Nikotiinipussit kaupasta: mistä saat ostettua parhaat nikotiinipussit Suomesta

Päivitetty 05.08.2024

Alkuvuodesta 2023 Fimea ja Valvira päättivät, että nikotiinipussien myyntiä koskevaa käytäntöä ja lainsäädäntöä muutetaan. Tämän uudistuksen jälkeen nikotiinipussit tulivat vapaasti myyntiin ihan tavallisiin kauppoihin, mutta myynti on rajoitettu alle 18-vuotiailta. 

On tärkeää huomata, että kauppojen valikoimiin kuuluu erilaisia nikotiinipussimakuja ja nikotiinipitoisuuksia, mutta kaikissa kaupoissa myytävissä nikotiinipusseissa maksimi nikotiinimäärä on enintään 20 milligrammaa nikotiinia.

Fimean ja Valviran mukaan nikotiinipusseihin sovelletaan tupakkalakia eli täyttä esilläpitokieltoa, sekä markkinointikieltoa, mikä tarkoittaa sitä, että kaikenlainen nikotiinipussien myynnin edistäminen on kielletty. Lisäksi nikotiinipussituotteita koskee hintahyvityksen kielto, joka estää muun muassa paljousalennusten, bonuksien ja kanta-asiakasohjelmien käytön isommissa kaupoissa. Tämän takia voit ostaa Mörkö- ja Chapo White nikotiinipusseja vain menemällä tupakkatuotteita myyvälle kassalle, ja kertoa heille minkä tuotteen haluat. Jos et tiedä tarkkaa tuotteen nimeä, kassahenkilö voi antaa sinulle tuoteluettelon, josta voit itse valita mieluisan nikotiinipussimerkin.

Tällä hetkellä Chapo White ja Mörkö -nikotiinipusseja saa ostettua Suomessa K-Kaupoista, Lidleistä, S-marketeista, Prismoista, R-kioskeilta sekä tietenkin hyvin varustetuilta huoltoasemilta. Artikkelin lopussa on lista myös kaikista kaupoista, joissa Chapo White ja Mörkö – nikotiinipusseja on saatavilla.

3.1 Nikotiinipussit R-kioskista

R-kioski on hyvin suosittu paikka, josta nikotiinipusseja voi ostaa. Heidän valikoimansa on laaja, ja sieltä voi löytää eri merkkien ja vahvuuksien nikotiinipusseja. R-kioskilla on myös usein tarjouksia, joten kannattaa pitää silmällä mahdollisia alennuksia. R-kioski on tunnettu vahvojen pussien vastuullisesta myynnistä, mikä käytännössä tarkoittaa ikärajojen valvomista, vahvuuksien rajaamista alle 15mg/pussi, ja myöskin sitä, että valikoimassa ei ole hirveästi makuaineilla houkuttelevia erikoisuuksia, jotka kiinnostavat varsinkin nuoria aikuisia.

R-kioskit ovat myöskin käteviä nikotiinipussien ostoon, sillä myymälät ovat usein pieniä ja siellä on helppo ja nopea asioida. Pystyt siis kätevästi ostamaan Mörkö- ja Chapo White nikotiinipusseja sieltä kiireisessä arjessakin.

3.2 Nikotiinipussit K-marketista

K-Market ketju oli ensimmäisiä kauppoja Suomessa, jotka ottivat jakeluunsa paljon erilaisia nikotiinipussituotteita. Chapo White ja Mörkö-tuotteet tulivat myöskin lopulta K-Markettien kauppojen hyllyille. Kaikkien K-markettien kauppiaat voivat kuitenkin itse päättää omasta valikoimastaan, ja niin myös siten päättää, mitä nikotiinipusseja he haluavat kauppojensa valikoimiin.     

Nikotiinipussit ovat vapaasti myynnissä K-marketeissa, mutta niiden myynti on rajoitettu alle 18-vuotiailta. K-market on tunnettu hyvästä maineestaan, ja myöskin siitä, että he ottavat myyntiin pelkästään laatumerkkisiä nikotiinipusseja. K-marketissa on nopea asioida, ja asiakaspalvelu on hyvää ja laadukasta. Siellä myös otetaan kuluttajien toiveet aina huomioon, jos vaikkapa haluat toivoa uutta nikotiinipussimakua, laita ehdottomasti ehdotus heille menemään joko sähköisenä, tai voit ottaa asian puheeksi ihan vain paikan päällä. 

3.3 Nikotiinipussit Prismasta 

Prismasta voi myös löytää paljon erilaisia nikotiinipussimakuja, kuten myös monia Chapo Whiten ja Mörkö-brändin tuotteita. Heiltä löytyy laaja valikoima erilaisia makuja, ja varsinkin usein tunnetusti vahvempia ja erikoisempia makuja löytyy usein Prismasta.
  Chapo White - Crystal Menthol Extreme

Jos et siltikään löydä Prismasta Chapo White tai Mörkö-pussien suosikkimakuasi, lisää tuotteita tulee valikoimaan jatkuvasti, ja ymmärtääkseni Prisman henkilökunnalle voi toivoa omaa suosikkimakua valikoimaan. Prisman kauppiaat kertovat, että he pyrkivät aina tarjoamaan asiakkaille parhaat ja uusimmat tuotteet.
   

Kuten muissakin kaupoissa, nikotiinipussien myynti on rajoitettu alle 18-vuotiailta. Prismassa ollaan hyvin tarkkoja tästä säännöstä ja he tekevät kaikkensa estääkseen nikotiinipussien myynnin alaikäisille. Hinta-laatu suhde on myöskin erittäin hyvä Prismassa, ja tämä pätee myöskin heidän nikotiinipussivalikoimaansa.


3.4 Nikotiinipussit S-Marketista 

Mörkö - Fatal Freeze Strong 16mgS-Market on myös suosittu kauppa, mistä voit löytää Chapo White ja Mörkö -nikotiinipusseja. Kysyntää näille tuotteille on paljon, ja toimitetut erät menevät muutamassa päivässä. Varsinkin näiden brändien vahvat nikotiinipussit menevät kuin kuumille kiville.

  S-marketissa nikotiinipussit ovat myös edullisia verrattuna moneen muuhun kivijalkamyymälään, jossa niitä myydään. S-marketteja on useita ympäri Suomea, ja ymmärtääkseni kaikissa kaupoissa on loistavat valikoimat erilaisia nikotiinipusseja. 


3.5 Nikotiinipussit Lidlistä

Lidl ei ollut ensimmäisten kauppojen joukossa, jotka ottivat myyntiin nikotiinipusseja. Tällä hetkellä heillä ei ole myynnissä kaikista vahvimpia nikotiinipussituotteita, mutta silti heillä on useita nikotiinipussituotteita myynnissä melkeinpä kaikissa Lidlin myymälöissä kautta maan.

Lidl haluaa olla ajan tasalla, ja vastata aina asiakkaidensa kysyntään. Heille on myös tärkeää noudattaa voimassaolevia ohjeistuksia, ja lainsäädäntöä sekä toimia aina vastuullisesti. Nikotiinipusseja on myös mahdollista ostaa Lidlistä edullisesti, ja monesti vielä edullisemmin, kuin esimerkiksi huolto-asemilta tai pienistä myymälöistä. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *