Moods Pikkusikarit – Kannattaako käyttää?

Moods sikarit

Moods pikkusikarit ovat yksi suosituimpia pikkusikarimerkkejä Suomessa. Ritmeesterin Moods sikarit tunnetaan pikkusikareita polttelevien keskuudessa hyvin, sillä tuotteella on pitkä historia takanaan.

Moods sikarit lanseerattiin vuonna 1994, joten takana on jo lähes kolmenkymmenen vuoden taival pikkusikarimarkkinoilla.  

Ilmestyessään vuonna 1994 Moods pikkusikarit olivat markkinoiden ensimmäisiä aromaattisia pikkusikareita, eikä tyylisuunta ole kadonnut tähän päivään mennessä.

Moods sikarit valmistetaan hienoimmista tupakoista, joita Virginiasta, itämaista ja trooppisista maista on saatavilla. Kaikki pikkusikarit ovat käsin kääritty korkealuokkaiseen tupakanlehteen, mikä tuokin mukanaan Moodsille ominaisen aromaattosen savun. 

Moodsin tarina

Kaikella on aina tarinansa, eivätkä Moods pikkusikarit ole tässä asiassa poikkeus.

Ritmeester on toiminut tupakkamarkkinoilla jo yli 130 vuotta, sillä yritys on perustettu jo vuonna 1887.

Alun perin yrityksen perustivat Hollannin Veenendaalissa Jochem ja Marinus van Shuppen. Ritmeester vakiintui yrityksen nimeksi kuitenkin vasta vuonna 1915. 

Jochem ja Marinus van Shuppen halusivat tuoda markkinoille kaikkein laadukkaimmat sikarit, joten heidän tuli suunnata katseensa päiväntasaajan alapuolelle:

 • Indonesia sekä
 • Brasilia,
 • Kuuba ja
 • Karibia tarjoavat tupakanviljelyn kannalta parhaat olosuhteet, joten viljeleminen aloitettiin näillä alueilla. 

Vuodesta 1989 alkaen Ritmeester on ollut osa Dannemann Groupia, joka on sitoutunut hienoimpien tupakkatuotteiden valmistukseen. Yritys on kasvanut ja monipuolistunut viimeisen 19 vuoden aikana. Tupakkatuotteissa käytetään Terra Dannemanilla kasvatettua tupakkaa – ja jokainen sikari ja pikkusikari valmistetaan käsityönä. 

Nykyisin Ritmeesterin sikareita ja pikkusikareita myydään yli 60 maassa.

Dannemann Groupin brändejä ovat tänä päivänä:

 • Moods,
 • Al Capone,
 • Ritmeester,
 • Danneman sekä
 • Royal Dutch.

Dannemann uskoo kestävään kehitykseen, mikä näkyy myös yrityksen metsitysohjelmassa, joka käynnistyi vuonna 2001. 

Millaisia ovat Moods pikkusikarit?

Moodsit ovat makeita ja miedon makuisia pikkusikareita, eikä poltettaessa ole odotettavissa kitkerää loppumakua.

Tupakan maku on tyypillisesti voimakas, mutta itse sikarista tulee imeä kunnolla, jotta tuntumaa tulee. Moods pikkusikarien polttamiseen kuluu aikaa keskimäärin viidestä kymmeneen minuuttia, joten kauaa ei yksi pikkusikari kestä. Moodsin pikkusikarit eivät näin ollen ole paljoa pidempikestoisia kuin tavalliset savukkeet. 

 • Moodsilla on erilaisia vaihtoehtoja pikkusikareiden parissa: Markkinoilta löytyvät niin filtterilliset kuin filtterittömät pikkusikarit.
 • Näiden lisäksi Moods valmistaa innovatiivisia pikkusikareita, joissa on laajennettu filtteri. Moodsin sikarit ovat käsin käärittyjä, mikä luonnollisesti vaikuttaa positiivisesti kokemukseen polttamisesta, mutta negatiivisesti hintaan. Moods on kuitenkin tasalaatuinen tuote ja jokainen pikkusikari on viimeistelty ja laadukas. 

Moods pikkusikarien hinta

Moods pikkusikarit eivät ole kalleimmasta päästä olevia pikkusikareita, mutta eivät myöskään halvimpia:

 • 10 kappaleen rasian Moods pikkusikareita voi saada 8 eurolla,
 • kun halvimmat pikkusikarit ovat 10 kappaleen rasioissa 4–5 euroa  ja kalleimmat jopa 16 euroa. Tulevaisuuden hintaa on kuitenkin haastavaa arvioida, sillä tupakkalain mukanaan tuomat hinnan korotukset iskevät myös Moods pikkusikareihin. 

Hinta-laatusuhde onkin erinomainen, sillä tuotteita ei ole käännetty koneellisesti, vaan käsin.

Koneella käärityt pikkusikarit ovat edullisempia kuin käsin käännetyt, mikä luonnollisesti nostaa Moods pikkusikarien hintaa. Käsityönä valmistetut sikarit ovat kuitenkin tyypillisesti laadukkaampia kuin koneella tehdyt. 

Moods Flame 

 • Moods tuoteperheeseen kuuluva Moods Flame Filter on pikkusikari, jossa on filtteri.
 • Kooltaan sikarit ovat suunnilleen tavallisen savukkeen kokoisia pituudeltaan ja paksuudeltaan.
 • Ennen pikkusikarin sytyttämistä voi tuotteesta havaita Moodsille tyypillisen hieman kahvimaisen tuoksun.
 • Myös  kurkkutuntuma on Moodsille tyypillesen pehmeä ja miellyttävä, eikä ollenkaan terävä.   

Moods Flame on hyvin maustettu sikari, jonka maku on hieman makea eikä ollenkaan terävä. Maku on kaikinpuolin pehmeä ja muistuttaa hyvin paljon Al Capone -merkin Flame -pikkusikareita. Vaikka alussa tuoksu on kahvimainen, ei polttaessa samaa makua ole tiedossa. Poltettaessa maku on enemmän konjakkimainen. 

Moods Flame Filter pikkusikarit ovat nopeita polttaa, sillä itse polttaminen kestää maksimissaan viidestä kymmeneen minuuttia. Loppua kohden tuntuma muuttuu terävämmäksi ja väkevämmäksi. Näin ollen kokemus ei ole sama pikkusikarin alusta loppuun saakka. 

Myös Moods Flame pikkusikarien hintaan on uusi tupakkalaki iskenyt, sillä 20 kappaleen rasia maksaa tällä hetkellä noin 16 €. Näin ollen pikkusikarien hinta on jo ylittänyt tavallisen tupakan hinnan. 

Tupakkalain vaikutukset Moods pikkusikareihin

Pikkusikareista moni tunnistaa Ritmeester Moods pikkusikarit, jotka myydään ruskeissa tyylikkäissä paketeissa:

 • Yhdessä paketissa on yleensä 10 tai 20 kappaletta filtterillisiä pikkusikareita, mutta markkinoilla on myös filtterittömiä Moods pikkusikareita.
 • Näppärät rasiat pitävät pikkusikarit kunnossa ja tarjoaa näyttävän suojan.
 • Odotettavissa on kuitenkin muutoksia pikkusikareiden pakkauksiin, sillä tupakkalailla pyritään tulevaisuudessa myös yhtenäistämään askien ulkonäöt, jolloin kaikki pikkusikariaskit olisivat saman näköisiä. 

Pikkasikarit ovat nousseet vuosien aikana ajoittain suurempaan suosioon, kun tupakan hinta on noussut. Tupakkalakien myötä aluksi tavallisten savukkeiden hinnat nousivat, mutta pikkusikarit pysyivät kohtalaisen pitkään edullisina.

Tupakkalaki iski myös lopulta pikkusikareihin, joiden hinnat lähtivät myös nousemaan. Nykyisin ei enää ole mahdollista löytää rasiaa pikkusikareita, joiden hinta on kolme euroa, sillä summat lähentelevät tyypillisesti kymmentä euroa. Tulevaisuudessa myös pikkusikarien hinnat tulevat nousemaan säännöllisesti, kuten on käynyt myös tavallisille savukkeille.  

Tupakkalain avulla pyritään savuttomaan Suomeen vuoteen 2030 mennessä. Odotettavissa onkin lisää tiukennuksia ja alati nousevia hintoja. Voikin olla aika harkita, jos omalla kohdalla savuttomuus olisi ajankohtainen asia. Markkinoilla on kuitenkin runsaasti nikotiinivalmisteita, joilla tupakoinnista voi päästä eroon. 

Mistä Moods pikkusikareita voi ostaa? 

 • Moods pikkusikareita voi ostaa Suomessa päivittäistavarakaupoista, joskin myymälöiden valikoimat vaihtelevat.
 • Asiakkaiden tulee itse tietää tuotteiden nimet, sillä nykyisin tupakkatuotteita ei saa pitää esillä eivätkä kaupat saa kertoa valikoimistaan asiakkaille.
 • Tyypillisesti pikkusikareita saa kuitenkin ostettua S-ryhmän ja Keskon myymälöistä sekä R-kioskeilta. Koska tuotteita ei saa pitää esillä, tulee asiakkaan pyytää myyjältä haluamansa tuote.

Suomalaiset tunnetaan myös risteilyhulluna kansana, joka matkustelee usein sekä Tallinnaan että Tukholmaan. Tyypillisesti pikkusikareita voi ostaa myös laivojen Tax Free myymälöistä, sekä maissa käydessä. Moods sikareita löytyy muun muassa Tallinkin laivoilta, jotka kuljettavat matkailijoita Helsingin ja Tallinnan välillä. Laivalta ostaessa tulee kuitenkin aina muistaa tarkistaa maahantuonti säännöt, jotta ikäviltä yllätyksiltä voi välttyä.

Ovaatko pikkusikarit terveellisempi vaihtoehto tavallisille savukkeille?

Tyypillinen ajatus on, että koska pikkusikarien savua ei vedetä keuhkoihin asti, olisivat pikkusikarit terveellisempi vaihtoehto.

Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Myös pikkusikarit (ja isot sikarit) ovat terveydelle haitallisia tuotteita, jotka aiheuttavat voimakasta riippuvuutta. 

Tavallisiin savukkeisiin verrattuna pikkusikareissa on enemmän nikotiinia. Vaikka savua ei vedetä henkeen, imeytyy nikotiini sekä tupakassa olevat myrkyt elimistöön suun limakalvojen kautta.

Sikaritupakan ja tavallisten savukkeiden sisältämät myrkyt ovat samoja, eikä kummassakaan tapauksessa kyseessä ole terveydelle hyödyllinen tuote. Sikareissa on usein jopa suurempia määriä myrkkyjä kuin tavallisissa savukkeissa. 

Yksi eron nousee kuitenkin myös esiin sikarien ja savukkeiden polttamisen välillä. On hyvin tavallista, että savukkeita poltetaan tiuhempaan kuin sikarituotteita. Näin ollen sikarien kanssa ei tule vastaan samaa säännöllistä rytmiä kuin savukkeiden aikana. Tämä voi olla olennaisessa merkityksessä, jos ajatuksena on lopettaa sikareiden polttaminen. Nikotiiniriippuvuus iskee kuitenkin myös sikarien polttajiin, joten lopettaessa on tärkeää miettiä millä nikotiinin himon sammuttaa. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *