

Al Capone sikareiden ostaminen

Al Capone sikareiden ostaminen

Pikkasikareita on mahdollista ostaa Suomessa tupakkatuotteita myyvistä liikkeistä, joihin kuuluvat esimerkiksi suurimmat päivittäistavarakaupat, kuten K-ryhmä sekä S-ryhmä.

Aiemmin halvat pikkusikarit eivät kuitenkaan ole pysyneet edullisina, vaan hinta on tupakkalain myötä noussut suuremmaksi.

Pikkusikareita koskevat samat lait ja säännöt kuin muitakin tupakkatuotteita, joten myös Suomessa myytäviin Al Capone -tuotteisiin on lisätty tupakkalain edellyttämät varoitusmerkinnät sekä niissä on lain edellyttämä tuoteilmoitus. Näin ollen askien ulkoasu on muuttunut, vaikka tuote itsessään on pysynyt samana. 

Aluksi tupakkalaki muutti suomalaisten tupakointi tottumuksia, sillä savukkeiden hinnan noustessa pikkusikarien hinta ei aluksi noussut samalla tavalla. Tämä tarkoitti sitä, että pikkusikarien hinta saattoi olla peräti puolet tavallisten savukkeiden hinnasta. Suomalaiset kuluttajat päätyivätkin yhä useammin pikkusikarien pariin, kun savukkeiden myynti samaan aikaan hidastui. Pikkusikarit eivät kuitenkaan missään vaiheessa nousseet savukkeita suositummiksi. 

Al Capone sikareiden hinnat

Al Capone sikareiden hinnat ovat nousseet muiden tupakkatuotteiden kanssa samaa tahtia, mikä onkin nostanut niiden kysyntää entisestään ulkomaan matkailijoiden keskuudessa:

 • Suomessa Al Caponen -tuoteperheen tuotteita on mahdollista saada 8–13 € hinnalla, riippuen askin koosta sekä sikarin koosta.  Tyypillisesti 10 kappaleen aski on syksyllä 2022 12,50 €. 

Saako Al Capone sikareita R-kioskilta?

Vielä jokunen vuosi sitten Al Caposen vaniljasikarit olivat suuressa suosiossa. Mutta vuonna 2020 syntyi uusi Suomen tupakkalaki, joka vei maut pois tupakkahyllyiltä.

Nykyisin kuluttajille ei saa myydä savukkeita tai kääretupakkaa, jolla olisi tunnusomainen maku tai tuoksu. Leikkuri kävi kovana ja myös Al Caponen vaniljasikarit putosivat markkinoilta pois. 

Tänä päivänä R-kioskeilta on mahdollista ostaa seuraavia Al Caponen -tuotteita: 

 • Al Capone Flame Filter (sekä 10 kpl että 18 kpl aski)
 • Al Capone Gold Filter (10 kpl aski)
 • Al Capone Pockets Filter (10 kpl ja 18 kpl aski)
 • Al Capone Red (10 kpl aski)

Al Capone sikarit Prismassa ja K-marketissa

Nykyisin Al Capone sikareiden hankkiminen sekä K-marketista että Prismasta on haastavaa. Syynä on myös tässä tapauksessa Suomen tupakkalaki.

Myöskään päivittäinkaupoista ei löydy enää vaniljan makuista Al Caponen -pikkusikaria. Al Caponen pikkusikareita on kuitenkin ostettavissa niiltä kassoilta, joilla on lupa myydä tupakkatuotteita kuluttajille. 

Al Capone sikareiden nikotiinipitoisuus

Nikotiinipitoisuus Al Capone sikareissa

Sikareiden nikotiinipitoisuus puhuttaa usein. Nikotiinipitoisuudet voivat vaihdella, mutta sikarit voidaan ottaa tavallisten savukkeiden rinnalle vertailussa:

 • Kun tavallisessa savukkeessa on nikotiinia 8–20 mg/g, on keskimääräinen nikotiinipitoisuus savukkeilla 12 mg/g.
 • Pikkusikareissa ja sikareissa nikotiinipitoisuus on keskimäärin sa,a, sillä määrä vaihtelee 11,1–15,6 mg/g ja keskimäärin noin 12 mg/g. 

Savukkeisiin verrattuna nikotiinipitoisuus on siis grammamääräisesti sama. On kuitenkin hyvä huomioida, että Al Capone pikkusikarit ovat suurempia kuin tavalliset savukkeet, jolloin myös savukkeen sisältämä nikotiinimäärä on suurempi.

Sikarin sisältämään nikotiinin määrään kun vaikuttaa automaattisesti tupakan määrä tuotteessa. Al Caponen pikkusikarit sisältävät näin ollen vähemmän tupakkaa kuin Al Caponen -tuotemerkin suuremmat sikarit. 

Pikkusikarit – Se terveellisempi valinta vai eikö sittenkään?

Kun pikkusikarien nikotiinipitoisuutta vertaa tavallisiin savukkeisiin, on nikotiinipitoisuus huomattavasti suurempi. On yleinen harhaluulo, että sikarit olisivat terveellisempi vaihtoehto, sillä sikarien savua ei vedetä henkeen. Nikotiini kuitenkin imeytyy elimistöön suun limakalvojen kautta ja sikaritupakassa olevat myrkyt ovat tismalleen samoja savukkeiden sisältämien myrkkyjen kanssa.

Nikotiinittomat kertakäyttöiset vapet Al Capone sikareiden tilalle?

Pussit.comin valikoimasta löytyy runsaasti herkullisen makuisia nikotiinittomia kertakäyttöisiä vapeja, joita monet ovat päättäneet kokeilla sikareiden korvikkeena. Ne ovat monien mielestä paremman makuisia ja vähemmän haitallisia terveydelle. Kaikkia Pussit.comin kertakäyttöisiä ja nikotiinittomia vapeja voit tilata ilman rajoituksia laillisesti Suomeen.
 
Tässä suosittuja vapeja verkkokaupassamme:
Varasto loppu
6.90
14 Bonuspistettä
6.90
14 Bonuspistettä
10-19 kpl
6.80€/kpl
20-49 kpl
6.70€/kpl
50+
6.60€/kpl
6.90
14 Bonuspistettä
10-19 kpl
6.80€/kpl
20-49 kpl
6.70€/kpl
50+
6.60€/kpl
6.90
14 Bonuspistettä
10-19 kpl
6.80€/kpl
20-49 kpl
6.70€/kpl
50+
6.60€/kpl

Parhaat nikotiinipussit korvaamaan Al Capone sikarit

Nikotiinipussit ovat myös hyvä tapa lopettaa tupakointi tai sikarinpoltto. Pussit.comin kaupasta löytyvät nikotiinipussit ovat kaikki alle 4mg vahvuisia per annospussi nikotiinipitoisuudeltaan, joten niitäkin voi laillisesti tilata Suomeen omaa käyttöä vastaavan määrän kuukausittain.

Pussit.comin suosittuja nikotiinipusseja:

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
5.50
11 Bonuspistettä
10-19 kpl
5.40€/kpl
20-49 kpl
5.30€/kpl
50+
5.20€/kpl
Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
5.50
11 Bonuspistettä
10-19 kpl
5.40€/kpl
20-49 kpl
5.30€/kpl
50+
5.20€/kpl

LOOP Nikotiinipussit

LOOP – Licorice Fusion 9mg

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
5.50
11 Bonuspistettä
10-19 kpl
5.40€/kpl
20-49 kpl
5.30€/kpl
50+
5.20€/kpl

LOOP Nikotiinipussit

LOOP – Hot Rhubarb 9mg

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
5.50
11 Bonuspistettä
10-19 kpl
5.40€/kpl
20-49 kpl
5.30€/kpl
50+
5.20€/kpl

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *