Savuton Suomi 2022 – kuinka lopetat tupakoinnin nikotiinipussien avulla

Nikotiinipussit

Päivitetty 28.07.2022

Mennään ajassa taaksepäin. 40 vuotta sitten tupakointi oli normaalia sisätiloissa, työpöydän ääressä sekä ravintoloissa. Jopa busseissa ja lentokoneissa oli laillista polttaa. Yhä 20 vuotta sitten tupakointi oli arkipäivää monessa tilanteessa, jossa sitä ei nykyisin enää suvaita. Monet muistavat ravintolaillat, kun baarissa poltettiin samalla kun juotiin. Tupakan haju oli voimakas vaatteissa ja hiuksissa, vaikka ei olisi itse tupakoinut. Vuosien varrella tupakointiin alettiin puuttua ja tupakka lakeja alettiin tiukentamaan. Syynä ei tietenkään ollut tupakoitsijoiden kiusaaminen vaan tupakoinnista aiheutuvien haittojen minimoiminen. Tupakoinnin aiheuttamat terveydelliset ongelmat ovatkin useimmille suomalaisille erittäin tuttu aihe, eikä haittoja enää nykyisin vähätellä tai kyseenalaisteta samalla tavalla, kuin vuosikymmeniä sitten.

Nykyisin julkisissa kulkuvälineissä ei saa enää tupakoida. Ravintoloissa käydessä tupakointi tapahtuu tupakkakopissa, mikä suojelee muita asiakkaita tupakansavulta. Ja entäpä töissä polttaminen? Yhä useampi työpaikka on nykyisin savuton. Enää tauot eivät kulu ainoastaan tupakointiin, eikä muut työntekijät tai asiakkaat altistu tupakansavulle. Työympäristö on näin ollen turvattu, eikä töissä käydessä tarvitse altistua tupakan savulle. Monille savuton työpaikka on ollut tärkeä osa tupakoinnin lopettamista. Työpäivä ilman tupakkaa voi olla liikkeelle sysäävä voima, kun tupakoinnin haluaa lopettaa. Nikotiinin tarve kuitenkin pysyy läpi työpäivän, joten mistä saada nikotiini miellyttävällä tavalla? 

Miten tupakoinnista voi päästä eroon? 

Tupakointi on hyvin voimakkaasti riippuvuutta aiheuttava erittäin kallis tapa, josta eroon pääseminen on hyvin hankalaa. Apua on tarjolla monenlaista, mutta kuitenkaan mikään apu ei ole varmasti toimiva. Siksi tupakointia ei koskaan kannata aloittaa saati kokeilla. Tälläkin hetkellä moni harkitsee tupakoinnin lopettamista ja useat yrittävät lopettaa tupakoinnin. Mutta mikä avuksi? Toiset kokeilevat hypnoosia, toiset lääkkeitä ja kolmannet siirtyvät muihin nikotiini valmisteisiin. Lopettaminen on haastavaa ja voi aiheuttaa voimakasta stressiä.

Tupakoinnin lopettamisen ollessa kyseessä, tulee tupakoitsijan itse haluta lopettamista. Lopettaminen on itsessään jo hyvin hankalaa, mutta jos syynä on painostus, voi lopettaminen hankaloitua entisestään. Onkin tupakoitsijan kannalta oleellista tiedostaa omat syyt ja halut lopettamiselle. Näin motivaatio tupakoinnin lopettamiseksi on suuri. Kun motivaatiota on riittävästi, on seuraavaksi aika valita tapa, jolla tupakoinnin haluaisi lopettaa. Toiset lopettavat kuin seinään, ilman mitään korvikkeita. Suuri osa ihmisistä kuitenkin kaipaa jonkinlaista korviketta. Yksi mahdollinen korvike on miedot 4mg tai alle nikotiinia sisältävät nikotiinipussit, jotka ovat nykyaikainen tapa siirtyä tupakoinnista muuhun vähemmän haitalliseen nikotiinin lähteeseen matkalla kohti kokonaan lopettamiseen. 4mg nikotiinia on yleisin taso jota käytetään nikotiinin vieroitushoitotuotteissa kuten esimerkiksi Nicorettessa. Nikotiinipusseissa on max 4mg nikotiinia per annos mutta myynnissä on myös miedompia kuten 3mg tai 1.5mg nikotiinia sisältävät versiot.

Nikotiinipussit avuksi lopettamiseen

Kun tupakoinnin lopettaminen tulee ajankohtaiseksi, on hyvä pohtia millaisista asioista voi apua lopettamiseen saada. Monille apu löytyy nikotiinivalmisteista. Oman suosikki valmisteen löytäminen voi kuitenkin olla haastavaa, sillä nikotiinituotteita on paljon erilaisia ja osa on hyvin kalliita. Siksi vain kokeiluun nikotiinivalmiste hankkiminen ei välttämättä houkuttele.  

Yksi hyvä tapa on kokeilla lopettamista nykyaikaisten nikotiinipussien avulla. Nikotiinipussit ovat tupakkavapaita pussinuuskaa mukailevia tuotteita, jotka sisältävät nikotiinia. Nikotiinipussit laitetaan samalla tavalla huuleen kuin pussinuuskakin. Erona on, että nikotiinipussit maistuvat hyvältä, eivätkä kuluta ikeniä saati värjää hampaita.

Nikotiinipusseja on paljon erilaisia. Niiden parhaisiin puoliin kuuluu usein hyvä maku sekä nopea nikotiinin imeytyminen. Niiden käyttö on helppoa ja mikä parasta, usein myös huomaamatonta. Nikotiinipussit soveltuvat usein käytettäväksi niin kotona kuin töissäkin sekä hienommissa juhlissa. Tuotetta ei yleensä huomaa huulesta. Tuotteet ovat laadukkaita, joten käyttömukavuus on suurempi. Nikotiinin saa hyvään makuun yhdistettynä helposti ja nopeasti. Näin on mahdollista välttää tupakalla käyminen kesken päivää ja päästä eroon epäterveellisestä tavasta.

Mitä nikotiinipussit ovat?

Nikotiinipussit ovat yksi oivallisimmista tavoista lopettaa tupakointi. Monille nikotiinipussit ovat kuitenkin vielä käsitteenä uusi, mikä ei ole ihme. Usein tupakoitsijat pysyvät tupakassa ja tupakoimattomat ihmiset eivät kaipaa nikotiinituotteita. Näin ollen on parempi perehtyä hieman tarkemmin siihen, mitä nikotiinipussit ovat, jotta ne tulevat tutuksi.

Nikotiinipusseja kutsutaan useilla erilaisilla nimillä. Näihin kuuluu niin tupakaton nuuska, valkoinen nuuska kuin nikotiininuuskakin. Niiden avulla on helppoa lopettaa sekä tupakointi, että nuuskan käyttö. Nikotiinipussit ovat pienikokoisia pusseja, jotka asetetaan nuuskan tavoin ylähuulen alle. Toisin kuin nuuska, nikotiinipussit eivät sisällä tupakkaa. Nikotiinipussien sisältö koostuu luonnollisista kuiduista, natriumkarbonaatista, puhtaimmasta mahdollisesta nikotiinista sekä maku- ja täyteaineista. Tällä hetkellä markkinoilla on suuri määrä erilaisia makuja nikotiinipussien käyttäjille. Makuina ovat muun muassa hedelmät, marjat, minttu sekä esimerkiksi kahvi.

Nikotiinipussien käyttötapa on samanlainen kuin nuuskallakin, eli pussi asetetaan ylähuulen alle. Markkinoilla on erikokoisia ja muotoisia nikotiinipusseja. Slim malliset ja pienet pussit ovat huomaamattomia, kun taas toiset pussit voivat näkyä samalla tavalla ulospäin kuin perinteisesti nuuska. On käyttäjän omasta näkemyksestä kiinni, että kumpi soveltuu omaan käyttöön paremmin. Nykyisin slim-pussit ovat kuitenkin suosittuja juuri huomaamattomuuden vuoksi.

 • Tupakkavapaa tuote, eli ei ole kuten tavallinen nuuska tai tupakka
 • Eivät altista hengitysteitä erilaisille myrkyllisille aineille
 • Ei värjää hampaita, sillä tuote on täysin valkoinen
 • Huomaamaton: ei näy ulospäin eikä aiheuta hajuhaittaa
 • Auttaa tupakan vieroitusoireisiin
 • Halpa

Miksi valita nikotiinipussit?

Kysymys on varmasti monella tupakoinnin tai nuuskan käytön lopettajalla mielessä. Miksi valita juuri nikotiinipussit? Tähän ei ole olemassa yksittäistä vastausta vaan syy löytyy kokonaisuudesta. Yksi suurimpia syitä on, että nikotiinipussit ovat nykyaikainen ja tupakointia sekä nuuskankäyttöä vähemmän haitallinen tapa nikotiinin saamiseen. Valkoisen nuuskan kohdalla ei myöskään tapahdu hampaiden värjäytymistä. Usein myös huomaamattomuudella on suuri merkitys käyttäjille. Tupakoimattomat haistavat helposti tupakansavun vaatteista ja hiuksista, mikä voi olla ikävää. Monille tupakan aiheuttama haju voi olla erittäin ärsyttävä ja etova. Toisaalta nuuska usein värjää hampaat ja aiheuttaa ikenille vaurioita.

Näin ollen on todettava, että nikotiinipussit ovat helppo ja miellyttävä ratkaisu tupakanpolton lopettamiseksi. Tupakointi aiheuttaa vakavia terveydellisiä ongelmia niin itselle kuin ympärillä oleville ihmisille. Nikotiinipussit mahdollistavat nikotiinin saamisen ilman tupakkaan liittyviä ongelmia. Lisäksi nikotiinipussit ovat hyvänmakuisia, helppoja käyttää, huomaamattomia ja miellyttäviä. Yksi pussi kestää tyypillisesti 20-30 minuuttia ja tuovat käyttäjälleen modernin ja vähemmän haitallisen tavan nikotiinin saamiseksi.

Miksi lopettaa tupakointi?

 • Suurin syy lopettaa tupakointi on terveys. Terveys ei kuitenkaan koske ainoastaan tupakoijaa, vaan myös passiivisesta tupakoinnista kärsiviä. Tupakoinnin lopettamisella voi pienentää riskiä sairastua vakavasti. 
 • Sosiaalinen elämä voi myös muuttua. Kun hengitys, hiukset ja vaatteet haisevat tupakalle, voivat kanssaeläjät kokea hajun erittäin vastenmielisenä. 
 • Ulkoinen olemus muuttuu. Tupakointi harmaannuttaa ihoa, kellastuttaa hampaita ja sormia. Näin myös ulkoinen olemus voi muuttua raikkaammaksi, kun tupakoinnin lopettaa. 
 • Tupakointi vaikuttaa keuhkoihin ja hengittämiseen. Yleiskunto paranee, kun tupakoinnin lopettaa ja hengittäminen helpottuu. 
 • Yksi suurimmista muutoksista on myös makuaistin ja hajuaistin parantuminen.

Mistä hankkia nikotiinipusseja, kun tupakoinnin lopettaminen on ajankohtaista? 

Monille voi tulla yllätyksenä, että alle 4mg nikotiinia sisältävät nikotiinipussit ovat laillisia. Kun tilaat meiltä pussit.comista nikotiinipusseja, voit luottaa siihen, että tilauksesi ei jää tulliin. Tilattava määrä saa olla laillisesti 3 kuukauden käyttöä vastaava määrä. Tämä tarkoittaa vähintään 96 purkkia, mutta miedommissa tuotteissa 144 purkkia. Tilaaminen on helppoa, sillä toimitus on varmaa. Hinnat ovat myös kohdillaan eikä toimitus kestä kauaa. Jos lisäkysymyksiä herää, niin suomenkielinen asiakaspalvelu auttaa mielellään. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *