Nikotiinipussien säilytys ja säilyvyys

nikotiinipussien säilytys

Päivitetty 19.02.2022

Nikotiinipussien säilytys ja säilyvyys eroavat suuresti esimerkiksi perinteiseen irtonuuskaan verrattuna. Nikotiininuuskan purkit ovat tehty muovista eikä pahvista joten ne ovat ilmatiivitä ja säilyttävät sisällä olevan kosteuden paljon pidempään. Eri valmistajilla ovat eripituiset säilyvyysajat. Suurin osa valmistajista lupaavat vuoden tuoreustakuun valmistuspäivästä. Jotkut merkit kuten 77 Pouches ja Stockholm White lupaavat jopa kaksi vuotta. Purkkeja voi säilyttää avaamittomina tasaisessa huoneenlämmössä kunhan ei jätä niitä esimerkiksi suoraan auringonvaloon. Avattu purkki säilyy myös kosteena ja hyvänä ainakin viikon verran avaamisen jälkeen. Jos käytät purkin hitaammin kuin viikossa, voi purkin laittaa jääkaappiin ja siten ehkäistä hivevenen pussien kuivumista.

Miten nikotiinipusseja säilytetään?

Nikotiinipussit ovat paljon kestävämpiä ja vähemmän herkkiä lämpötilalle ja ilmankosteudelle kuin perinteinen tupakkaa sisältävä nuuska. Nikotiininuuskan sällyvyysaika tuoreena on paljon pidempi. Perinteistä ruotsalaista nuuska pitää säilyttää jääkaappilämpötiloissa tuoreuden takaamiseksi, mutta nikotiinipussit säilyvät hyvänä myös huoneenlämmössä. Moni myös pakasta tupakkaa sisältävää nuuskaa.

Miten pitkään nikotiinipussit säilyvät?

Eri merkeillä on eri säilyvyysajat. Ne ovat merkistä riippuen yleeensä puolesta vuodesta jopa kahteen vuoteen. Helpoiten selvität sen purkin pohjassa olevasta tarrasta. Pohjan tarrassa lukee tuotteen parasta ennen päivämäärä poislukien Killa joka ilmoittaa purkin tarrassa valmistupäivämäärän!.

  • 77 Pouches 2v
  • Stockholm White 2v
  • Noon 2v
  • Shiro 1v
  • Killa 1v

Nikotiininuuska ei mene pilalle parasta ennen päivämäärän jälkeenkään. Parasta ennen päiväys on vain valmistajan minimitakuu tuoreudelle, ja että pussit ovat vielä kosteita jos ei siis kyseessä ole jo valmiiksi kuiva dry-tuote. Voit huoletta käyttää parasta ennen eräpäivän ohittanutta tuotetta. Annospussi voi olla hiukan jo kuivunut mutta pussia voi kostuttaa kielellä jolloin siitä vapautuu normaalilla tavalla makua ja nikotiinia.

Nikotiininuuskan pitkä säilyvyys on varsinkin netistä tilatessa suuri etu. Mitä enemmän ostat kerralla sitä halvemmaksi purkkihinta muodostuu paljousalennuksen ansiosta. Myös suuremman, yli 100 euron tilauksen postimaksu on ilmainen. Pystyt paremmin hyödyntämään erikoistarjouksia ja kampanjoita joita silloin tällöin julkaisemme kanta-asiakkaillemme.

Miksi nikotiinipussit säilyvät pidempään kuin nuuska?

Nikotiininuuskan pidempi säilyvyys tavalliseen nuuskaan verrattuna johtuu siitä, ettei tuote sisällä laisinkaan tupakkaa. Kostea tupakkakasvi on kuin muut elitarvikkeet. Helposti pilaantuvia. Nikotiinipussien hyvin yksinkertaisten valmistusaineiden ansiosta ne säilyvät kauemmin. Nikotiinipusseissa on käytännössä vain nikotiinia ja makuaineita liuotettuna esimerkiksi selluloosaan. Mikään ainesosa pussien sisällössä ei ole helposti pilaantuvaa ja sen takia tuote säilyy tuoreena pitkään. Nikotiinipussien säilytys on siis hyvinkin helppoa.

Miten nikotiinipusseja tulisi säilyttää?

Nikotiinipussit säilyvät kuivatuotteiden tapaan huoneenlämmössä. Voit pitää avattua nikotiininuuskapurkkia huoletta takintaskussa tai käsilaukussa reilun viikon eikä se ehdi kuivumaan. Tosin avattu purkki ei kosteana säily edes kuukautta. Purkki ei enää ole ilmatiivis kun sinettinauha on rikottu ja ilmakosteus pääsee vaikuttamaan pussien kosteuteen, elikä pussit kuivuvat hieman. Suoraan auringonvaloon nikotiinipusseja ei kuitenkaan kannata säilöä eikä esimerkiksi kuumaan autoon. Tasainen huoneenläpö on kaikkein paras. Ilman kosteudella ei ole niinkään väliä.

Älä pakasta pusseja vaikka eräpäivä olisi lähestymässä. Pakastaminen ei te hyvää niille. Saumat hajoavat paljon helpommin pakastamisen jälkeen ja pussien kosteustasapaino muuttuu.

Pidä nikotiinipussit poissa lasten ja alaikäisten ulottuvilta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *