Nuuska – Nikotiinipussit

Nuuska -Nikotiininuuska Suomi

Nuuska on tupakasta valmistettu tupakkatuote, jota käytetään ylähuulen alla, josta sen sisältämä nikotiini imeytyy verenkiertoon suun limakalvojen kautta. Nuuskaa valmistetaan ilmakuivatusta tupakasta. Valmistusprosessissa tupakka jauhetaan joko karkeaksi, keskikarkeaksi tai hienoksi jauheeksi. Sekoitusvaiheessa tupakkaan lisätään vesi ja suola, minkä jälkeen seosta lämmitetään. Lämmityksen jälkeen nuuska jäähdytetään ja siihen lisätään muut ainekset, yleensä ruokasoodaa, säilytysaineita ja erilaisia aromeja.

Suomessa nuuska on tupakkalain mukaan laiton tuote.

Nuuskan historia

1400-1500 luvut

Elettiin 1400-luvun loppupuolta kun muuan Christopher Columbus purjehti Hispaniolan saarelle Karibialla ja näki alkuperäiskansojen hengittävän sieraimen kautta jotain pulveria. Sitä kutsuttiin nenänuuskaksi. Pulveri sisälsi enimmäkseen tupakkaa ja siitä innostuneina ottivat merimiehet mukaansa muutaman tupakkakasvin palatessaan takasin Portugaliin ja muihin Euroopan valtioihin. Tupakkakasvilla uskottiin olevan monta lääketieteellistä hyötyä kuten migreenin parantaminen. Ranskan kuningashuone innostui juuri tästä syystä kovasti nenänuuskasta ja ei aikaakaan kun siitä tuli suosittu tuote myös yläluokan keskuudessa. Eniten siitä innostui kuitenkin Jean Nicot, Ranskan suurlähettiläs Portugalissa. Hän esitteli tupakkatuotteen Pariisissa kuningashuoneelle. Nicot teki tuotteesta niin tunnetun että hänen nimeään alettiin käyttämään tupakka sanan sijasta. Jopa Carl von Linné alkoi käyttämään nimeä kasvien puolella. Nenänuuska olis siis ensimmäinen nuuska.

1600-luku: Nuuska keksitään

Ruotsin kuningashuone, kuten käytännössä kaikki Europan kuningashuoneet, oli innoissaan Ranskan nenänuuskasta ja Ruotsiin se rantautui 1600-luvun puolivälissä. Siitä tuli yläluokan status symboli ja nuuskaa vedettiin hienoista kultaisista ja hopeisista rasioista. Pari vuosikymmentä meni siihen että kaikki nuuska oli tuontitavaraa mutta pikkuhiljaa tupakkakasvia alettiin myös viljelemään kotimaassa, lähinnä Skånessa ja Smålandissa. Nenänuuskan käyttö laski jyrkästi Ranskan vallankumouksen yhteydessä. Tuote assosioitiin liian voimakkaasti yläluokan luksustuotteeksi, ja valtaan päässyt työväenluokka ajoi voimakkaasti nuuskan sijaan tupakan polttamista ja siihen ihmiset nopeasti siirtyivätkin.

Samoihin aikoihin myös nuuskan käyttö Ruotsissa muuttui. Ruotsalainen kostea snus elikä nuuska keksitään. Sen valmistusprosessi oli yksinkertainen ja valmistuskulut edulliset. Uudesta tuotteesta tulee niin suosittu että se syrjäyttää markkinoilta käytännössä kokonaan nenänuuskan ja purutupakan. Nuuskan tuotannosta vastasi alkuun paikalliset maanviljelijät mutta pikkuhiljaa sen ympärille alkoi muodostua isompia teollisia pelureita. Syntyi vielä tänä päivänäkin tunnettuja valmistajia. General Snus, Röda Lacket ja Ljunglöfs. Ettan oli niistä isoin.

Tänä päivänä valmistusmetodit ovat hieman erilaiset kun silloin joskus 1700-luvulla. Tupakkalehdet kuivataan ja jauhetaan puruksi, siihen lisätään vettä, suolaa, soodaa ja makuaineita. Lopuksi Swedish Snus fermentoi tuotteen korkeassa lämpötilassa ennen pakkaamista. 

1900-luku ja Euroopan Unioni

1900-luvun alussa ruotsalaisen nuuskan käyttö lisääntyi räjähdysmäisesti ja nykyään monopolisoitu tupakkateollisuus kukoisti. Joka vuosi ruotsista myytiin useita tonneja nuuskaa ulkomaille joista tulleilla voitoilla rahoitettiin osittain myös ruotsin puolustusvoiminen tarpeita ensimmäisen maailmasodan aikana. Vaikka nuuskalla meni hyvin niihin aikoihin niin toi ensimmäinen maailmansota myös amerikkalaiset tupakkajätit europan markkinoille. Tupakat veivätkin osan nuuskan suosiosta useiksi vuosikymmeniksi. Vasta kun alettiin heräämään tupakan polton vaarallisuuteen ja haittoihin alkoi taas nuuska lisäämään suosiotaan kuin vastaavasti poltettavan tupakan käyttö väheni.

Vaikka kaikki tutkimukset osoittivat nuuskan olevan paljon vähemmän haitallista terveydelle kuin tupakanpoltto teki Euroopan unioni yllättävän päätöksen vuonna 1992 ja kielsi kaikki tupakkaa sisältävät ja suussa käytettävät tuotteet koko sen alueella pois lukien Ruotsin joka sai erityisluvan myydä ja valmistaa nuuskaa.

Irtonuuska

Irtonuuska näyttää täysin samalta kuin se näytti 250 vuotta sitten. Irtonuuska muotoillaan sormilla sopivan kokoiseksi annokseksi ja laitetaan ylähuuleen. Irtonuuskaa myydään kolmessa eri karkeusasteessa. Tunnettuja merkkejä ovat Ettan, General ja Röda Lacket. Nuuskaa ei saa EU:n aluella myydä muualla kuin Ruotsissa, ja sieltä sitä virtaakin suomen pimeille markkinoille lähinnä Haaparannan kautta ja Ruotsin laivoilta.

Röda lacket – 170 vuotias nuuskaklassikko

Röda Lacket on yksi markkinoiden suosikkinuuskista. Nykyään sitä valmistetaan vain irtonuuskana. Aikaisemmin valikoimasta löytyi myös Röda lacket White Portionia mutta Swedish Match lopetti sen valmistamisen vuonna 2016. Röda lacket julkaistiin alun perin jo vuonna 1850 ja sen trade mark rekisteröitiin 1897. Röda lacket onkin toiseksi vanhin nuuskamerkki heti Ettanin jälkeen. Nuuska ostettu Haaparannan Nuuskakenraalista.

Makukuvaus:

Tehdas kuvailee makua näin. Tumman tupakkainen maku, jossa elementtejä kuivatuista hedelmistä, yrteistä ja savusta. Purkki sisältää 42 grammaa nuuskaa ja on voimakkuudeltaan 7.5mg/g nikotiinia.

Röda lacket testissä:

Nuuska tuoksuu voimakkaasti savuiselta tummalta tupakalta ja jonkin verran makeahkolta hedelmältä. Vaikea sanoa mutta ehkä vadelma tai mansikka. 

Röda lacket on kuin muovailuvahaa ja siitä on helppo muovata sormilla sopivan kokoisia annoksia huuleen. Nuuska pysyy muodossaan ja huulituntuma on täydellinen. Nuuska maistuu samalta, kun miltä se haisee. Käytän tätä testiä tehdessäni nuuska-annosta 50 minuuttia. Ei ongelmia valumisen kanssa. Nikotiinipitoisuus on valitettavasti suurempi kuin Suomessa sallittujen itsehoitolääkkeiden, ja tupakkatuotteena tämä nuuska on Suomessa kielletty.

Jos matkustat Ruotsiin, on tämä tuote kokeilemisen arvoinen. Siihen on syynsä miksi Ettan, General ja Röda lacket on olleet markkinoilla suhteellisen muuttumattomina melkein 200 vuotta. Toimivaa on turha parannella tai korjata. Suomen tupakkalaki kieltää tämän tuotteen myymisen yksiselitteisesti, joten suosittelemme esimerkiksi Shiro Virginia Classicia hieman vastaavan makuisena laillisena vaihtoehtona netistä tilaamiseen.

 • Hyvä muokattavuus
 • Kunnon vanhanliiton tupakan maku
 • Liikaa nikotiinia tupakoinnin lopettamiseen

Original Portion nuuska

50 vuotta sitten nuuskaa oli saatavilla ainoastaan irtonuuskana. 1970 luvulla Swedish Match kuitenkin julkaisi maailman ensimmäisen pussinuuskan, Tre Ankare brändin alle. Sitä kutsutaankin nykyään nimellä Orginal Portion. Pussinuuska sai heti suuren suosion. Sen käyttäminen ei ollut niin sotkuista ja se myös oli hygienisenpää. 20 vuotta myöhemmin julkaistiin ensimmäinen White Portion jonka etuna oli ettei se värjännyt hampaita eikä muutenkaan valunut yhtä herkästi.

Portion snus elikä pussinuuska on pakattu pieniin kertakäyttöisiin annospusseihin. Maku ja nikotiini välittyy niistä välittömästi. Samalla tavalla kuin irtonuuskasta. Myös tämä tuote on Suomessa laiton.

Nuuskan hinta

Laadukkaat merkit maksavat Ruotsissa noin 50-70€ torni. Hinnat vaihtelevat kaupasta riippuen ja halvimmillaan nuuskaa saa Haaparannan nuuskatukuista tai Ruotsin laivalta. Halvat nuuskamerkit kuten Odens Cold Dry eivät maksa kuin reilun 20€ torni. Odens on Suomen suosituin nuuska. Ruotsissa sitä ei käytä juuri kukaan. Sitä myydään pääkaupunkiseudulla pimeästi noin 50€ tornihinnalla.

Lundgrens Skåne Portion nuuska

Fielder & Lundgrens alkoi valmistaamaan nuuskaa vuonna 2015 tuotenimellä Lundgrens. Suurin menestys tuotemallistosta on ollut Lundgrens Skåne Vit Portion annosnuuska. Tuotteessa on uuden malliset innovatiiviset annospussit. Nikotiini ja maku pääsevät niistä imeytymään perinteisiä pusseja nopeammin.

Makukuvaus:

Lundgrens Skåne Vit on orgaaninen nuuska, jonka tupakka on kasvatettu Ruotsissa. Tarkemmin sanottuna Skånesta ja Fjälkingesta. Maun kuvaillaan olevan perinteinen tupakka yhdistettynä kukkiin ja marjoihin. Tuotteessa on innovatiivinen nuuskapussi, jonka kautta nikotiini imeytyy nopeammin. Itse nuuskarasia on myös erilainen. Herrasmieslokero on tehty joustavasta materiaalista. Mitä enemmän olet rasiasta nuuskapusseja käyttänyt, sitä isommaksi on mahdollista käytettyjen osastoa kasvattaa. Rasia sisältää 21.6 grammaa nuuskaa ja 24 kappaletta nuuskapusseja. Nikotiinin vahvuus on 8mg/g, annosvahvuuden ollessa 7.2mg. Annospussi sisältää pieniä reikiä mutta on taidokkaasti tehty. Pussi ei vuoda tupakkaa niiden kautta.

Aivan kuten edellä mainitut tuotteet, myös tämä tuote on Suomessa tupakkalain mukaan yksiselitteisesti laiton.

Skåne Vit nuuska testi:

Tuote tuoksuu tupakalta ja marjoilta. Kirsikalta ja karpalolta. Nuuska maistuu huulessa välittömästi. Marjat maistuvat selkeästi. Sopivan voimakas tuote. Kestää käytössä noin tunnin.

Jos käyt Ruotsin puolella, tätä kannattaa kokeilla. Tämä tuote ostettu Nuuskakairan tukusta Haaparannasta. Hinta on keskitasoa.

4/5

White Portion nuuska

Vuonna 1998 julkaistaan ensimmäinen White Portion pussinuuska. Erona normaaliin Original pussinuuskaan sitä ei valmistuksessa kostuteta ollenkaan. Tällöin se ei myöskään valu yhtä helposti ja nopeasti.

Swedish Match – General One White Portion nuuska

Swedish Match kuvailee tuotettaan näin. Voimakas, pehmeä ja maukas. Yhtiö kertoo, että General One kehitettiin kuluttajien uusia toiveita silmällä pitäen. Onen pussiin käytettiin uutta kehittyneempää materiaalia. Hinnaltaan tämä on keskihintainen nuuska.

Tuote kehitettiin idealla, että sen tulisi maistua samalta kuin Göteborgs Rape mutta olla hivenen pehmeämpi, voimakkaampi ja antaa paremman huulituntuman. Nuuskat myös pakataan tyylikkäästi tähtikuvioon rasian sisällä.

Makukuvaus:

Keveyt ja mausteinen tupakka, jonkin verran bergamotia, sitruunaa ja teetä. Purkki sisältää 17.6 gramma, 22 annospussia joiden vahvuus on 11.3mg, eli ei olisi nikotiinipitoisuutensa osalta laillinen tuote Suomessa, vaikka ei sisältäisi tupakkaa lainkaan.

General One testi:

Genaral One Portion tuoksuu perinteiseltä Generalilta. Bergamot, tupakka ja pippuri. Maku on hivenen voimakkaampi. Varsinkin pippurin ja sitruunan huomaan normaalia Generaliin verrattuna paremmin. Pussin pehmeys on hyvä. Myös huulituntuma on hyvä, vaikka pussi on reilusti alle gramman. Tarkalleen o.8g. Makua ja nikotiinia pussi antaa välittömästi. Huulessa pussi pysyy reilusti yli tunnin. Purkki design, tähtikuvioon järjestetyt annostyynyt, pussin pehmeys, huulituntuma ja käyttöaika. Tuote ostettu Nuuskakenraalin nuuskatukusta Ruotsin Haaparannasta.

Muistutamme tämänkin tuotteen kohdalla, että kyseessä on Suomessa laiton tuote, joten sitä voi suositella ainoastaan Ruotsissa asuville tai siellä vieraileville henkilöille.

5/5

Original Portion, White Portion nuuskaa myydään eri kokoisissa annospusseissa.

 • Large: painoa 0.7-1.1g
 • Slim: painoa 0.5-07g
 • Super Slim: painoa 0.5-07g
 • Mini: painoa 0.3-0.5g

Nikotiininuuska

Nämä uuden sukupolven All White Portion nuuskat eivät sisällä tupakkaa ollenkaan. Annokset ovat täysin kuivia ja niitä tuleekin kostuttaa hivenen syljellä, jotta pussista irtoaa makua sekä nikotiinia.

Nikotiinpussimerkkejä on markkinoilla monia. Yksi parhaista on XQS ( EXCUSE ) joka tuli tunnetuksi kahden Jämtlandilaisen pojan keksinnöstä. He halusivat lopettaa nuuskan käytön, nuuskan, joka sisälsi tupakkaa ja nikotiinia. He kuitenkin pitivät nuuskan huulituntumasta ja kehittivät irtonuuskan, joka maistui hyvältä ja ei sisältänyt tupakkaa tai nikotiinia. Siitä tuli jonkin asteinen menestys.  

XQS lanseerasi uuden nikotiinia sisältävän mallistonsa

Viime vuosina nikotiinipussien kysyntä on räjähtänyt taivaisiin ja uusia valmistajia on vyörynyt markkinoille lumivyöryn lailla. Monet perinteisen nuuskan käyttäjät, ovat alkanet etsimään terveellisempiä ja raikkaampia tuotetta. Täysin valkoiset nikotiinipussit ovat tähän oiva ratkaisu. 

XQS lähti vastaamaan markkinoiden kysyntään ja kehittivät aivan järjettömän hyvänmakuisen tuotesarjan nikotiinipusseja.

XQS nikotiinipussien nikotiinipitoisuus on 4mg per annospussi ja pussikoko 0,5g, eli näitä voi tilata ETA-alueelta omaan käyttöön laillisesti 3kk käyttöä vastaavan määrän kerrallaan. Pussit ovat mallia slim ja sopivat täydellisesti ylähuuleen. Kaikki XQS nikotiinipussien maut ovat aidon ja puhtaan makuisia.

XQS nikotiinipussi

BLUEBERRY MINT

Makea mustikan maku jäisellä mintun twistillä. Blueberry Mint tuo mieleen kesän ja Papagallon mustikkajäätelön

 • Nikotiinia / 4g per annos
 • Nikotiinia 8 g / grammassa
 • 20 nikotiinipussia / rasiassa 

Nikotiinipussit ovat täysin valkoisia eivätkä värjää hampaita. Nikotiinipussien slim-muoto takaa täydellisen ja mukavan huulituntuman ia ei tarvitse säilyttää kylmässä.

XQS nikotiinipussi

PIPE CANDY

Makean ystävän lemppari. Maku tuo mieleen hattaran ja haju vie ajatukset Sisha-piipun poltteluun. Tämän on allekirjoittaneen uusi suosikki. Suht makea ja varmasti myös naisten mieleen. XQS Pipe Candy on laadukas ja huolella viimeistelty nikotiinipussi.

 • markkinoiden parhaimman makuinen nikotiinipussi?
 • ei valuta ollenkaan
 • pitkäkestoinen vaikutus
 • sopivasti nikotiinia
XQS nikotiinipussi

CACTUS SOUR

Ainutlaatuinen happaman kirpeä sitruksen ja kaktuksen maku. Uskomattoman raikas kokemus. XQS Cactus Sour on mukavaa vaihtelua nikotiinipussien muuten niin minttuiseen ja marjaisaan makumaailmaan. 

 • ainutlaatuinen tuote
 • lumoava tuoksu
 • todella suosittu Ruotsissa
 • laillisesti nyt Suomeen

FIZZY COLA

Raikas kuin Cokis kesäkelteellä. XQS Fizzy Cola on miellyttävä kolan ja mintun yhdistelmä.

 • tämä vie kielen mennessään
 • limpparit sisältävät sokeria tai aspartaamia. Tämä nikotiinipussi ei.
 • losteustasapainoltaan loistava. Ei kuiva eikä liian märkä
 • slim-mallinen nikotiinipussi
XQS nikotiinipussi 4mg

BLACK CHERRY

Mustan viinimarjan ja kirsikan lumoava yhdistelmä. XQS Black Cherry nikotiinipussi on luomoava makuelämyks jonka kosteustasapaino on loistava. Tilaa nyt ja ihastu tähän laadukkaaseen nikotiinipussiin.

 • nopeasti netistä Suomeen
 • ei tahraa hampaita
 • laadukas nikotiinipussi
 • intensiivinen maku

Lue lisää muista nikotiininuuskamerkeistä artikkelista Paras 4mg nikotiinipussi

Nykyhetki ja nikotiininuuska

Nikotiininuuskasta on tullut suosittu vaihtoehto etenkin heidän keskuudessa jotka haluavat lopettaa tupakoinnin tai nuuskan käytön. Tutkimukset osoittavat että monessa Euroopan maassa tupakan poltto on vähentynyt viimeisten vuosikymmenten aikana jopa 45%. Tutkimustieto tukee myös sitä että nikotiininuuskaa ja muita savuttomia nikotiinituotteita pitäisi tukea tupakoinnin sijasta. Kaikki savuttomat vaihtoehdot ovat huomattavasti vähemmän haitallisia kuin poltettava tupakka.

Sama maku mutta ilman tupakkaa

Nikotiinipussit aloittivat uuden aikakauden nuuskateollisuudessa. Kehiteltiin tuote joka sisältää nikotiinia, joissa on runsaasti makuvaihtoehtoja mutta pussin koko ja suutuntuma pyrittiin pitämään samana kuin perinteisessä nuuskassa. Nyt kuitenkin täysin ilman itse tupakkaa ja ilman muita perinteisen nuuskan mukana tulevia myrkkyjä, kuten raskasmetalleja, ja ilman vaivaa, jota nuuskaa Haaparannasta joutuu kokemaan. Nämä uudet nikotiinipussit ovat täysin valkoisia joten riskiä hampaiden värjääntymisestä ei enää ole. Valmistusprosessi on huomattavasti luontoystävällisempi kuin tupakkateollisuudella.

Nikotiininuuska sai myyntiluvan Suomessa vuonna 2016 ja onkin nykyään suosituin tapa lopettaa tupakointi. Verrattuna esimerkiksi Zonniciin uudet maut ovat täysin eri planeetalta.

Nikotiinipussien eri makuvaihtoehdot

Makuvaihtoehtoja on todella reilusti. Valittavana on perinteisen mintun ja mentholin lisäksi esimerkiksi kahvin, salmiakin, eri hedelmien ja marjojen makuisia nikotiinipussieja. Eri valmistajien tuotteet ovat aina hieman eri makuisia, ja uusia makuja kehitellään koko ajan markkinoille. 

 • Hedelmäiset ja marjaiset maut –Makeita ja suosittuja naisten keskuudessa
 • Sitruuna sekä minttu – Nämä ovat voimakkaimmat maut. Jotkin merkit aiheuttavat pientä kirvelyä huulen alla.
 • Kitkerät – Nämä ovat vähän erikoisemmista mauista pitäville. Esimerkiksi lakritsi, kahvi ja salmiakki.

Nikotiinipusseja on eri kokoisia

Tuotteita on mini-kokoisina, Slim-kokoisina sekä isoina 0.7mg Slim-malleina

Mini-nikotiinipussit

ZYN, Nordic Spirit ja On!-mallisto

Slim-nikotiinipussit

Shiro, 77, XQS, Grant, Zafari, Lyft

Isokokoiset Slim pussit ( 0.7mg )

Klint

Nikotiinipusseja on eri nikotiinivahvuuksilla

Kevyet:           0-3 mg nikotiinia per annospussi

Medium:          3-7 mg nikotiinia per annospussi

Tarkemmat tuotetiedot ja tuotekuvaukset löydät kaupasta kyseisten tuotteiden kohdalta

Nikotiinipussien laillinen maahantuonti vuonna 2021

Nikotiinin määrä annopussissa ratkaisee maahantuontiin laillisuuden.

Nikotiinipussit määritellään joko itsehoitolääkkeiksi tai reseptilääkkeiksi. Nikotiinipusseja, jotka sisältävät nikotiinia yli 4mg annosta kohden ei saa tuoda maahan matkustajatuontina eikä tilata netistä ilman voimassaolevaa lääkärin reseptiä. 

Yksityishenkilö saa tuoda matkustajatuontina henkilökohtaiseen käyttöönsä nikotiiniannospusseja ETA-alueelta yhden vuoden käyttöä vastaavan. Se on melkein 400 purkkia nikotiininuuskaa. Nikotiinipusseja voi tilata netistä kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. 

Tarkastustilanteessa Tulli määrittää valmisteet pakkausmerkintöjen perusteella laillisiksi tai laittomiksi. 

Jos tuot maahan yli 4mg nikotiinia sisältäviä annospusseja syyllistyt lääkeainerikokseen. Pienissä määrissä Tulli ottaa tuotteet haltuun ja isoimmissa voit saada sakot ja jopa ehdonalaista vankeutta.

Nikotiinipusseja voi hankkia netistä vain myyjiltä, jotka ovat maansa lainsäädännön mukaan oikeutettuja myymään nikotiininuuskaa.

Nikotiinipussien haltuunottomäärät voimakkaassa kasvussa

Tulli on tehnyt heinäkuun 2020 loppuun mennessä noin 700 nikotiiniannospusseihin liittyvää haltuunottoa. Vuonna 2019 haltuunottoja oli vain muutamia kymmeniä. Kasvanut haltuunottomäärä kertoo, että tuotteita on maahantuotu reilusti aiempaa enemmän. Nikotiinipusseja tuodaankin reilusti Virosta ja Ruotsista jossa ne ovat täysin laillisia. Jopa vahvatkin nikotiinipussit. Nyt Korona-aikaan ihmiset ovat innostuneet tilaamaan nikotiininuuskaa netistä. Rajanylitys ja matkustaminen on tehty niin hankalaksi. Ole siis tarkkana mistä tilaat. Netissä on monta hämärää liikettä jotka lähettävät Suomeen liian vahvoja nikotiinipusseja. Suosi vain turvalliseksi todettuja isoja kauppoja jossa on laadukkaat suomenkieliset sivut.

Nikotiinipussit eivät ole tupakkalain määrittelemää perinteistä nuuskaa

Nuuska on nikotiinia sisältävä ja tupakasta valmistettu savuton tupakkatuote. Nikotiinipussit eivät sisällä ollenkaan tupakkaa. Nuuskan maahantuontirajoituksista säädetään tupakkalaissa. Nuuskaa saa tuoda yhden päivän aikana yhteensä enintään yhden kilon, joka on noin 23 askia irtonuuskaa tai 46 purkkia pussinuuskaa. Nuuskaa tuodaankin reilusti Ruotsin puolelta ja varsinkin isoista nuuskatukuista. Nuuskakairan tukku on niistä vanhin ja kuuluisin. Nuuskakairan hinnat ovat tunnetusti halvat ja tarjonta laaja. Ihmiset rikkovat 1 kilon tuontirajoitusta usein ja nuuskaa tuodaa reilusti yli sallitun rahantekomielessä. Nuuska virtaa pohjoisesta Etelä-Suomeen jossa sitä kaupitellaan asiakkaille Facebookin nuuskaryhmissä.

Pussit.com on ehdottomasti lain rikkomista vastaan, emmekä suosittele laitonta nuuskakauppaa kenellekään.

Pussit.com kokemuksia

Oletko jo tilannut nikotiinipusseja netistä Suomeen? Tiesitkö että se on täysin laillista? Perinteisen tupakkaa sisältävän nuuskan tilaaminen netistä on laitonta mutta alle 4mg nikotiinia sisältävät tupakattomat nikotiinipussit lasketaan itsehoitolääkkeiksi ja ovat Suomen maahantuontilakien mukaisia. Voit tilata kerralla 3kk itsehoitokäyttöä vastaavan määrän, joka vaihtelee tuotekohtaisesti, riippuen täysin siitä paljon nikotiinia purkki sisältää. Olemme pyrkineet tekemään tämän mahdollisimman helpoksi asiakkaillemme ja jokaisen merkin yhteydessä on maksimimäärä mitä tuotetta voi tilata. Yhden vuorokauden nikotiiniannos saa enimmillään olla 96mg.

Pussit.com tuotteet

Tällä hetkellä olemme alan markkinajohtaja Suomeen myytävissä nikotiinin vieroitushoitotuotteissa. Sivuiltamme löydät paljon tietoa tupakoinnin ja nuuskaamisen vaaroista sekä miten niiden aiheuttamasta riippuvuudesta on mahdollista päästä irti. Meillä on myös myynnissä laajin valikoima alle 4mg sisältäviä nikotiinipusseja. Voit valita kymmenestä eri merkistä ja 27 eri mausta. Pyrimme jatkuvasti lisäämään tarjontaa entisestään, kun markkinoille tulee uusia laadukkaita tuotteita. Valikoimistamme löydät vain isojen valmistajien hyväksi havaittuja tasalaatuisia tuotteita. Suurin osa valmistajista ovat ruotsalaisia. Heillä on pitkät perinteet nuuskan valmistamisesta ja valmistusprosessit ovat hiottu huippuunsa. Ruotsalaiset valmistajat käyttävät tuotteissaan aina luonnollisia täyteaineita ja elintarvikemakuja. Älä siis riskeeraa ja osta tuntemattomien valmistajien heikkolaatuisia tuotteita. Voit vahingossa Tullissa syyllistyä lääkeainerikokseen, jos tuote onkin vahvempaa kuin purkissa ilmoitettu. Pienemmät valmistajat käyttävät myös valmistamisessa heikkolaatuisia halpoja koneita ja raaka-aineita. Nikotiinipussit ovat valmistettu heikkolaatuisesta paperista ja pussien saumat jäävät auki, jolloin nikotiinipulveri pääsee valumaan ulos purkkiin ja käytön yhteydessä suuhun. Ole varovainen mitä ostat ja tarkista aina missä tuote on valmistettu sekä onko valmistajalla elintarvikelupa ja sertifikaatit kunnossa.

Tupakoinnin vai nuuskan lopettaminen?

Oletko lopettamassa tupakointia vai nuuskaamista? Pusseja on paljon eri makuisia ja kokoisia. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että nuuskan lopettajien kannattaa valita isompia nikotiinipusseja. Isommat nikotiinipussit ovat enemmän nuuskamaisia ja takaavat paremman nuuskamaisen huulituntuman. Nuuskaajat ovat tottuneet myös siihen, että pussi kirvelee jonkin verran huulen ja ikenen välissä. Jos tätä kirvelyä ja ”poraamista” on vailla kannattaa mauksi valita jokin Ice Mint elikä jäinen minttu. Tupakoinnin lopettajille ja naisille suosittelemme pienempiä käytössä täysin huomaamattomia pusseja. Makuja on tällä hetkellä myynnissä 27 joten jokainen voi oman mieltymyksensä mukaan valita suosikkinsa. Kannattaakin ensitilauksen yhteydessä tilata useampaa eri merkkiä ja makua, jotta oma suosikki ja sopivin korvaushoitotuote varmasti löytyy. 

Klint Mulberry nikotiininuuska

Nuuskaajien suosikit top 5

Erikseen voi vielä mainita markkinoiden ainoan tupakanmakuisen tuotteen Shiro Virginia Classicin. Tuote tuoksuu ja maustuu tupakalta vaikka on täysin tupakaton.

Tupakan lopetukseen top 5

 • 77 Forest Fruits
 • Klint Mint
 • Nordic Spirit Elderflower
 • Zyn Cool Mint
 • On! Licorise

Naisten ostamat nikotiinipussit top 5

Uusi Zonnic

Jos olet tykästynyt Suomessa myytäviin Zonnic nikotiinipusseihin kannattaa kokeilla ON! nikotiinipusseja. Ovat saman mallisia mutta toisin kuin Zonnic, purkki sisältää säiliön käytetyille eikä tuote myöskään ole makeutettu aspartaamilla. Makuvaihtoehtoja meillä on kolme. 

Pussit.com uutuudet

Valikoimamme kasvaa kaiken aikaa ja lisäämme tuotteita myyntiin sitä mukaan kuin laadukkaita alle 4mg sisältäviä nikotiinipusseja tulee markkinoille. Yksi näitä huippulaadukkaista uutuuksista on Klint, ruotsalainen premium-nikotiinipussi. Täydellisessä kosteustasapainossa oleva tuote joka maistuu ja tuoksuu mielettömältä.

Pussit.com ostaminen ja toimitus

Verkkokaupassamme voit asioida turvallisesti ja huoletta. Maksutapoina käyvät kaikki Suomalaiset verkkopankit, pankkikortit, MobilePay ja jos osamaksua tai luottoa on vailla niin Klarna. 
Kaikki maksutapahtumat varmistetaan verkkopankkitunniksilla.

Pussit.com käyttää toimituksissaan vain seurantakoodilla varustettuja lähetyksiä. Oston yhteydessä saat sähköpostiisi kuitin ja kansainvälisen kuljetusjätti UPS:n paketin seurantakoodin. Tällä tavalla varmistamme, että asiakas aina tietää missä paketti menee eikä tavarat huku matkalla. 

Toimituksemme on myös nopea. Keskimäärin vain 2-3 arkipäivää kaikkialle Suomeen. Suoraan kotiovelle tai toimistolle toimitettuna. Voit myös halutessasi pyytää lähetyksen lähimmälle postin noutopisteelle.

Kaikkiin yli 100 euron tilauksiin tarjoamme ilmaisen postituksen. Meillä on käytössä myös paljousalennus. Mitä enemmän ostat sitä halvemmaksi kappalehinta siis tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *