Moods pikkusikarit – infopaketti ja kokemuksia

Moods

Moods pikkusikarit ovat yksi suosituimpia pikkusikarimerkkejä monissa Euroopan maissa. Moods sikarit tunnetaan pikkusikareita polttelevien keskuudessa hyvin, sillä tuotteella on pitkä historia takanaan.

Moods sikarit lanseerattiin vuonna 1994, joten takana on jo lähes kolmenkymmenen vuoden taival pikkusikarimarkkinoilla.  

Ilmestyessään vuonna 1994 Moods pikkusikarit olivat markkinoiden ensimmäisiä aromaattisia pikkusikareita, eikä tyylisuunta ole kadonnut tähän päivään mennessä.

Millaisia ovat Moods pikkusikarit?

Tupakan maku on tyypillisesti voimakas. Moods pikkusikarien polttamiseen kuluu aikaa keskimäärin viidestä kymmeneen minuuttia, joten kauaa ei yksi pikkusikari kestä. Moodsin pikkusikarit eivät näin ollen ole paljoa pidempikestoisia kuin tavalliset savukkeet. 

  • Moodsilla on erilaisia vaihtoehtoja pikkusikareiden parissa: Markkinoilta löytyvät niin filtterilliset kuin filtterittömät pikkusikarit.

Moods Flame 

  • Moods tuoteperheeseen kuuluva Moods Flame Filter on pikkusikari, jossa on filtteri.
  • Kooltaan sikarit ovat suunnilleen tavallisen savukkeen kokoisia pituudeltaan ja paksuudeltaan.
  • Ennen pikkusikarin sytyttämistä voi tuotteesta havaita Moodsille tyypillisen hieman kahvimaisen tuoksun.
  • Myös  kurkkutuntuma on Moodsille tyypillesen pehmeä ja miellyttävä, eikä ollenkaan terävä.   

Moods Flame on hyvin maustettu sikari, jonka maku on hieman makea eikä ollenkaan terävä. Maku on kaikinpuolin pehmeä ja muistuttaa hyvin paljon Al Capone -merkin Flame -pikkusikareita. Vaikka alussa tuoksu on kahvimainen, ei polttaessa samaa makua ole tiedossa. Poltettaessa maku on enemmän konjakkimainen. 

Moods Flame Filter pikkusikarit ovat nopeita polttaa, sillä itse polttaminen kestää maksimissaan viidestä kymmeneen minuuttia. Loppua kohden tuntuma muuttuu terävämmäksi ja väkevämmäksi.

Tietoa Moods pikkusikareista

Pikkusikareista moni tunnistaa Ritmeester Moods pikkusikarit, jotka myydään ruskeissa tyylikkäissä paketeissa:

  • Yhdessä paketissa on yleensä 10 tai 20 kappaletta filtterillisiä pikkusikareita, mutta markkinoilla on myös filtterittömiä Moods pikkusikareita.
  • Näppärät rasiat pitävät pikkusikarit kunnossa ja tarjoaa näyttävän suojan.

Pikkasikarit ovat nousseet vuosien aikana ajoittain suurempaan suosioon, kun tupakan hinta on noussut kaikissa Euroopan maissa. Tupakkalakien myötä aluksi tavallisten savukkeiden hinnat nousivat, mutta pikkusikarit pysyivät kohtalaisen pitkään edullisina.

Tupakkalaki iski myös lopulta pikkusikareihin, joiden hinnat lähtivät myös nousemaan. Nykyisin ei enää ole mahdollista löytää rasiaa pikkusikareita, joiden hinta on kolme euroa, sillä summat lähentelevät tyypillisesti kymmentä euroa. 

Ovaatko pikkusikarit terveellisempi vaihtoehto tavallisille savukkeille?

Tyypillinen ajatus on, että koska pikkusikarien savua ei vedetä keuhkoihin asti, olisivat pikkusikarit terveellisempi vaihtoehto.

Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Myös pikkusikarit (ja isot sikarit) ovat terveydelle haitallisia tuotteita, jotka aiheuttavat voimakasta riippuvuutta. 

Vaikka savua ei vedetä henkeen, imeytyy nikotiini sekä tupakassa olevat myrkyt elimistöön suun limakalvojen kautta.

Sikaritupakan ja tavallisten savukkeiden sisältämät myrkyt ovat samoja, eikä kummassakaan tapauksessa kyseessä ole terveydelle hyödyllinen tuote.

Yksi eron nousee kuitenkin myös esiin sikarien ja savukkeiden polttamisen välillä. On hyvin tavallista, että savukkeita poltetaan tiuhempaan kuin sikarituotteita. Näin ollen sikarien kanssa ei tule vastaan samaa säännöllistä rytmiä kuin savukkeiden aikana.

 

Käyttäjän kokemus Moods pikkusikareista

Pussit.comin suosittuja tuotteita

Huomasin ensimmäisen kerran kun poltin Moods pikkusikareita, miten erilainen kokemus oli tavallisiin savukkeisiin verrattuna. Näitä sikareita poltin ainoastaan juhlapäivinä, mausta ja elämyksestä hitaasti nautiskellen. Tuntuukin, että jos joskus vielä polttaisin uudelleen, niin luultavasti palaisin näiden Moods pikkusikarien pariin, ja polttaisin ainoastaan erityislaatuisina juhlapäivinä. Ehkä syntymäpäivän kruunaaminen yhdellä laadukkaalla sikarilla onkin ainut oikea tapa käyttää nikotiinituotteita.

Viimeksi kun vierailin Espanjassa, huomasin että Moods sikarien hinta on noussut huomattavasti männävuosilta: 20 sikarin rasia taisi olla lähemmäs 16 euroa, eli huomattavasti kalliimpi kuin tavallisen savukeaskin hinta. Tällä hinnalla saa kylläkin tyylikkään rasian, joka jo itsessään viestittää, että kyseessä ei olekaan mikään päivittäin poltettava tupakkatuote, vaan korkeatasoinen, lähes nostalginen, sikari. Kuitenkaan Moods sikarien hinta ei poista sitä tosiasiaa, että tupakkatuotteet ne vaan kallistuvat ympäri maailman, ja niiden polttamatta jättäminen kokonaisuudessaan olisi terveydelle ja lompakolle paras valinta.

Jos kuitenkin jotain sikaria polttaisin, niin Moods olisi valintani. Kaikki sikarit kääritään käsin, eikä koneellisesti, mikä tuo niihin erityislaatuista tunnelmaa. Moods pikkusikarien maku on pehmeä ja jopa hieman makea. Sikarin polttamiseen ei minulla mennyt tavallista savuketta kauemmin, ehkä viidestä kymmeneen minuuttia. Kuitenkin elämys oli täysin erilainen, jotenkin siinä oli enemmän eleganttia särmää.

Ostin viime matkallani Moods Flame -pikkusikareita, jotka muistuttivat paljon Al Capone Flame -sikareita. Moods Flame -sikarien tuoksu oli epäilemättä kahvimainen, mutta maku oli kuitenkin konjakkimaisempi, alussa pehmeä joka muuttui sikaria poltettaessa väkevämmäksi. Myös tietysti polttaminen itsessään on hieman erilaista, sillä sikaria poltettaessa savua ei vedetä keuhkoihin asti. Nautin kokemuksesta alusta loppuun asti. Huomaan kuitenkin, että kaikessa ylhäisyydessään nämä sikarit ovat aivan yhtä koukuttavia kuin mikä tahansa nikotiinituote.

Ennen matkaani olin kuullut eri Moods sikarimauista, mutta huomasin, että Moods Flame -sikarit olivat ainoat mitä myytiin Espanjan lomakohteessani. Naapurini, vanha ja ylevä espanjalaisherra, kertoi että ennen kun tupakkalakia tiukennettiin ympäri Eurooppaa, Moods pikkusikareita oli saatavilla vaniljanmakuisena, joka oli hänen henkilökohtainen suosikkinsa. Moods Flame -sikareiden omalaatuinen maku piti minut tyytyväisenä lomani ajan, enkä itse jäänyt kaipaamaan eri makuvaihtoehtoja. Minusta kuulostaa, että vaniljanmakuiset sikarit luultavasti vain houkuttelevat enemmän käyttäjiä kokeilemaan niitä, joten niiden kieltäminen lailla toivottavasti rajoittaa nikotiinituotteiden käyttöä etenkin nuorten keskuudessa.

Vaikka olen elämäni aikana nauttinut useaan otteeseen Moods sikarien mausta, tuntumasta, ja niiden tuomasta tunteesta, olen viime aikoina pyrkinyt pääsemään eroon nikotiinituotteista kokonaisuudessaan. Jos joku kaunis päivä juhlistan 60-vuotissyntymäpäivääni yhdellä Moods pikkusikarilla, tulen nauttimaan siitä enemmän ja kokonaisvaltaisemmin kuin koskaan ennen.

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
5.90
12 Bonuspistettä
10-19 kpl
5.80€/kpl
20-49 kpl
5.70€/kpl
50+
5.60€/kpl
Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
5.90
12 Bonuspistettä
10-19 kpl
5.80€/kpl
20-49 kpl
5.70€/kpl
50+
5.60€/kpl
Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
5.90
12 Bonuspistettä
10-19 kpl
5.80€/kpl
20-49 kpl
5.70€/kpl
50+
5.60€/kpl
Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
5.90
12 Bonuspistettä
10-19 kpl
5.80€/kpl
20-49 kpl
5.70€/kpl
50+
5.60€/kpl

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *